ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Луси, честита придобивка, много бебета да разходиш в нея и с лекота да маневрираш из градинките Simple Smile
Аз съм си вече вкъщи барабар с беба. Вече всичко е наред. Говорим си непрекъснато, защото аз както се оплаквах, че не я усещам, от миналата 22ра седмица започнах да я усещам и не е спирала с къчовете Joy Утре влизам в 23та седмица, което май се води 6ти месец вече Simple Smile Навсякъде я усещам - в ребра, яйчници, под пъпа, над пъпа, от двете страни, егати акробатките и то денонощно. Наистина не знам кога спи това бебе. Ще си поостанем до сряда вкъщи и после ще я водя пак на работа, че полудявам с тези излежавания  Simple Smile Имам още около 30 работни дни и ще започне дъъъъъълга почивка след това, живот и здраве Simple Smile

# 661
Аз моя бебок започнах от скоро да го усещам малко над пъпа, до сега си риташе много ниско!

# 662
  • София
Може да се е врътнал надолу? Аз моя го усещам навсякъде. Долу ниско, около пъпа, отстрани, поянкога над пъпа. Не мога да различавам кое е крак, кое ръка, но определено като се врътне усещам главата, защото корема ми щръква доста на една страна Grinning

# 663
Може, знам ли!
А иначе да питам аз, отскоро имам странна болка леко в дясно на пубиса / твърдата част/. Понякога , когато съм права не мога да стоя дълго време , а и сега при допир пак усещам болка все едно имам нещо вътре !
Някой с подобен проблем и какво ли се намира там ?

# 664
  • Варна
Може, знам ли!
А иначе да питам аз, отскоро имам странна болка леко в дясно на пубиса / твърдата част/. Понякога , когато съм права не мога да стоя дълго време , а и сега при допир пак усещам болка все едно имам нещо вътре !
Някой с подобен проблем и какво ли се намира там ?

Здравей, аз съм с подобна болка ниска долу в дясно. След два дни съм на преглед , аз лично си взех няколко почивни дни и главно лежа и почивам , увеличих си магнезия и днес съм много добре. От предишната бременност и тревогите около нея знам , че цаката му е почивка и магнезий ( стигала съм до 3 по 2 на ден магнезий не е проблем) И все пак не знам дали се касае за същата тъпа болка както при мен. Най добре при първа възможност се чуй с аг- то си.

# 665
Болката е тъпа да и не е постоянна. За магнезия не знам, нито на предната бременност ми е изписван, нито сега. Пия си само витамините и от време на време нош па. Може би ще звънна на доктора ,ако стане нетърпимо, че и прегледа ми е чак на 10-ти!
Моля те пиши какво са ти казали на теб!

# 666
И аз със предната бременност и сега от вр. на вр. имам понякога тъпа болка ниско и моето АГ ми е обяснявал, че ниско долу от двете страни на матката се намират връзките на матката, а сега започва най-интензивния растеж на бебето и е възможно да се усеща дискомфорт. Но както е написала Европа най-доброто е почивка и ако се налага магнезий и нош па.

Наталия, как си? Какво става с теб?

# 667
И аз я имам тази тъпа болка понякога,не е постоянна а е само в движение или като съм права,долу в дясно..Но когато легна или седна и почина се оправя.При мен моят момък нещо е много кротък тези дни,рядко го усещам и то предимно само вечер като легна..Преди това беше доста шавлив,та тайничко се попритесних малко...Мисля си да не е от това,че 4 дни не взимах витамините (бяха свършили и докато се сетя да си взема.. Frowning1 ) . Дано да си се поразшава,че като си го усещам по-често си ми е най-спокойно. Simple Smile

# 668

Здравейте, да ви попитам Магнерота как го приемате, на мен ми изписаха 3х1, понякой път имам болки, но не са всеки ден и не са чести, а и заради схващания на краката, които са си всяка божа вечер

# 669

Здравейте, да ви попитам Магнерота как го приемате, на мен ми изписаха 3х1, понякой път имам болки, но не са всеки ден и не са чести, а и заради схващания на краката, които са си всяка божа вечер

Аз съм с ниска плацента и болки ниско долу ( непостоянни). Пия до 8 Магнерота на ден. Ако няма да съм цял ден вкъщи, а имам работа и ще обикалям пия по 8. Ако си почивам легнала си пия по 5-6.
Няма как да ти навреди, единствено може да ти се доспи и да ти стане “по-мързеливо”. Определено се чувствам по-добре , когато го пия. Нямам тежест или стягания . Simple Smile

# 670

Аз съм с ниска плацента и болки ниско долу ( непостоянни). Пия до 8 Магнерота на ден. Ако няма да съм цял ден вкъщи, а имам работа и ще обикалям пия по 8. Ако си почивам легнала си пия по 5-6.
Няма как да ти навреди, единствено може да ти се доспи и да ти стане “по-мързеливо”. Определено се чувствам по-добре , когато го пия. Нямам тежест или стягания . Simple Smile

Да благодаря за отговора, аз да си питам защото се очудих сториха ми се много за 6ти месец, но щом няма нищо страшно .

# 671
Момичета, аз лично съм против безразборно вземане на витамини, минерали и добавки, но всеки сам решава и си носи отговорност. Съветвам ви поне да се информирате достатъчно, за да сте спокойни!
Ето какво намерих:

"Препоръчително Нужно Количество Магнезий по време на Бременност
– Бременни жени на възраст 18 и по млади: 400 мг/ден
– Бременни жени на възраст 19 – 30 години: 350 мг/ден
– Бременни жени на възраст 31 и повече години: 360 мг/ден
Безопасността на 1-во място! Безопасно ли е да се приема повече магнезий от необходимото?
Няма горна граница за приемането на магнезий, получен чрез Вашата балансирана диета, но е възможно де се получи твърде много като количество магнезий от добавки които сте приемали.  Според разпоредбите за безопасност  в повечето държави, вие не трябва да приемате повече от 350 – 400 мг магнезий на ден, получен от добавки при бременност. Твърде много от този минерал може да предизвика спазми, диария и токсичност."

Истина е, че витамините и минералите, които се натрупват в организма и се предозират, могат да окажат токсично влияние върху вас, така че бъдете внимателни с дозата и не вярвайте на думи "няма как да навреди"(нищо лично към авторката)! Всяко нещо, с което се прекалява-вреди!👍

# 672
  • София
Склонна съм да вярвам на лекаря си, че по-добре да приема 3 таблетки Магнеот ( примерно) на ден, защото контракциите ми почнаха в началото на 4 месец, отколкото да вземе да стане някоя беля. Отделно приемам и винатим Д ( който подпомага усвояването на калций) та да няма драми и всичко да е мир и любов в корема ми. По никакъв начин самосиндикално не бих си предписала нещо, но шом АГ ми е го е предписала, а аз на нея и имам вяра - ще го пия до когато ми е казала, а това е до началото на 36 гс.

# 673
Имах предвид по-горе авторката, която взема по 8 таблетки на ден....Просто предоставих малко инфо за макс.доза и както казах, всеки е отговорен за своето здраве и решения. Хубав ден на всички! 💗

# 674
  • София
Е момичето е с предна плацента, явно има доста стягания и тн, хубаво е да сме информирани, ама аз лично, ако бях на нейно място - пак бих ги пила.

Общи условия

Активация на акаунт