Пубертетът при момчетата

• 123 819
  • 1 293
  •   1
Отговори
# 990
За моят син БЕЛ е най-противният предмет, въпреки че тази година рисуването и домашният бит водят в класацията Laughing и аз като всички съм си мислела, че ако чете книги няма да има проблеми с писането, но при моя юнак това явно не важи. От втори клас се влюби в книгите, обича да чете естествено книгите които са му интересни, дори имаше период в който отнемането на книгата беше част от наказанията. Всяка вечер се карам за това, че чете до късно, а е вредно за очите, но "говори си не ми пречиш" . Но това, че чете не означава че е ОК с правописа, допуска доста грешки може би от разсеяност или просто защото не му е интересно, не знам. За преразказите мисля, че най-важно е да можеш да разказваш, а със сегашната система на оценяване с тестове никой не изисква от тях да разказват уроците, то и повечето уроци не могат да се разкажат.
За задължителният списък с книги досега не съм го натискала да прочете всичко, то не е и необходимо де, ама това лято май ще трябва все пак догодина ще е седми клас  Tired
За дрехите няма претенции, каквото му купя и приготвя само да е свободно и удобно, но има афинитет към аксесоарите явно CrazyШапки с козирка, слънчеви очила,спортни  раници и чантички дори има кожени гривни с черепи и т.н ха ха миналата година като излезе поредния филм "Карибски пирати" се беше Накиприл доста тематично за киното Laughing

# 991
  • Варна

За дрехите няма претенции, каквото му купя и приготвя само да е свободно и удобно, но има афинитет към аксесоарите явно CrazyШапки с козирка, слънчеви очила,спортни  раници и чантички дори има кожени гривни с черепи и т.н ха ха миналата година като излезе поредния филм "Карибски пирати" се беше Накиприл доста тематично за киното Laughing

Същият  Joy
Вчера се скарахме заради един пръстен, който много държеше да си купи. Беше в стил цар Киро, ужасен ужас Flushed

# 992
  • София
Честно ви казвам, изобщо нямам намерение да карам сина ми да чете задължителната литература. Има си откъси от тези книги в учебника - ще си ги чете и ще си пише по тях. Аз едно време не прочетох нито една от задължителните книги, а завърших с отличен по БЕЛ гимназията и се освободих от матура. Отделно никога не съм имала проблем с преразкази, съчинения и т.н. Майка ми ме караше да чета Джеймс Чейс и Агата Кристи, а аз не можех и не можех да ги харесам тези книги. Бяха ми сухи, гадни и скучни. Беше си истинско мъчение за мен. Чак, когато си открих писателите, които ми харесват, започнах да обичам четенето. Смятам, че с насилването да се чете литература, която не им харесва, може само да ги откажем от четенето.

Хепи дей - твоето дете, с любовта си към четенето си е истински подарък да знаеш. Радвай му се Grinning

# 993
Happy day,  неотдавна бях чела някакъв материал, в който се изреждаха широкоразпространени заблуди. Едната беше, че четенето на тъмно/ приглушена светлина поврежда очите.  Беше опровергано.

# 994
    за първи път да прочета в тоя форум, че някой, макар и тинейджър, иска да живее в бЪлгария. ...
Уф! Целогоди;но мрънкане е след като ги прибера тук! Даже като гледат прогнозата не забравят да ме уведомят как е времето и за=о сме тук на този дъжд ... и нямат баба и ку4е и пр. Ау ужас. Непрестанно. По хубаво  от България няма. [/list]

# 995
  • София
Момичета,
Влизам да се оплача от синковеца, който вместо да учи за класно по БЕЛ решил да бърше прах от рафта с книгите, съборил един каменен сувенир върху телевизора и познайте дали екранът не е отишъл Imp
Не знам какво да го правя - приключва набързо с уроците и защото съм забранила да играе на компа денем само се чуди какво да измисли...

# 996
  • Варна
Момичета,
Влизам да се оплача от синковеца, който вместо да учи за класно по БЕЛ решил да бърше прах от рафта с книгите, съборил един каменен сувенир върху телевизора и познайте дали екранът не е отишъл Imp
Не знам какво да го правя - приключва набързо с уроците и защото съм забранила да играе на компа денем само се чуди какво да измисли...

Жалко...но пък е чистил все пак, аз не бих се карала.

# 997
valya_v ako e било без да иска недей да се караш на детето . поне аз не бих.

# 998
  • София
Аз пък сериозно бих му се скарала. Колкото за телевизора, толкова и за това, че се занимава с неща, които изобщо не са му работа, а пренебрегва това, което е важно за него в този момент - класното по БЕЛ

# 999
  • София
Никога не съм имала такова желание за чистене, както по време на сесия Satisfied

# 1 000
  • Пловдив
На моя убавец днес му беше класното по Бел...уж написал... Crazy
По Природа масово имали 3ки и 4-ки и класната щяла да им даде втори шанс!Ти да видиш!
Утре са по география,сряда-математиката.

Иначе...оня ден само и само за да не учи,взел една книга и чете! Shocked Представяте ли си!Прецедент беше!  Laughing

# 1 001
  • София
Ох и при нас нещо ни ги нагъчкаха контролните. Тази седмица за три поредни дни /сряда, четвъртък и петък/ имат 4 контролни. В четвъртък са 2. Вчера му помогнах да преговори по География за цяла Африка и дано да е на това. Много ме хваща яд - целия втори срок не направиха нито, ама наистина нито едно контролно по разказвателните предмети и изведнъж 4 не само в една седмица, а и в три последователни дни.
А днес очаквам оценката от класното по математика. Да видим какво ще донесе. Всеки път е различно и изобщо не мога да направя предположение

# 1 002
  • София
Да, и при нас напоследък доста тестове минаха, класни предстоят. Мислех, че ще ги олабят седмицата преди матурите, но не би.

# 1 003
И при нас е тръгнало на контролни,че даже сменя часове и по 2 на ден.Изтормозифа ги баш на финалната права.Успех на всички с оценките.
За четенето,аз натискам,но не държа на всяка цена да е от задължителните списъци.Ако не е интересно,заменям с друга книга,няма смисъл да е на сила.Пупу пък и не искам да му секвам желанието,че поне до тук за това не мрънка.
Валя,аз не зная дали бих се карала(не съм била в подобна ситуация),но поне бих поощрила за домакинстването,като на 100% щях да натякна,че уроците са си уроци.(аз съм дъднило в това отношение).

# 1 004
      Досега всички книги от "списъка" са били стойностни и децата има какво да научат от тях.Затова държа да се прочетат. Детето ми не е от четящите."Дръндьо" и енциклопедиите не ги "броя" за четене.Но  има ситуации, при които детето никога няма да посегне към определена книга, но като прочете насила две-три страници и вземе,че му стане интересна.Така беше, например с "Автобиография" на Бранислав Нушич, заливал се е отсмях, а иначе едва ли сам ще се сети да прочете точно тази книга.

За следващата година трябва да чете "Една българка", "Немили-недраги","До Чикаго и назад"-произведения , които принципно не се четат с особена охота.Но няма как да мине без тях, тъй като голяма част от НВО е свързана с тези произведения. Да кажат майките на седмокласници дали само с едно четене се минава, защото не ми се вярва. Т.е. не само ще четат, но и ще препрочитат.  Предчувствам кошмарно лято Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт