С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 602
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Няма никаква нужда да доказваш съществуването си на хора, които не познаваш, Йоана. Тук се споделя по желание, отговаря се по желание. Болшинството са достатъчно анонимни за останалата потребителска маса.
Съгласна съм напълно.

Искам да допълня, че някои съфорумки наистина са стигнали дъното за съжаление, нападайки бременна жена малко преди предстоящото и раждане.
И това са едни и същи няколко съфорумки, които във всяка тема само жлъч и обиди сипят. Не се занимавам с тях, такива наистина заслужават нашето съжаление. Явно животът им е поднасял само гадории щом са стигнали до това ниво.

За мен това, че ме объркват с JoannnaM е повод за радост и въпрос на чест,
защото жената е интелигентна, ерудирана, с нежна душа.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 20:01 от Madame_Butterfly

# 136
  • София
Моята свекърва много ме дразни с това, че когато отидем при нея започва да ми говори заобиколено чрез детето.
 Например "ах, тази мама, нещо не иска да те довежда при мен."
Или "ти ходиш повече при другите баба и дядо, защото ги познаваш повече." или  "мама трябва да те носи на ръце повече, че да не плачеш"  а, то детето плаче при нея само защото я държи по начин, който не обича и всеки път и го казвам, ама на, продължава си!
Забележки по същия начин за облеклото ми и заради това, че много съм надебеляла през бременноста " мама кога ще свали килцата" " много ли яде мама"
Адски дразнещо е Flushed и то се повтаря, като на лента всеки път когато се виждаме.
Но го прави само, когато мъжът ми липсва.
Вярно е много дразнещо. Действай както Тарталета е предложила.

# 137
Ау, тази бабка много детински се държи! Или влез в нейния тон или с родителския й постави малко ограничения.

# 138
Да, съвета на Тарталета е добър Trollface
Не, не знае колко ме дразни Confused личи ми само на физиономията. Преглъщам си го, правя се, че не чувам.
Не ми се ще да я товаря, болна е.

# 139
  • София
Не, не знае колко ме дразни Confused личи ми само на физиономията. Преглъщам си го, правя се, че не чувам.
Ох, тези мъченици...
Ами тогава недей да я товариш.

# 140
Ами не я. За това се оплаквам тук.

# 141
  • Варна
Не мисля, че ще я натовариш ако кажеш, че ти е неприятно. Ако чуе - супер, а ако се ядоса или нещо такова, значи е било осъзнато от нейна страна.
Не я караш да носи дърва, а да си мери приказките, това заради болестта го казвам.

# 142
  • София
Не иде реч за товарене на нея, а за това, че детето се товари с внушения- " мама е дебела", например.
Нали се сещаш, че не би му минало през ум да ти намира несъвършенства, камо ли недостатъци?
Но пък, след нейното облъчване, като нищо ще чуеш, " мамо, защо си дебела"?

Просто ѝ кажи, че ако има нещо да ти сподели, което е различно от похвала, да го каже на теб лично и то, в отсъствие на детето- така, както ти не казваш нищо непохвално за нея пред него.

Дано се усети.

# 143
О, Абсурт много добре го е казала, браво.
Казвала ли си на мъжа си какви ги говори майка му? Нека той се намеси и да ù каже да престане с тези приказки.

# 144
Ами не я. За това се оплаквам тук.
Не я товариш, ама то ти се трупа. Жената не е запозната с ефекта от репликите си към детето ти и ще си продължава така, докато някой път не ти издържат нервите и  ще вземеш, че ще я натовариш и то по-остро, отколкото е необходимо. Докато е време и не си натрупала неприязън към жената, вземи й сподели, че са ти неприятни такива коментари от нейна страна за теб, присъстващата, все едно те няма. Хабер може да си няма  тя какво предизвиква с думите си. Явно се умилява от внучето... и за какво да му говори.... За курса на британския паунд ли!? Не. За онова, което на нея й е важно и е свързано с нейните чувства към него, теб, баща му... Тя си мисли и предъвква едно, ти друго. Тя по заобиколен начин ти го казва, ама ти не. Трупаш недоразумения.
О, Абсурт много добре го е казала, браво.
Казвала ли си на мъжа си какви ги говори майка му? Нека той се намеси и да ù каже да престане с тези приказки.
Така, както аз прочетох и разбрах, дори не виждам смисъл да се товари пък съпруга за нещо, което човек сам трябва да умее - да рече ясно какво не му харесва или какви грешни заключения си е направил другият по отношение на него.

