Гневът на отхвърлената снаха

• 41 496
  • 368
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Адаптирани сме към средата тук, но в същото време не ми харесва. Не знам как да го обясня. Има и плюсове и минуси.  Имам познати, но не мога да им отделя често време, защото съм заета с дома,децата, освен това ходя на курсове и работя. От всичко по малко. Като цяло съм доста заета и изморена.  Но не това отключи нервите ми.
Просто полудях от лицемерието им. Както казах, пред хората в Сирия разправят колко ме били обичали, уважавали гордеели се с мен,  а действително дори не ме поздравяват.
Мъжът ми десетки пъти е разговарял с тях,и те му казват,оооо нямаме нищо против нея, много я харесваме. Като ги пита,защо дори не я поздравяват, казват, амиии не знам и сменят темата.
Обещаваха на мъжа ми,че щели да променят отношението си,уж щели да ме потърсят, но така и не се случи.  След редица лъжи и неспазени обещания за промяна, ми станаха наистина противни и виждам,че не съм изгубила особено, че нямам връзка с тях.
Мъжът ми също е изтощен от изцепките им,но не обича да говори за кусурите им и продължава да ги боготвори.
Понякога ми казса да ги игнорирам, но друг път започва да ми развива теории за  прошката и т.н. Според него те не осъзнавали, че сме обидили, но аз трябвало да простя, щото съм.била добродушна...
Да бе,добродушна глупачка. Как така  не съзнават, че ме обиждат като не ме отразяват, все едно ме няма в стаята?! Според мен го правят съзнато и нарочно.
А това с обидните им подаръци преля чашата.  Толкова години оцелях без подарък,но тая рокля беше върха. Скъсана, изцапана с ръжда, и на всичкото отгоре отвратително грозна, размер палатка.  Била се скъсала и хванала ръжда по пътя... След роклята за компенсация изпратиха два чифта зелени гащи, пак размер палатка.
Казах на мъжа ми да им каже да престанат , отвратително е. Но от известно време те държат да покажат на останалите роднини, че ми пращат подаръци.
Ако имах някакви нормални отношения с тях,нямаше така да реагирам за гащите и роклята. Но да не ми говорят в продължение на години, да ме игнорират, да ми пращат съобщения, че не съм обичала мъжа си и накрая да ми пратят рокля - парцал и два чифта гащи, е наистина го приемам като подигравка.

Докога ще намилаш едно и също? newsm78
Докога ще пишеш за тия гащи и рокля?
Ти имаш идея- фикс, жено и никой не може да ти помогне, ако сама не го направиш.

В рамките на темата, подробно обясняваш едно и също вече няколко пъти- не искам да си мисля, как мъжът ти издържа всеки ден да слуша латерната.

Ще докараш нещата дотам, да предпочете да замине при тях и тогава ще видиш кон боб яде ли!

# 166

Докога ще намилаш едно и също? newsm78
Докога ще пишеш за тия гащи и рокля?
Ти имаш идея- фикс, жено и никой не може да ти помогне, ако сама не го направиш.

В рамките на темата, подробно обясняваш едно и също вече няколко пъти- не искам да си мисля, как мъжът ти издържа всеки ден да слуша латерната.

Ще докараш нещата дотам, да предпочете да замине при тях и тогава ще видиш кон боб яде ли!

Всъщност за гащите споменавам за първи път, роклята за втори Simple Smile))
Мъжът ми не слуша всеки ден "латерната" , точно затова пуснах темата,  за да изпусна парата и да чуя различни мнения.

# 167
А, по-горе спомена за някакви смс дето ти пращали. Що за детинщини и тормоз от тяхна страна. Извинявай, но това е наистина малоумно. Блокирай им номерата и да не получаваш нищо от тях. Ако искат нещо да ти кажат, чрез мъжа ти. И му кажи, че те тормозят, не да си заравя той главата и да се прави, че нищо не е станало.
Аз те разбирам, макар и не същия казус, една позната години вече се бори по подобен начин с децата на мъжа си от предишен брак, които тя отгледа, но те продължават да я тормозят и да не я приемат за авторитет. И то немалка роля за това има мъжът ѝ, който има синдрома, че винаги трябва да е ок с децата си и така подкопава нейния. Бе семейните драми са голяма тегоба, но дерзай и гледай себе си, че тези емоции водят до болести.

# 168
А, по-горе спомена за някакви смс дето ти пращали. Що за детинщини и тормоз от тяхна страна. Извинявай, но това е наистина малоумно. Блокирай им номерата и да не получаваш нищо от тях. Ако искат нещо да ти кажат, чрез мъжа ти. И му кажи, че те тормозят, не да си заравя той главата и да се прави, че нищо не е станало.

Не,точно смс. Мъжът ми като реши,че ще ги кара да се сприятеляват с мен и ни накара да разменим номерата си във Уотсап .  Той ме караше да им пращам снимки на децата или на манджи,  за да поведем разговор. Изстрила съм ги отдавна,но без да ги блокирам ( мъжът ми казва,че е ужасно да ги блокирам) ,затова могат да ми пращат нещо, ако се присетят. Вчера някой оттам ми изпрати снимка на елха с подаръци и той се разсърди, че не съм им  пратила и аз коледна картичка в отговор Simple Smile

# 169
Сори, ама тука и мъжът ти си е за ошамарване. За чий ще се сърди, че не си пратила елхичка в отговор? На него не му ли е ясно вече след толкова време, че няма да я бъде тая? А и ти защо го слушаш за мен също е загадка.

