Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
е леден, леден колко да го усетиш леден една глътка..в момента давам една лъжичка от 5 мл. По-добре отколкото да го даваш развален или не действащ.

# 556
  • Варна
Вашите деца сладолед не ядат ли, как наистина ще навредят няколко мл сироп от хладилника newsm78

# 557
Да бе.... чак пък за 5 мл да мислим толкова студени ли са, или не... И аз държа в хладилник, т.е. чета листовката, в нея си пише какъв режим на съхранение трябва да бъде.

# 558
Аз го вадя половин час преди това и така давам. Забелязвам, че са махнали гадните лъжици при аб на сироп или поне при Аугментина е спринцовка. Много по-лесно се дозира и може спринцовката да постои навън известно време.

Много ми се иска да обявят грипна ваканция,но едва ли... Моята ще стои и тази седмица вкъщи, но какво ще стане, ако хване друг тип Confused
Аз кашлям като магаре.
Лино, точно обратното четох за противовирусните препарати. Съкращават времето на боледуване, намаляват усложненията. Съвсем не е без значение, че спират размножаването на вирусите.
Само при хора с астма озелтамивир не е дал добър резултат, а занамивир е бил противопоказен, защото се вдишва.

Това при Тет не е ли подобно на това, което караха Месечинка и детето й?

Уми, вие как сте?

# 559
И според мен от няколко мл студен антибиотик нищо не може да им стане на децата.За мен е излишно втеляване това.

# 560
  • София
Цефзила си е с лъжичка. И аз давам директно от хладилника.
Кашлям и аз, повече от седмица стана. Ходих при ЛЛ - гърди чисти, гърлото добре. Но мине не мине и ми се събира секрет в горната част на гърдите и кашлям.
Утре ще водя детето за кръвни. Трябва ли да е гладно? Че преди това трябва да минем през ЛЛ, та да я прегледа как върви с ангината, та да даде направление за кръвните. Ако има много хора да чакат може и 11 да стане. Ако огладнее не мисля да я мъча.

# 561
  • На брега на реката
Горещ пудинг с топка сладолед - класика за зимата. Ако от лъжичка студен аб очакваш детето да ти се разболее, за какво говорим изобщо. В градината все едно не плющят вода от чешмата.
Инциденто забравен аб отвън не е проблем, но за целия прием от 5-7 дни да седи извън хладилник, рискуваш аб да не е годен за употреба.

# 562
Здравейте!  Както бях споненалс ние от вчера сутрин сме с висока температура. Снощи изкарахме много тежка нощ. Малкият започба да ака кашесто и слузесто днес и реших да го прегледат. По преценка на лекаря- грип. Това било щамът Виктория с кашави до воднисти изхождания,  повръщане и  висока темперстура няколко дни. Каза,  че тсмифлу се започва до 36 часа от начслото на симптомите иначе нянало смисъл. Аз го купих,  не знам дали се вмъкваме в 36-те часа,  но пък ще го давам. И диета до отшумвване на стомашния дискомфорт. Та така...
Дани,  Йодасепте е добро и Гентамицин също! Може коморесче с Риванол.
Бъдете здрави!

# 563
  • София
Горещ пудинг с топка сладолед - класика за зимата. Ако от лъжичка студен аб очакваш детето да ти се разболее, за какво говорим изобщо. В градината все едно не плющят вода от чешмата.
Инциденто забравен аб отвън не е проблем, но за целия прием от 5-7 дни да седи извън хладилник, рискуваш аб да не е годен за употреба.

Аз даже се параноясах да не би да е станал отровен GrinStuck Out Tongue Winking Eye

# 564
мен с лъжичка ми е по-удобно да давам АБ отколкото със спринцовка. А пък през ноща както сега се случи съвсем няма да ми е до спринцовки.
Звънях в градината да питам има ли други случаи на скарлатина, но не се свързах. Обаче и да има не мога да го държа в нас заради това. Толкоз да ми е писнало от тези бактериални инфекции. Гърло не бях гледала от операцията, не знам дали е било винаги така, но сега забелязнам лигавицата точно по средата стои една на кратерчета, набраздена..там бях видяла и гнойта онзи ден..то преди в сливиците така като бяха на дупки оставаха бактериите. Чудя се ако и с гърлото е така ще параноясам отново, ако този кошмар почне пак.

# 565
Здравейте!  Както бях споненалс ние от вчера сутрин сме с висока температура. Снощи изкарахме много тежка нощ. Малкият започба да ака кашесто и слузесто днес и реших да го прегледат. По преценка на лекаря- грип. Това било щамът Виктория с кашави до воднисти изхождания,  повръщане и  висока темперстура няколко дни. Каза,  че тсмифлу се започва до 36 часа от начслото на симптомите иначе нянало смисъл. Аз го купих,  не знам дали се вмъкваме в 36-те часа,  но пък ще го давам. И диета до отшумвване на стомашния дискомфорт. Та така...
Дани,  Йодасепте е добро и Гентамицин също! Може коморесче с Риванол.
Бъдете здрави!

Ха..значи Виктория караме и ние. Аз си мислех за Ямагата-та😀
Но при вас е налична високата Т поне и пасва на кл.картина.   Бързо оздравяване!

За Тамифлуто четох че доста помага. В темата за оплакванията на две майки го бяха изписали...и аз си бях решила да го купя и тази година да го пробвам.

Интересно, че след диагнозата ни по телефон, педи не изписа нищо противовирусно...нито изо, нито авирон, еле пък тамифлу.
Ако аз вярвах, че е грип, щях да я разпитам, но с тази Т от 37...не й хванах вяра.

Лайт, не съм омаловажавала. Напротив..исках да изразя съпричастност. А и в интерес на истината може да не съм прочела поста ти внимателно..беше дълъг, а аз притеснена.

# 566
  • shumen
Аз досега наистина не съм се замисляла и все съм държала АБ извън хладилника.Сега като се замисля наистина и затова може да не е действал понякога.Но сега се замислям и вече ще го държа в хладилник,ако пише.
Елеа,Йодасепт,но течен ми каза лекаря и дишащи лепенки,а не водоустойчиви.
Тете,дано е по добре детето.Леле ти го беше спряла и изолирала,а пак да е лепнал грипа ли?
Аз си взех биопсията и няма нищо Доброкачествен полип е било каза доктора.

# 567
Тета,няма проблем,извини ме,може би малко остро реагирах,но много ни се събра вече!

Лино,ние като отидохме на УНГ за сливиците.Тя каза,че ваденето им няма да ни реши проблемите с боледуванията.Когато ги няма тогава фарингитите и ринитите могат да протичат по-затегнато,че има вероятност по-лесно да слиза надолу,а той и без това е предразположен.Каза махат се ако има бактерии,които по кръвен път могат да достигнат до други органи или ако както при вас беше е нон стоп с ангини.А той и ангини прави ,но не нон стоп,прави и ларингитотрахеити най-често и понякога и със спазъм за разкош.

# 568
Тета,  аз доколкото разбрах, то и грип да е с нищо не се лекува,  освен антипиретици и тези от сортс на тамифлу,  но при първи признаци,  иначе и това не. Намеса от други лекарства ина при евентуслни удложнения,  които касаят най- вече дих.  пътища. А това вече зависи от това как ще се пребори организмът.

# 569
Винаги изписват я изопринозин, преди 3г ни изписа авирон кидс. Тези имах придвид аз....които ги изписват и при други вирусни инфекции, освен  при грип. А на Тамифлуто как се бях надъхала само...ама изтървах началото вече.

Елеа...а при вас колко е Т...

Общи условия

Активация на акаунт