Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 499
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Така по описание на книгата ми прилича на тази (аз се заглеждах по корицата, но не съм я чела)
https://www.helikon.bg/174091-%D0%A2%D0%B5%D0%BB.html

# 241
От по-старите утопии ако някой може да си намери "Небесните господари" препоръчвам - поне първите две-три книги, четвъртата малко се лее бозата, ама там вече са знаели че ще ударят балтията.

# 242
  • София
Даже не знаех, че има четвърта, иначе ги има в читанка и са  от малкото фантастики, които имам от време оно на хартия Simple Smile

# 243
 Хъм, объркал съм е. Може би защото първоначално са предвидени за четирилогия. Доколкото знам обаче след втората част издателството прави сериозно промени в първоначалния план  (поредицата трътнва надолу) и това ги кара да притиснат автора да "удари балтията" на поредицата
Най-хубава е първата книга, в нея има много  голям потенциал. макар че и следващите не са за изхвърляне.

И аз имам всичките на хартия. ЕДна стара приятелка ми ги подари някога, знаеше че събирам фантастики.
Спомням си че тогава ме шокира смъртта на главния герой, а това бе още пред 90-те. Не бях чел игра на Тронове да чуя за Нед старк, за тях чух едвам през 2010.
Разбира се
Скрит текст:
Майлоу въкръсна в своите клониниги, гаден кучи син

# 244
Така по описание на книгата ми прилича на тази (аз се заглеждах по корицата, но не съм я чела)
https://www.helikon.bg/174091-%D0%A2%D0%B5%D0%BB.html
Браво, точно тя е. Голямо благодаря!

# 245
  • София
Хихихи, как съм я оцелила от раз, значи Simple Smile Ако я прочетеш да кажеш как е Simple Smile Аз се тътрузя с Аркадия, много приятно ми е написана и въпреки това не мога нещо да я поемам на големи дози. За това пък изключително се наслаждавам на препрочита на Лунните градини - толкова много  неща виждам сега, които изобщо не съм им обърнала внимание на първи прочит, като напълно незапозната с историята, еле пък с допълнителните книги от Есълмонт Simple Smile (то нече и с нея съм дръпнала, май съм на около 20%).
А днеска попаднах и на някакви изрезки, които съм си правила на киндъла от deadhouse landing пак се посмях как Келанвед си измисли името Simple Smile

# 246
Сега чета “Спящите красавици” на Кинг. След това съм планувала “Останалите” на Перота, засега. “Тел” ще я купя, но кога ще я прочета, не се знае.

# 247
  • София
Как са красавиците, аз май ще почакам за тях пролетния панаир или да ги пуснат електронно, за сега нещо не са ги, аз така се зарадвах, че поне те ще си пускат новите книги така, но не би...

# 248
Меган, наистина е прекрасна "Станция Единайсет". Радвам се, че ти хареса. Жалко, че това е единствената преведена книга на авторката на български език. Писането ѝ е убийствено и заслужава по-голяма популярност у нас. "Станция Единайсет" ме спечели не само със стила на авторката и жанра, ами и тематиката, която ми е изключително близка(имам в предвид театралното изкуство). Получила се е чудесна комбинация и удоволствието от четенето е пълно.

# 249
Как са красавиците, аз май ще почакам за тях пролетния панаир или да ги пуснат електронно, за сега нещо не са ги, аз така се зарадвах, че поне те ще си пускат новите книги така, но не би...
В началото съм още,мислех тези три почивни дни да се размажа от четене, но не би. Засега ми харесва, но аз съм голям фен на Кинг. Почти няма негова книга която да не съм харесала. Книгата я взех от промоцията на Озон, 20%+10 с Виза.
Меган, наистина е прекрасна "Станция Единайсет". Радвам се, че ти хареса. Жалко, че това е единствената преведена книга на авторката на български език. Писането ѝ е убийствено и заслужава по-голяма популярност у нас.
Да, така е. С удоволствие бих прочела и други нейни книги.

# 250
  • България
Реших да погледна в читанка какво има от Зелазни.
Изтеглих всичко и започвам с "Една нощ през самотния октомври".
Мисля да повторя и Хрониките на Амбър- отдавна се каня, че четох книгите преди доста време и изчаквах да издават томовете.

# 251
Като прочетеш "Октомври" драсни два реда, моля.
п.п. Обожавах Зелазни на младини, но наскоро препрочетох "Създания от мрак и светлина" и първо, разбрах, че не я чета за първи път чак към средата, и второ, нещо не ме зарадва много.

# 252
  • София
Създания от мрак и светлина и аз я оставих по средата, имаше нещо интересно в нея, но просто не можах. А иначе произведенията му за мен са в двете крайности т.е. има такива дето направо умирам от скука и други, в които се влюбвам. Но моята голяма любов май ще си остане Джак от сенките Simple Smile
Имам още доста негови неща за четене, но за сега съм го оставила на заден план.

Та и аз ще следя за отзиви MoiraineD Simple Smile може покрай теб да си набележа някое друго негово произведение... Simple Smile

# 253
 Джак от сенките наистина е един път.
Вчера дочух добри вести - МБГ се канят през 2018 да издадат цялаат четирилогия на Робин Хоб Wild Rain  Chronickles с което целият цикъл за Древните ще бъде завършен....Четирилогията е свързана с Живите кораби и с последната трилогия за Убиеца, та ще е преснасно ако я видим на български, цялата още тази година.

# 254
  • България
Добре, ще пиша след всяка книга  Grinning.
Windekind, до два-три дни се надявам да прочета "Една нощ през самотния октомври".
Започвам със самостоятелните романи, последни ще са Амбър и Аззи.

Общи условия

Активация на акаунт