Яли ли сте бой като деца

• 57 544
  • 792
  •   1
Отговори
# 255
ДЕЦАТА МИ нито крадат нито лъжат за разлика от други техни връстници които не ги бият и за това си позволяват много ( да не влизам в подробности че ще стане дълго )
Това не е никакъв аргумент. Мога да ти посоча десетки бити деца, които крадат и десетки деца, които никога не са бити и не крадат. Наясно си, надявам се, че възпитанието е нещо далеч по-сложно от "яде бой" или "не яде бой".

# 256
Случка от снощи - ММ влиза при децата, за да им каже лека нощ. Баткото скача да се бори с него, малката и тя. Започва една голяма борба - баткото пищи и вика за помощ, защото ММ му е хванал ръцете, сестра му вика "пусни брат мииииии, мамооооо, помооооощ" и бие баща си с една плюшена играчка, кучето скача около тях и лае. Пълна лудница. И в този момент се сетих за тази тема и благодарих, че няма "грижовни" съседи около нас.

Между другото сега се сетих една случка - сестра ми беше на около 10 години, когато нашите я хванаха, че краде от приятелите си. И не само от тях - пари взимала от нашите и от разни магазини си взимала по нещо. Намериха й "тайното скривалище". Такъв бой й хвърли майка ми тогава, че повече и през ум не й мина да пипне нещо.

И да подчертая - шамара и боя /който обикновено представлява 3 - 4 шамара/ няма нищо, ама нищо общо с пребиването на дете. Има много голяма разлика между двете.

# 257
  • n/a
Детецентричният, либерален модел на семейството и възпитанието
не успя да даде по-добри резултатите от класическия, консервативен
модел. Радващо е да има връщане на махалото към балансирана точ-
ка. Лошото е, че процесът е твърде инертен, последиците са силно не-
гативни и ще изтече много вода, преди да се стъпи на по-здрава осно-
ва. Такава една тема, в която няма влитане за размахване на пръст за
шамара - не помня да е имало Simple Smile

# 258
Катерица, основно финавсови. Най-евтиният хоспис беше 8-900 лв, но там и за куче не го препоръчвам... Хоспис, който изглежда като за хора и там биха се погрижили за обикновен възрастен човек, е от 1200 нагоре. А за хора с деменция, които впрочем не искат да вземат във всеки хоспис, цената е друга! Аз по това време за толкова пари на месец работех (имам предвид 8-900 лв). Имаме 3 деца, двама от които бяха абитуриенти същата година и студент... и ред други невъзможности. И не, не можеш да намериш начин, но няма как да изоставиш безпомощен човек. Майка ми беше здрава жена, без никакви сърдечни или проблеми с кръвно, лекарства не взимаше за нищо, освен тези, които е трябвало да пие за биполярното разстройство, но няколко години не беше пила и това я беше довършило ментално. Даже понапълня и започна да изглежда по-добре у нас, защото се хранеше три пъти на ден. Един престой в хоспис можеше да продължи неопределено време, чието покриване финансово не можехме да си позволим. Седем месеца след смъртта на баща ми тя съвсем неочаквано получи инсулт. И после в болницата на скенера се оказа на следващия ден, че станаха множество инсулти и други усложнения, и след 6 дена престой там, тя почина.
Иначе ти благодаря! Flowers Hibiscus

pandachina, и на теб! Flowers Hibiscus

В заключение - за мен боят не е възпитателно средство! Но има нещо по-страшно от това да те пошляпват и то е вменяването на вина на децата! Това оказва последици върху отношенията им с хората в целият им по-нататъчен живот. И причините за всички грешки в живота на хората, се крият в тяхното детство и отношението на родителите им към тях.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 14:10 от ~Lily~

# 259
ДЕЦАТА МИ нито крадат нито лъжат за разлика от други техни връстници които не ги бият и за това си позволяват много ( да не влизам в подробности че ще стане дълго )
Това не е никакъв аргумент. Мога да ти посоча десетки бити деца, които крадат и десетки деца, които никога не са бити и не крадат. Наясно си, надявам се, че възпитанието е нещо далеч по-сложно от "яде бой" или "не яде бой".
САМО да поясня  за такива като Вас, които не са разбрали съвсем поста ми , че това е само примерна ситуация - кражба - "бой"( БОЙ НЕ СЛУЧАЙНО Е В КАВИЧКИ)  
Една съученичка на дъщеря ми я е накарала да бръкне в чантата на другарчето си и да му вземе солетите за да ги изядат ( за много тук това може би не е кражба и биха казали "какво от това, това са деца ") - да ама не, за мен си е чиста кражба , тогава дъщеря ми казала че не трябва така , че мама после ще и се кара или бие , а съученичката и казала - ооо мен мама никога не ме бие КАКВОТО И ДА НАПРАВЯ и взела солетите,,,
когато детето се оплакало на госпожата "приятелката" казала , че моето дете я накарало - не само ,че краде а и долно лъже и това дете в 1 клас, какво остава за по горен курс  ... след това госпожата разбрала истината от самопризнанията на крадлата , но ... всичко минало и заминало - нали и те нямат никакви права вече , камо ли не да наказват  .Това само пример от които извод Вие госпожо the wishmaster  бихте си направили , че аз съм лош родител , защото бия , а на Катето лъжкинята и крадлата , майката е добра мама ,защото никога не бие .
Ваше право !
За протокола под бой разбирам напляскване по дупето например а не пребиване.

