Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 28 783
  • 404
  •   1
Отговори
# 165
Не зорът, а излишното свободно време, Базила Wink

# 166
Не може да има излишно свободно време:) това си е време за креативност.

Между другото, мъжете са токсични именно с това да оптимизират всяка минута, без да се сещат, че жената не може да е все на педал. Пак ще върна на темата за злобата/разболяването и юркането.

# 167
  • Далече, далече
Horseride, откъде си, ако не е тайна? Имам чувството, че си чужденец.

Защо всички така упорито мислите, че мъж не може да избере да е самотен баща?
Мисля, че законите не забраняват на сами мъже да осиновяват деца, както не го забраняват и на сами жени. В този случай на жените даже не им трябва и осеменител.

# 168
Не зорът, а излишното свободно време, Базила Wink
Да, свободно време сега (ако патриархът благоволи да не е чорбаджия, а мъж цивилизован). Но по времето, когато се е творяло баш народното творчество жените са превивали като волове по къра от зори до здрач. После старшата командори булчетата, че нали, няма да гърби цял живот все тя, няма само на нея да ѝ е гадно я. А патриархът на семейството през това време сърба ракийката и "лее плочите" на семейното бъдеще. Simple Smile

# 169
После старшата командори булчетата, че нали, няма да гърби цял живот все тя, няма само на нея да ѝ е гадно я.

Скрит текст:
Това ме подсеща за един стар виц.... Свекървата рано сутринта събира цялото семейство и почва да нарежда.... ти ще изчистиш, а ти ще сготвиш, ти ще окосиш моравата, а ти ще издоиш кравите.... а я ще отида на пустата сватба, че и за там хора си требе. Grin

# 170
Мен ми е гадно, че тук може да чете някоя вдовица или жена с болен мъж на легло, или жена зарязана от мъж, който внезапно е открил друга "любов на живота си"... и й се натяква грубо как децата й ще израснат с дефицити, нещастни, жални... въобще толкова е грозно, че няма накъде повече.

# 171
Огледай се, излез от капсулата на перфектното семейство и виж колко дерибеи щъкат около теб. Или питай жените им като се приберат и смятат, че никой не ги вижда, как се държат вкъщи. Препратка – другата тема с на вид прекрасното семейство. Жената се чуди как да си остане хем семейството, хем тя да не се чалне от "перфектния" бащичко.

Моля не давайте примери от теми във форума. Хора с прекрасни семейства има немалко, но нали не си представяте да пускат теми тук?
Разбира се, че не. Те само коментират  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 172
Мен ми е гадно, че тук може да чете някоя вдовица или жена с болен мъж на легло, или жена зарязана от мъж, който внезапно е открил друга "любов на живота си"... и й се натяква грубо как децата й ще израснат с дефицити, нещастни, жални... въобще толкова е грозно, че няма накъде повече.
По-грозно, отколкото да убеждаваш младо момиче/жена, че самотното майчинство е ОК? Ех, Гугъл...

# 173
  • Насред хаоса
Човешката ограниченост няма граници. Не спирам да се учудвам как може някои да се смятат за толкова безгрешни и застраховани от всичко лошо, и толкова убедени, че светът се простира до края на собствения им нос, че се чувстват в правото си да съдят и укоряват другите за избора им, независимо дали свободен или наложен от обстоятелства.
Що се отнася до убеждаването - не съм видяла никой да убеждава в по-доброто на едно или друго, а само спорове и мнения относно може ли или не може една жена да се справя добре и сама. И естествено, може. Обратното убеждаване, че не може и е неспособна и некадърна за нищо без мъж, е повече от грозно, то е направо вредно.

# 174
Кел файда от такъв осеменител, ама жената сама с дете... и къде ти беше файдата тогава га го правихте това дете?
Много отворена ама...
Жените по правило си обичат децата. И по корем да се влачат, децата пак си им остават радост.
Даже има жени, които използват мъжа като средство, а целта е/са детето/децата. Не е правилно, така е.
Мъжете пък също са склонни да унижават жените си. И затова махалото се объща в другата посока, за да излекува колективната женска травма от миналото.
Заради травмата, жените почват да се насъскват срещу мъжете и да избягват да създават семейства.

В глобален план е справедливо. Мъжете се държат подтиснически, жените дават естествен отпор и се еманципират.
В личен план е несправедливо, да. С какво е виновен добряка Пешо, че масово жените са върли феминистки и трябва да им се доказва постоянно, че е готин тип за семейство?

Малко ли мъжки майки са пропищявали в реала и във форума, как жените били станали "еди-какви-си" и как не е редно да се "кастрират" всички мъже (за синовете си милеят, естествено) заради отминали мъжки грехове ...?  Ами животът не е справедлив, както и миналото не е било справедливо.

# 175
Не ни мислете мъжете. Ще се оправим и без вас. Но децата ви - те с какво са ви виновни?
Колкото до обичате си децата... едно дете е три пъти по-вероятно да бъде убито умишлено от майка си, отколкото от баща си според статистиката.

# 176
Отново мъжете, които мразят жените, дават акъл в мамешки форум. Къде си, Фройде?...

# 177
Съвсем не мразя жените. Но слабо понасям войнстващи неграмотници, независимо от пола им.

# 178
Колкото до обичате си децата... едно дете е три пъти по-вероятно да бъде убито умишлено от майка си, отколкото от баща си според статистиката.

Статистиките имат тежест при равни други условия, това е като да кажеш, че статистически има много по-малко катастрофи със самолети, отколкото с коли... Wink

Неква безсмислена "война" се води тук.... дишай Ежко! Joy

# 179
Хайде сега, майките си убивали децата повече.
Статистически бащите, които напускат децата си са бая повече от майките, които напускат децата си. В обкръжението ми от хората, които са самотни родители, познавам само самотни майки. За един самотен баща съм чувала от позната - жена му е починала. Такива случаи ала Крамърите има, но са толкова редки, че затова и дават вдъхновение за цели романи.

Общи условия

Активация на акаунт