Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 28 813
  • 404
  •   1
Отговори
# 210
В момента например имам някаква идея, че ми се започва онлайн курс за илюстратор на детски книжки. Само че няма как да стане, защото няма как да се скрия от деца и да рисувам у дома.
Значи затова няма време, а за да приказваш тук на форума има? Всеки си избира приоритетите

Вече написах - лаптопа си е мое пространство, но работа и курс искат концентрация. И преди съм казвала - вдигат ме по 50 пъти на ден. Съвместимо е с форум, но не и с работа или учене. И това го броя за откраднато време - мога да не съм 100% ангажирана, то няма и нужда, но не мога да реша да правя нещо по-задълбочено. Пробвано е, не става, или става толкова изнервящо, че си нямате представа. Изключая съветите на Бг Татко 81 да чета Java Script на прибежки от по 15 минути:)

Да не говорим, че то не е само до хронологични часове, а и до енергия и колко съм на разположение. Аз не съм "във форума" ексклузивно на всичко останало. Аз съм на разположение за закуски, въпроси, бърсане на бели, и паралелно с това съм във форума. Някои майки са във вайбър и с цигара, други в турските сериали.

Та така, има разлика между продуктивни часове за мен и часове, в които съм "на повикване". Е точно това "на повикване" не позволява друг вид работа или учене. Виж темата за фриленсърите и работата от дома.

# 211
Вече написах - лаптопа си е мое пространство, но работа и курс искат концентрация. И преди съм казвала - вдигат ме по 50 пъти на ден. Съвместимо е с форум, но не и с работа или учене. И това го броя за откраднато време - мога да не съм 100% ангажирана, то няма и нужда, но не мога да реша да правя нещо по-задълбочено.
Е, не говорим за javascript, говорим точно за илюстрации за детските книги. Повече, можеш да зарибиш децата си! Това ми изглежда идеално да прокараш време със деца със полза.

# 212
Ако става дума за планиране, децата просто ти отлагат курса по илюстриране във времето и то не с много, дали ще си на 35 или на 37, когато го запишеш, все едно и не след дълго ще се похвалиш с първата си книжка. Само не мога да ги мисля възпитаниците на художествената академия с какво ще си вадят хляба, когато всички бг-мами решат да се преквалифицират в дизайнери или илюстратори с онлайн курсове Wink

# 213
Възпитаниците на художествената академия ще намерят си друга, по-яка работа. Има я.

А детски книжки ще оставят за майките

# 214
Вече написах - лаптопа си е мое пространство, но работа и курс искат концентрация. И преди съм казвала - вдигат ме по 50 пъти на ден. Съвместимо е с форум, но не и с работа или учене. И това го броя за откраднато време - мога да не съм 100% ангажирана, то няма и нужда, но не мога да реша да правя нещо по-задълбочено.
Е, не говорим за javascript, говорим точно за илюстрации за детските книги. Повече, можеш да зарибиш децата си! Това ми изглежда идеално да прокараш време със деца със полза.

Ти колко пъти рисува с акварели в присъствие на тригодишни? Това не е игра, а си е задача, изисква се ред и да се пази чисто, не някой да гваца наоколо и да драска по листа. Да не говорим, че истинските бои са си опасни, дори за пипане.

# 215
Ти колко пъти рисува с акварели в присъствие на тригодишни? Това не е игра, а си е задача, изисква се ред и да се пази чисто, не някой да гваца наоколо и да драска по листа.
Не знам за твоите тригодишни, но моята 2,5г  ще сиди наблизо и ще гледа със интерес. Ако даш на нея листа и пастели - тя ще опита да копира.

И първото почни със моливи скици за да усетиш движението, характера. Акварели е вече адвансъд.

PS. Акварел във никакъв случаи не е опасна за пипане, стига да не я едеш Simple Smile

# 216
Е кой ти каза, че не съм минала през скици? В смисъл, в тая област мога да мина на advanced.

Моето двегодишно пипа и яде боите. Та не става. Има различни деца, някои гледат, други искат всичко да пипнат и хванат.

# 217
Е кой ти каза, че не съм минала през скици? В смисъл, в тая област мога да мина на advanced.

Моето двегодишно пипа и яде боите. Та не става. Има различни деца, някои гледат, други искат всичко да пипнат и хванат.
Ако твоето двегодишно досега яде всичко какво вижда - сигурно ти трябва да учиш го повече. Обаче какво си правише тези 2те години?

Абе, всеки си знае.

Поздрави за advanced level!

# 218
То ученето е постоянно, но са все още деца - дори учените деца, дето уж слушат, в един момент решават да пробват пак старото поведение. Та не мога да съм спокойна. Двегодишните още лапат инстинктивно. Но и самото пипане не е безпроблемно - трябва да си нащрек, щото с една изцапана ръчичка може да окепази цялата къща и да иска после 40 минути чистене.

Абе тук много хора дават акъли как се учи програмиране на прибежки, как се постига концентрация, докато те подръпва дете...интересно, сигурно имате огромни постижения.

# 219
То ученето е постоянно, но са все още деца - дори учените деца, дето уж слушат, в един момент решават да пробват пак старото поведение. Та не мога да съм спокойна. Двегодишните още лапат инстинктивно. Но и самото пипане не е безпроблемно - трябва да си нащрек, щото с една изцапана ръчичка може да окепази цялата къща и да иска после 40 минути чистене.

Абе тук много хора дават акъли как се учи програмиране на прибежки, как се постига концентрация, докато те подръпва дете...интересно, сигурно имате огромни постижения.
Ами когати си се учиш със акварел дай пастел на него. Или моливи. Или маркери. Приказвай за персонажи какви рисуваш, кои са те, какви характери има, защо по този облекло, за околната среда и тн. И за теб много по-добре да разбираш персонаж на детайлите - тогава рисунка оживее.

Не знам, за моята всичко това ще интересно.

И пък, не говорим за рокет саиънс - точно този занимание за мен е много яко правиш заедно. И аз ще опитам Simple Smile

# 220
Аз по принцип съм пробвала по няколко пъти всички съвети от форума. Децата са хитри, не се лъже с нейните пастели, иска точно моите бои, защото вижда, че са по-хубави.

Иначе е съвсем различно да си рисувам с децата и за децата и е друго да се концентрирам и да си повиша способностите и разбирането.

# 221
Моето двегодишно пипа и яде боите.
Потърсил малко - акварел сигурно може да яде Grinning Ще изпие повече вода и нищо не му стане! Grinning

# 222
Някои родители са големи непукисти...и късметлии...

# 223
Иначе е съвсем различно да си рисувам с децата и за децата и е друго да се концентрирам и да си повиша способностите и разбирането.
Различно е, обаче не смятам че е толкова. Ако ти си вече рисуваш, знаеш и моливи, и анатомия, и движението, и перспективи, и цветът, и тн - за акварел ти трябва само да се научиш техники.

Не казвам, че стане със щракане на пръстите, обаче много побързо от колкото чакаш още две години без да се развиваш. И животът ти със хоби ще стане много по-светел.

# 224
Аз хобита си имам, а това беше само пример. Реално се занимавам/интересувам от други неща. Но както и да е, малко хора правят разлика между "работя" и "развивам се".

Общи условия

Активация на акаунт