Случка от снощи - ММ влиза при децата, за да им каже лека нощ. Баткото скача да се бори с него, малката и тя. Започва една голяма борба - баткото пищи и вика за помощ, защото ММ му е хванал ръцете, сестра му вика "пусни брат мииииии, мамооооо, помооооощ" и бие баща си с една плюшена играчка, кучето скача около тях и лае. Пълна лудница. И в този момент се сетих за тази тема и благодарих, че няма "грижовни" съседи около нас.

Между другото сега се сетих една случка - сестра ми беше на около 10 години, когато нашите я хванаха, че краде от приятелите си. И не само от тях - пари взимала от нашите и от разни магазини си взимала по нещо. Намериха й "тайното скривалище". Такъв бой й хвърли майка ми тогава, че повече и през ум не й мина да пипне нещо.

И да подчертая - шамара и боя /който обикновено представлява 3 - 4 шамара/ няма нищо, ама нищо общо с пребиването на дете. Има много голяма разлика между двете.

И при нас често се чуват писъци и крясъци от рода "помощ мамо тате ме хвана ... "  newsm62

# 260
  • София
Тази сутрин. Ще тръгваме за градина. Вчера моя приятелка й подари плюшето коте и тя сега е неразделна с него. Точно пред входната врата докато се приготвяхме тя играеше с котето. Държеше го надолу с главата и пищеше с пълен глас "Помоооооощ, държат ме надолу с главата!". После изпусна клетата играчка и следва нов сърцераздирателен писък "Защо ме блъсна на подааааа?". Ако съседите са чули, не знам какви изводи са си направили.

# 261
  • София
И ние снощи имахме битка с две деца и куче. Голямата нещо назлобя и ме удари силно по ръката, а аз я ощипах. Както и да е, глупости.

Никога децата не са ми били център. Аз съм си личност, имам си мои работи. Ако имам време, ще им помогна.

За кражба, лъжа и т.н. просто говоря сериозно и се разбираме чудесно.

# 262
В момента животът ни е такъв, че децата са в центъра. Надявам се да пораснат и ние с мъжа ми да си върнем живота.

# 263
  • София
Абе и на мен са ми център, ама бягам по тъча.😜

# 264
  • София
От скоро имам нови съседи имат момичета на 7 и 9 не знам какво правят тези хора но в месеца по няколко пъти се чува рев и писъци. Няколко пъти съм се карала с тях но без успех.
  Въпросът ми е дали тук присъстващите са яли пердах като деца и какво мислят за боя, като възпитателно средство. И дали начина на възпитание на родители те ви е повлиял на това как възпитавате вашите деца.

Не съм яла бой, не бия и детето си. Отвращава ме такава форма на насилие. Според мен боят смазва психиката и никога не бих го използвала като средство за възпитание.

# 265

Една съученичка на дъщеря ми я е накарала да бръкне в чантата на другарчето си и да му вземе солетите за да ги изядат ( за много тук това може би не е кражба и биха казали "какво от това, това са деца ") - да ама не, за мен си е чиста кражба , тогава дъщеря ми казала че не трябва така , че мама после ще и се кара или бие

Това само пример от които извод Вие госпожо the wishmaster  бихте си направили , че аз съм лош родител , защото бия , а на Катето лъжкинята и крадлата , майката е добра мама ,защото никога не бие .
Ваше право !
Относно този пост, бих искала да уточня две неща.
1. Много жалко, че детето е отказало да крадес аргумент, че мама ще му се кара и ще го бие. Би било добре, ако детето е отказало с аргумента, че кражбата е лошо нещо и не е редно да постъпва така. За съжаление, явно това дете не е възпитано в тази насока.

2. Да ми вменява какви изводи бих направила човек, който не разполага дори с минимални аргументи в тази насока в повече от малоумно.

# 266
  • София
Децата имат един период, някъде около началото на пубертета, в който са особено склонни към лъжи и дребни кражби. Кой не е вземал скришом стотинки или левче от портмонето на мама? Или да избяга от час и да гледа в очите и да лъже, че е бил на училище, нищо че половината комшии са го видели? Не казвам, че е хубаво,  но такива дреболии не са и болка за умиране.
Като каза за карането на мама, наскоро гледах за един случай на едно момче, което убило друго дете, защото другото дете го видяло да прави нещо непозволено и момчето се притеснило, че другото дете ще каже на майка му и майка му ще му се кара. Представете си колко е силно при някои хора това какво ще си помисли и как ще реагира родителят за някаква постъпка, която всъщност не е кой знае какво, но в очите на детето е фатална и е готово на всичко, за да я прикрие. Та, всякакви случаи, нещата не са толкова рационални, колкото си мислим. Няма как да знаем какво е в главата на едно дете, каквото ще възпитание да е получило. Доверие дръ-дрън - колкото и да са близки родители и деца, всички деца крият някакви неща от родителите си и за нищо на света не биха си признали.