# 170
  • Бургас

Мда, проблемът е колкото родата, толкова и в мъжа...Авторката, сигурна ли си, че не си ядосана и на него не по-малко, но тъй като е " по-безопасно" си префокусирала всичката си обида към родата?!...Я, вземи се опълчи малко и на мъжа си, ще се почувстваш по-добре.

# 171
  • Варна
Жена, ти наистина си се вманиачила. Вместо да си отвориш очите и да видиш истината. А тя е, че трябва всеки божи ден да палиш по една свещ в църквата, че тия не са ти наблизо. И още една свещ задето не те харесват, не те искат и не те зачитат. Я си представи,  че те обичат, уважават и приемат. Искаш ли да ти кажа какво щеше да стане тогава? Вече щеше да си преселена там, с все деца и мъж. Под крилото на маминка и сестрите. И тогава щеше да ти се отели вола, вярвай.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 09:03 от HighSpeed

# 172
Принципно не е задължително. Майка ми е била сърдечно приета, но баща ми и дума не е дал да се издума да се ходи да си живеят там. Въпреки че също много държи на родата и му липсват.

# 173
  • Варна
Мислиш ли, че и тук щеше да е така? При условие, че толкова много си липсват с мъжа й и че той даже е ходил там веднъж, както тя сама спомена, че и едва се е измъкнал? Аз не мисля. Тук, ако всичко беше наред с отношенията мъжът щеше да поведе хорото обратно към родата, главата си залагам

# 174
Наистина, възможно е, индикациите за това са нашице. Но поне искал е да избяга, избягал е.

# 175
Както казах, той уж казва дръж се както те с държат, ако кажат Здрастиии, отговори. Но после започва да мрънка, как човек трябва да е добър дори с хората, които не са били добри него, прошката била нещо много красиво,дори те да не смятат, че са сгрешили с мен.  Не трябвало да се отказвам от тях,каквото и да става,трябвало да опитвам, докато се получи.
Да, ама аз вече не искам да се получава каквото и да е. Не се нуждая от лижемерно отношение,  а те друго не могат да предложат. 
Да,има го и тоя момент, че мъжът ми ме изнервя с застъпничеството си за тях.
Има и друго нещо,  той непрекъснато иска да им пращаме подаръци. Ми,писна ми,лично аз съм похарчила достатъчно лични средства за тях. А вече съвсем не ми е радостно да отделям от семейния бюджет за тях ( и двамата работим, бюджета е общ). Става въпрос за скъпи подаръци, не за носни кърпички.
Достъпно заможни са,ако искат нещо от Европата, могат да си го заплатят....  Не че той би приел де... Да, непрекъснатото муфтене на подаръци също ме дразни.

# 176
  • В полите на Пирин планина
Според мен коренът на проблемите ти е в мъжа ти.
Което е много лошо. Той поставя роднини си, които са на далеч, пред собственото си семейство, уви. Може би изпитва някаква доза угризения, че живее далече от тях, в спокойно място и затова иска един вид да ги компенсира с подаръци.
Не бих искала да подклаждам недоволството ти, но това с подаръците е много неприятно, защото един вид те принуждава да търпиш лошо отношение и отгоре на всичко да лишаваш себе си, заради тях.

# 177
  • София
Лошо си го научила мъжа ти. Ама много лошо. Лошо си научила и тях, И отърваване сега няма.
Как ще работя да им купувам подаръци на тези, а те ще ми съскат като змии по Нет-а? Ми никога.
Те ще стават още по - нагли тези. И ако секнат подаръците, ще нададат такъв вой, все едно е изгоряло сиропиталище !

# 178
При условие, че толкова много си липсват с мъжа й и че той даже е ходил там веднъж, както тя сама спомена, че и едва се е измъкнал? Аз не мисля. Тук, ако всичко беше наред с отношенията мъжът щеше да поведе хорото обратно към родата
Неее,не е ходил само веднъж. Ходеше редовно. Веднъж отиде само в разгара на войната, тогава едва се измъкна и то след месеци.
Нямат никакви проблеми помежду си, в това съм.сигурна.  Явно вече му липсват нетърпимо и затова иска да отидем.

Да, това с подаръците е наистина гадно.  Те вечно хленчат, че там няма нищо хубаво,  а в същото време са облечени по - последна ПАЙНЕРска мода.
Да,мисля, че с подаръците иск да компенсира разстоянието, но всичко има.разумни граници. Маркови дрешки за 6-7 човека ми идва в повече. Както казах, ако си ги поръчат и заплатят е ок.  Така де, не мисля, че съм гадна.

# 179
Неее,не е ходил само веднъж. Ходеше редовно. Веднъж отиде само в разгара на войната, тогава едва се измъкна и то след месеци.

Той не работи ли? Как го търпят на работното място да изчезва месеци?

Общи условия

Активация на акаунт