GoT 31 - Always keep your foes confused

• 69 015
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Че то ако беше предсказуем сериала, нямаше да е такъв хит. Всеки си прогнозира негови теории. Според мен само Мартин може да ни изненада. ДиД ще го превърнат в американска сапунка, но може края и Мартин да го е писал. Не знаем на какво да вярваме. Според мен всички ще сме излъгани, защото да се развие хубав сюжет, един сезон не стига. Всичко ще е претупано. Скоро гледах новите Междузвездни войни, егати екшъна смотан и тул там космичен кораб и извънземни. Сюжет никакъв. Да видим финалния сезон, ако не ме блъсне кола или не падна в Марица:))

# 451
  • Перник
Ама сега тоя сезон, дето чакаме догодина е последен, така ли?

# 452
В книжната тема имаше анкети за различни неща. Може и тук да си направим.
Кой как смята, че ще завърши сериала и през пролетта ще видим кой е най-прозорлив.
Според мен ББ ще победят, но ще оцелеят и хора, които ще им служат. Надеждата за пролет ще е всъщност мечтата за бъдеща борба и победа над Бродниците и естествено отново да свърши зимата...

# 453
И аз съм за анкета да си направим.

# 454
  • Варна
И аз съм за анкета да си направим.

Речено - сторено.

1. Имат нужда от нея, защото имат нужда да могат да имат власт.

И двамата са достатъчно умни да могат да преуспеят в Есос. При Дани нямат кой знае каква власт. /освен да дават съвети/

# 455
Хексе, страхотна си.
Всички възможни отговори, които си дала са направо в десятката и си казваш така ще стане😀

# 456
Хексе, благодаря за анкетата.

# 457
Хексе, мерси ! Гласувах с друго, според мен 7-те кралства и ЖТ ще спрат да съществуват в този им вид. Няма да има ЖТ , кралствата ще се разпаднат или ,каквото поне остане от тях и ще имат някаква друга форма на управление.

# 458
  • Варна
Хексе, мерси ! Гласувах с друго, според мен 7-те кралства и ЖТ ще спрат да съществуват в този им вид. Няма да има ЖТ , кралствата ще се разпаднат или ,каквото поне остане от тях и ще имат някаква друга форма на управление.

То това е опция 4, не приемайте съвсем буквално, че ще се гласува точно за парламент. Laughing

# 459
и аз гласувах с друго и пиша:
Хората някак побеждават Другите..
Джейми ще участва и ще изиграе ключова роля в защитата на ЗX, ще умре заедно с Церсей.
Дани оцелява, драконите и армията й са избити, никога не се добира до ЖТ, но колелото се
счупва, няма наследяване на трон заради произход, но и парламент няма да има. Хора като Давос и Самуел Тарли трябва да се заемат с построяването на новия Вестерос. Според мен Дани ще роди здраво дете, Дългата нощ която ги чака означава това - слънцето да изгрее от запад и да залезе на изток.
Санса оцелява и се заема да възстанови ЗХ. Не мога да й намеря мъж обаче, толкова е "умна и прозорлива", след Кутрето всички ще й се струват тъпанари. Не знам какво ще стане с Аря накрая, но със сигурност ще се бие до последно.

# 460
  • Варна
Санса оцелява и се заема да възстанови ЗХ. Не мога да й намеря мъж обаче, толкова е "умна и прозорлива", след Кутрето всички ще й се струват тъпанари.
Санса би се оженила за някой, който ще й осигури дом и спокойствие, тя ще е "умна и прозорлива" и за двамата.  Wink

# 461
И аз си мисля че Сам ще има ключова роля за бъдещето... От другите опции има много които ми допадат, но не са ми толкова изненадващи...

# 462
Гласувах за дете на Денерис и Джон да управлява вестерос, но варис и Тирион няма да са живи. Церсей също.

# 463
  • България
Гласувах с "Друго. /пишете какво/ ". Идеи имам много за финала, но ако ще е нещо особено невероятно, залагам на съюз/брак между Церсей и Джон. Хората побеждават, но след субтитрите показват, че някъде там има останали ББ.

# 464
Севера е бил верен на Таргериен  преди краля да се побърка. Дани гори живи, двама и помилва хиляди. Иска да и се подчиняват, значи е готова за кралица. Джон предаде хора, които го приеха за част от тях, пожертва любимата си, за да спаси много повече. Не я виждам логиката както я описваш. Светци няма. Денерис беше идеалистка, трошача на окови. Джон е идеалист, и той “троши” принципи като пусна свободните зад вала. Плати за което със своя живот и с този на любимата си. Вариант и Тирион сами нищо не могат. Това са второстепенни роли. Да, никой не иска втори луд владетел. Дани изгуби единият си дракон да спаси Джон. Какво я съветваше Тирион, да не се намесва. Взела го е за съветник, за да прави обратното на което и казва. Показа го още в робакия залив, когато бяха в привидна безизходица. Тирион я съветва да е с преклонена главица, да не я посече сабя. Ако го слушаше, нямаше да е Денерис. Без Вариас и Тирион света няма да се срине. Те имат нужда от Денерис, не тя от тях.
Северът е подчинен със заплахата от погром с дракони.Както и станалите кралства,като изключим Дорн.В момента Северът е независим.Ако пренесем ситуацията в наши дни,все едно Ердоган да има претенции към България.
Дани извърши военнопрестъпление, защото екзекутира военнопленници, а не ги уби по време на битка.Тази ситуация много прилича на Станис и Манс Райдър, но е по-зле, защото Манс Райдър все пак е  дезертьор.Сигурна съм,че сценаристите отделиха време да ни покажат ланистърски войници, и то чрез Аря, за да подчертаят, че те са хора, които са като всички останали, и войната е тази, която създава неприятностите в живота им. В този случай Денерис носи войната.
Значи, щом да искаш да ти се подчиняват,ти си готов за крал/кралица.  Grinning Пък познават ли те тези хора,припознават ли в теб владетеля - никой не ги пита. Що да си дава зор - пали драконите и опича работата (буквално) Mr. Green Денерис е идеалист дотолкова, доколкото идеализира себе си и това да положи дупе на ЖТ.
Джон не е идеалист, а прагматик, добър дипломат и умен политик (особено добре се разбира в книгите,в сериала го позатъпиха и него,но в 7 сезон за мен игра роля на "северен глупак" и ги изменти всички).Той е способен да види цялостната картина, да погледне напред,за да види откъде ще дойдат проблемите и се опитва да ги разреши или смекчи.Друго негово качество,което Денерис не притежава е да се постави на мястото на на враговете си и да разбира и тяхната гледна точка.Така се коват съюзи и се печели лоялност.
Това, че някои хора са тъпи и го убиха, е друга тема, в книгите го убиват, защото наруши клетвата си.
Тирион и Варис ги сбозиха в 7 сезон - това не са същите герои.Най-вероятно са го направили, за да посеят семената на даркДенерис, защото няма време. Също сюжетът е много опростен - няма неЕгон,няма Ариан Мартел.Даже Олена не се сети да си свика васалите  ooooh! .

Общи условия

Активация на акаунт