Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 692
  • 738
  •   2
Отговори
# 540
Ами нагласихме легена. Каза че го боли корем.... но не като вчера, а уж различно. Изведнъж окапа...това ме притеснява. Рязко. Лошо му било, нямал сили да стане....😕 главата го боляла. Не искал пак да повръща. Накара ме да донеса свещичките...оф.

# 541
вирус....ние като сме болни също ни се полягва. Моето преди да вдигне темп почва да го боли глава

# 542
Може да е малко дехидратиран и затова да го боли глава и да има 37 и 1-2 температура и да му е отпаднало.Може да вземеш хидратин алфа за ободняване и на малки глътки,аз със спринцовка съм бутала в устата.Имай предвид че може да почне втората фаза-разтройството и затова да го боли корем.

Моят учуди света,изяде една  купички супа и час след това каза мн съм гладен чак сили нямал в краката отмаляло  му беше и изяде още една ,обаче пак му се активира оригванията и  рефлукса.То при тази болест пък не трябва да яде наведнъж в големи количества,защото се активира рефлукса при препълнен стомах.Още миналата зима докторката каза да яде по малко и на често.Аз и двата пъти му сипах по малко ама.

# 543
Аз със супата гълтам много въздух и аз.

Имам стоперол хидра с вкус на ягода...ще набутам него, като стане. Сутринта уж пи доста вода...ама...

# 544
  • На брега на реката
Можеш да му вземеш нестий, децата ги обичат, а има и натриев цитрат вътре. От обезводняване също може да си без сили. Урината му как е на цвят? Устни и кожа също се гледат за признаци. Абе като се замисля, няма стомашен вирус, който да не изтощава и да не ти се прилягва.
Мъжото се прибра с антибиотик и интересно, че не изписват пробиотик, а са му изписали и флажил таблетки. След две седмици ще ходи да му вадят мъдреца, бил сериозно инфектиран.

# 545
АБ заради мъдреца ли ще пие...ужас с тия зъбоболи.

# 546
  • На брега на реката
Инфекцията била в меките тъкани, цялата буза отвътре е инфектирана, от мъдреца било. А отвън е четворно подут. Той е мн зле със зъбите, по две дупки си завъжда на кътници и по една на резци и другите, няма здрав зъб. Сега и мъдреците подкара, свят ми се вие вече.

# 547
Тежко е положението. Аз до подуване не съм стигала. Да си вземе и обезболяващо...че АБ не лекува веднага. Три дена на АБ заради възпаление и аз на меките тъкани...отпих си на нурофен. Чак на 4 ден ме отпусна....

# 548
  • На брега на реката
О да и нурофен са му изписали. Тук панадол можеш да си вземеш от супермаркета, но нурофен само с рецепта. Абе не е толкова отчайващо положението със здравната им система, аз бях сериозно притеснена. Всичко мина по Европ.здравна карта, само лекарствата си купи и не са скъпи.

# 549
  • shumen
Тете,може да му е отмаляло от вируса.Според мен му дай Стоперол или Хидратин алфа и дано отмине.
Зест,да се оправя скоро мъжа ти.
Лино,аз АБ не държа в хладилника или ако го държа процедирам като Тета.
Лайт,не е рано да мисля за училище.Миналата година още ходих и запазих в Базовото,дори ми казаха,че съм закъсняла.Скоро ходих и в Княз Борис и запазих и там и ми остана и в 3 основно да отида.
Аз ходих на превръзка и да ми махнат конците.Обаче според доки не бяха за махане и ме прати при хирурга и той каза,че са за махане и хайде пак в манипулационната.Махнаха ги,мястото е зачервено,сложиха лепенка с Йодасепт и сега пак в Сряда ще ходя за смяна.Дано само доки вика да не е направил грешка и да се отвори или вземе да бере,че за мен вика не бяха за махане.

# 550
Дани направо ме изумяваш..нали знаеш, че там се държи. Каква е причината да не го държиш в хладилник?
Зест вие няма ли да сте с тамошна застраховка? Нурофен тук е без рецепта. Пробиотик също не изписват само перентерол и подобни с по 1-2 бактерии вътре, но по-скоро при разтройство помага.
Тук не са евтини лекарствата, онзи ден като сипах повече вода в АБ и не се знаеше дали ще ми даде нова рецепта лекаря и ми казаха, че АБ-то иначе струва 25 евро с приват рецепта. Педиатъра обаче ми даде нова рецепта та не можах да си го платя, пак услуга ми направи, аз си бях виновна.

# 551
Тета,каквото и да яде му е ставало така,не е само от супата че гълтал въздух.Просто в случея яде супа.Тия оригвания са от киселини и тежест в стомаха,той сам казва че му зле на стомаха като парене и му е тежко,това са симптомите на киселинният гастрит и рефлукс.Поредица от много уригвания са характерен симптом за киселинен рефлукс( има достатъчно инфо в нета)И с оригванията, а и без тях му се връща в устата,което и аз го чувам като е близо до мен.
Не знам защо се опитваш да умаломажаваш .Едва ли лекарката и то втора ще изпише 3 вида и то сериозни лекарства ей така щото въздух гълтал.Яде бавно и спокойно. А и често часове след ядене му става така.А и мин зима като ходихме на лекар му беше така стомаха в момента и лекарката като го видя каза тичина картинка на рефлук е това с уригванията водещи до полуповръщане.

Аз ходих за бележка и взех до 31 ви.Пред друг кабинет чух да си говорят че учениците ще ги пуснат.Една майка до мен пък като чухме това и тя каза че сутринта като се обадила на класната,че детето й е болно и затова не е на  училище,тя й казала,че много малко не достигали за да обявят грипна ваканция,още малко трябвало .

# 552
  • София
Това стомашното и ние го изкарахме семейно около коледните почивни дни. Аз бях направо пред припадане, точно все едно грип ме е повалил, с болки по ставите и мускулите, после дори 1-2 като схващания усещах. Щерката пък не го отрази особено, нито коремът ѝ беше особено зле, при всички беше еднодневка със стомашните неразположения.
Дани, а теб друг път шили ли са те? При мен се оказа, че имам непоносимост към вътрешни конци, хич не ги разграждам, а организмът ми ги изхрърля и постепенно ми излизат всичките през кожата, кой с възпаление, кой без. След това откритие все се радвам, че така и не се наложи да ми направят секцио при раждането, че на косъм беше работата, дори бях подписала за всеки случай информираното съгласие.

# 553
  • shumen
Лино,не държа в хладилник,че ще е леден като го давам.
Светле,аз раждах секцио и тогава ме шиха и проблем нямах.Сега не знам защо така стана.
Аз след малко отивам за биопсията и пак при доктора да я види и се моля да няма нищо вече,че взе да ми писва да се разправям с лекари.

# 554
  • София
Дани, след приготвяне АБ задължително се държи в хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт