Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 472
  • 838
  •   1
Отговори
# 615
По-правите зъби съвсем не правят лечението успешно. В ортодонтията основното е оклузията на челюстите. Тя е много важна в перспектива. Там е начертана невидимата граница между добър ортодонт и някой, който е налепил брекети.

# 616
Здравейте,
Има ли някой, провеждал ортодонтско лечение при Д-р Ирина Костадинова/ Sofia smile center?

# 617
  • София
Има и лазерно изрязване на венци, освен ботокс. Има си правила в ортодонтията, веднъж ми извадиха и учебник, за да ми показват. В моя случай ме убеждаваха да си сложа импланти, защото е противен случай като се усмихна ще имам по две празни дупки в ъглите на устата. Така и не се получиха празни места. Горните зъби следват дъгата на долната устна и разни такива. Не всичко се прави на око.
Аз преди да сложа брекетите,като се усмихнех,понеже челюстта ми беше доста тясна и имах 2 празни дупки в ъглите.ОД отбеляза този факт веднага.Сега вече са много по-малки тези дупки,но искам съвсем да ги няма.Ще настоявам за максимално разширяване на челюстта от ОД. Peace

# 618
  • Варна
Аз пак да си питам - с какво ви разширяват челюстите? Само с дъги ли?

# 619
  • София
Аз пак да си питам - с какво ви разширяват челюстите? Само с дъги ли?
На мен да-с дъга.Гумената  кръстосана верижка,която носих известно време, не знам дали беше сложена точно с цел разширяване.

# 620
И при мен с дъга.

# 621
  • Варна
Препоръчайте ми паста за зъби против плака, да НЕ е избелваща. Абе да става за брекети. И да не люти по възможност.

# 622
Освен Елгидиум, няма такава чудотворна паста против плака. Плаката се предотвратява с хубава четка за зъби и качествено четкане. А и не виждам коя паста за зъби не става за брекети.

# 623
+1 към препоръката на Drempan + добра нелюта паста Астера Пародонт Актив и често, старателно почистване с мека четка.

Скрит текст:
По-правите зъби съвсем не правят лечението успешно. В ортодонтията основното е оклузията на челюстите. Тя е много важна в перспектива. Там е начертана невидимата граница между добър ортодонт и някой, който е налепил брекети.
Мнението на r  ме хвърли в размисли ... къде в София поставят самолигиращи се брекети на деца 13-15 г и да вкл разширяване на челюстите.
Въпрос и от мен, към доволните от резултата след корекция с брекети. Имате ли положително мнение, от личен опит, за предимство на самолигиращи се брекети пред брекети с ластичета?

# 624
Препоръчайте ми паста за зъби против плака, да НЕ е избелваща. Абе да става за брекети. И да не люти по възможност.
Има цяла серия на Gum за брекети. Съпругът ми ползва сериите им за венци. Много е доволен, а той имаше сериозен проблем.

# 625
  • Варна
Да, аз си взех на Gum ортодонтската четка с каналче и интердентални четчици. Сигурно и пастата им не е лоша. А тази Елгидиум с какво е по-добра?

# 626
Да, аз си взех на Gum ортодонтската четка с каналче и интердентални четчици. Сигурно и пастата им не е лоша. А тази Елгидиум с какво е по-добра?
Благодаря за подсещането - децата ползваха Gum оцветяващи таблетки, докато свикваха сами да мият зъбките. За четка с каналче даже не знаех, може би се предлагат в по-големите аптеки, ще потърся.  
По съвет на ортодонта, децата редуват Elgydium с паста без флуор. Може би възрастните да могат да я ползват без прекъсване.
Паста с видим ефект е Equilibra Aloe Vera - гел, без флуор, SLS и парабени. Единствен недостатък е цената.

Мнение за самолигиращите се брекети и къде?

# 627
  • Варна
Купих си Елгидиум, понеже беше на страхотно намаление - от десетина лв на 6.59 в кауфландските аптеки. Довечера ще я пробвам.

# 628
Аз от години ползвам Елгидиум паста за зъби и не съм намерила друга, която да ми пасва повече. Не се пени прекалено като повечето рекламирани марки и имам усещането, че почиства по-добре. Разбрах за нея от един колега - зъболекарят му казал, че това е единствената истинска паста за зъби.

# 629
Ами то незменно ще има някаква промяна Вив видимостта на венците, щом се коригира захапка. Самите зъбки може да се свалят или пък да се "набият", повече във венеца...
При мен например, малко ги сваляхме, на мен пък въобще не ми се вижда венеца. Имайте предвид, че с възрастта, целия контур, кожата с "свличат" и с години все по малко се виждат горните зъби и венеца. Wink Правилото е при широка усмивка да се виждат изцяло шийките на зъбите.
Това, което гледам често в клипчета в соц мрежи, е че им изрязват част от венеца, за стане по малък. До колкото виждам, не е мн сложна интервенция, предполагам и в бг се прави...
Ориентирали ли сте се към някого ЗС козметични промени после, фасети, избелване?

С какво ви разширяват челюстите?
Чрез дъгата предполагам.
А вие искахте ли максималното разширяване?
ОД ми казва,че било до желание на пациента.Е аз откъде да знам как ще е по- красиво newsm78
С максимално широка усмивка или пък с по-малко широка.
А видимостта на венеца при усмивка може ли да се корегира с брекети?
Чувала съм за корекция с ботокс.

Общи условия

Активация на акаунт