# 267

Една съученичка на дъщеря ми я е накарала да бръкне в чантата на другарчето си и да му вземе солетите за да ги изядат ( за много тук това може би не е кражба и биха казали "какво от това, това са деца ") - да ама не, за мен си е чиста кражба , тогава дъщеря ми казала че не трябва така , че мама после ще и се кара или бие

Това само пример от които извод Вие госпожо the wishmaster  бихте си направили , че аз съм лош родител , защото бия , а на Катето лъжкинята и крадлата , майката е добра мама ,защото никога не бие .
Ваше право !
Относно този пост, бих искала да уточня две неща.
1. Много жалко, че детето е отказало да крадес аргумент, че мама ще му се кара и ще го бие. Би било добре, ако детето е отказало с аргумента, че кражбата е лошо нещо и не е редно да постъпва така. За съжаление, явно това дете не е възпитано в тази насока.

2. Да ми вменява какви изводи бих направила човек, който не разполага дори с минимални аргументи в тази насока в повече от малоумно.
Ало,виж какво ще ти кажа , щом си тръгнала да ми ги броиш
1 . Дочитай си , а не извличай от постовете само това което ти е угодно
2 . Не съм те обидила и не си позволявай и ти !!! За малоумност можеш да говориш на този дето те е възпитал не и на мен.
3 . До момента Ти говорех на Вие , а от тук нататък даже няма да те отразявам като събеседник , явно си под нивото ми .  
4 . Многократно поясних , че бой не е побой
5. Ясна ли съм !?! АЙ @@@@@Р
Коя си ти за да съжаляваш в каква насока възпитавам децата си .
100% децата ми са много по добре възпитани от твоите - независимо от методите които ползвам .
няма значение с какъв аргумент е отказало детето да краде  , важно е че не е откраднало , за разлика от другото, което се възпитава по твоя метод  .
И в поговорки си е казано :
"Бии дупенце да не биеш дупише ",
но спокойно и твоя метод на възпитание също е възпят "Като ми пееш Пенкеле кой ли те слуша ?"

# 268
Извинете, svetlinar, не знаех, че във Вашето село си говорите на "Ало". Дали сте ясна? Напълно ясна сте. Каруцарският манталитет няма как да се скрие. Явно не може и да се надскочи.

# 269
Като дете съм яла бой, но пътите, в които се е случвало се броят на пръстите на едната ми ръка. До ден-днешен много добре си спомням една случка и защо ядох бой тогава:
Бяхме на варненския плаж с леля и вуйчо, аз малка още, има няма 5-6 годишна. И имаше голяма атракция за онова време, жена с папагали на плажа, която се опитваше да привлече вниманието на малките и да вземе парите на родителите. Та, аз съм отишла сама да се радвам на папагалите и жената ми предложи да отидем до вана ѝ, за да ми покаже и останалите. Добре, че леля ми ме видя, чак като пораснах осъзнах, че не е било особено безопасно. Та се проведе следния разговор:
Л: Ния, идвай си! Остави жената на мира.
Аз: Добре де, идвам.
Л: Хайде! Веднага идвай!
Аз: Чувам! Не съм глуха, идвам.
Дотук добре. Прибираме се, леля и вуйчо се усамотяват с майка ми в едната стая, след което майка ми излиза бясна и ми хвърля един здрав бой. Хем ядох бой, хем после бях и наказана до стената с вдигнати ръце. Недоразумението е дошло от това, че леля ми е чула "Не те чувам, глуха съм!", вместо оригинала.
Та...по същество вече. Щом го помня и до ден-днешен, значи има причина. Това, заради което ядох бой, беше, че майка ми не ми повярва и реши, че лъжа. Боят беше заради лъжа, макар и недействителна. Такива неща остават в детския ум дори и впоследствие, но ако подобен бой е ежедневие, се обезсмисля, детето свиква, че насилието е част от ежедневието му. Ако веднъж или два пъти си изяде боя, в случай, че белята е голяма и е наистина заслужено наказанието, подкрепям идеята, че боят е оправдан.
Но държа също така да вметна, че все още нямам деца и най-преките ми впечатления са идвали от по-малките ми сестри през времето, в което съм била пряк свидетел на възпитаването им, както и от трите ми котки/ако изобщо мога да ги причисля в категорията деца, нищо, че за мен са си такива/.

Общи условия

Активация на акаунт