# 145
  • София
Луна, ще си позволя да не се съглася с теб. Много добре знае какво говори бабата. Айде, не я изкарвай толкова невинна  Rolling Eyes Моята свекърва го правеше същото, само че не пред мен, а по телефона на големият ми син. Всеки път му казвах да ѝ каже, че ако има нещо да съобщи на мен лично да ми го каже. Обаче тя така и не го направи, защото не ѝ отърваше. Много добре знаеше мнението ми по въпросите и затова обработваше детето зад гърба ми. Виж обидите обаче лично ми ги поднасяше  Twisted Evil
А пък синът трябва да е запознат какви ги дрънка майка му! Защото да не се окаже, че след 20 години жената да е огорчена, че свекървата не я бръсне за слива, а пък мъжът понеже не бил разбрал и затова нямало как да я защити Sick Последните грозни нападки и обиди свекърва ми ги направи пред големият ми син. Пред мъжа ми не би го направила никога. Хитра е тя, но не чак толкова. Обърка се тогава жената. Още го смяташе за дете и беше свикнала да говори против мен пред него, а той вече беше на 18. И му светна червената лампичка, че баба му хич не е толкова бяла и добра на колкото се прави. И добре, че той малко по-късно осветли мъжа ми за това, иначе милият не бил разбрал, че отношението на майка му ме тормози. ooooh! Като че аз не съм му го казвала толкова години Twisted Evil
Ami, в прав текст, без емоции първо говори с мъжа си и ако той не разбира какви щети нанася майка му във вашето семейство, тогава я почвай по нейния метод и не мълчи. В никакъв случай не мълчи, защото ще стане по-лошо. Свекърва ти е манипулаторка и няма да се учудя, ако се изкара и жертва накрая, а теб набеди за виновна!

# 146
Абсолютно съм съгласна с поста на Жълто Цвете, много добре знае бабата какво казва. И го прави нарочно с цел да те засегне. Действай решително, кажи и в прав текст че не ти харесва да говори така и да не го прави. Без емоции, ясно и точно.

# 147
По-вероятно е да е наясно, че жегва за килограмите, да. Изказва си и предположенията, че внучето е водено при другите баба и дядо по-често, отколкото при нея, да. Обаче повърхностно е наясно. Не мисли напред. Затова твърдя, че не предполага какъв ефект имат думите и отношението й. Глупаво излагане на обида, че снахата не й води толкова често внучето, предположенията, че го води повече при другите баба и дядо. В цялото това има едно умиление към внучето, хем радост от него, хем яд към "врага", че "пречи" на повече радост, водейки го не толкова често при нея.... и тям подобни глупости. Елементарно женско противопоставяне. ... Когато отсрещният човек не реагира с изясняване, трупа излишни негативни емоции, които в един момент ще изригнат. Случва се да е в най-неподходящия миг и е неадекватно. Така се създават излишно усложнени отношения. Другият никога не може да предположи какво ти е в главата и душата, особено пък като мълчиш и трупаш. Възможно е понякога даже да си мисли, че си темерут и съвсем правилно те е разконспирирал. Затова не се мълчи. Така смятам аз. А това е много начален стадий на отношения и напасване, затова не смятам, че сина трябва да бъде викан в ролата на спасител. Човек трябва да умее да се "спасява" сам в елементарни ситуации, и то така, че да не настройва отсрещната страна негативно срещу себе си. Това според мен са нормални човешки взаимоотношения и мисля, че от излишно филмиране се усложняват.
Дават се шансове и на теб, самата и на човека, преди да отсечеш, че  е само черен и само с лошо тръгва към теб.

# 148
  • София
Бабата като има проблем с воденето на внучето при нея да говори със сина си. Защо е зачекнала снахата?
И ако беше само това, можех и да повярвам, че не разбира какво говори. Обаче личните нападки към майката чрез детето са просто недопустими и много ясно говорят за отношението на свекървата към снахата, а също така за интелектуалния ѝ капацитет и възпитанието.
Момичета, на колко години са тия свекърви? Все си мислех, че след няколко поколения манталитетът ще се смени и положението няма да е такова каквото беше, когато аз се омъжвах.  ooooh!

# 149
  • София
Разбира се, че бабата е съвсем наясно какво говори и защо го говори. И съвсем съзнателно го прави зад гърба на сина си. Отделен въпрос е, че явно толкова ѝ е акълът и не може да прецени, че така обижда не само снаха си, но и наранява внучето си.

Общи условия

Активация на акаунт