не е същото като братче-бебе, но пак е много лошо като поведение. Горкото животинче вече го е страх от детето и само бяга и се крие като го види. Какво правим - казваме НЕ, обясняваме защо не се бие, че котето го боли и тн. Всичко сме обяснявали, но резултат няма, даже детето си казва "Бобо бие писи" и се хили
честно казано много ме тормози точно тази агресия у сина ми, защото котката е много добричка и никога, ама никога не го е удрала. Решението - детето и котката нямат досег, докато детето не си промени поведенето. Имаме отделна стая, която не ползваме към момента и там са нещата на котето, има си всякакви удобства. Там детето не влиза, а тя си се оттегля на спокойствие. Ако са заедно винаги е под наш надзор, за да пазим котката и като я удари прекратяваме играта и котката си отива в стаята. Като става въпрос за бебе, значи не се оставя бебето с баткото без надзор. Ако има агресия, веднага се разделят да нямат досег един с друг. Най-вероятно става въпрос за ревност от по-голямото дете.
не е същото като братче-бебе, но пак е много лошо като поведение. Горкото животинче вече го е страх от детето и само бяга и се крие като го види. Какво правим - казваме НЕ, обясняваме защо не се бие, че котето го боли и тн. Всичко сме обяснявали, но резултат няма, даже детето си казва "Бобо бие писи" и се хили
честно казано много ме тормози точно тази агресия у сина ми, защото котката е много добричка и никога, ама никога не го е удрала. Решението - детето и котката нямат досег, докато детето не си промени поведенето. Имаме отделна стая, която не ползваме към момента и там са нещата на котето, има си всякакви удобства. Там детето не влиза, а тя си се оттегля на спокойствие. Ако са заедно винаги е под наш надзор, за да пазим котката и като я удари прекратяваме играта и котката си отива в стаята. Като става въпрос за бебе, значи не се оставя бебето с баткото без надзор. Ако има агресия, веднага се разделят да нямат досег един с друг. Най-вероятно става въпрос за ревност от по-голямото дете.Препоръчани теми