Уморява ли ви майчинството?

• 75 726
  • 908
  •   1
Отговори
# 555
I.Hr тук не е важно как е според теб, а да си начеше една банда от чудещи се кой да им обърне внимание езиците.
Пишеш ли че правиш нещо , то отговора е > ама за какво ти е? Я зарежи и сядай тук да чатиш и да бълваш безумици на килограм...
Въпроса е , че някои, които нищо не могат да свършат много се дразнят , че някой нещо върши. Ами пише им се ... йоу. нищо не правя. Цял ден съм на розови и светлосини хапченца и съм от вашия отбор. Нищо няма нужда да се върши. И така сме си добре. Дай да тролстваме яко, за да не умрем от скука.

# 556
  • София
Аз може и да съм наивна до глупост, но не мисля, че тук някой пише нещо , за да си чеше езика. Нали споделяме мнения!
Вижте, голямата ми дъщеря е на 16г и е дете с множество увреждания. Знам какво е да учиш някого на 16 г на буквите, използвайки парфюм, за да ги мирише и така да им обърне внимание. Знам какво е да се радваш, ако попиташ къде е кончето на картинката и 16г дете да ти го покаже.
С малката ми дъщеря нямах време и желание да уча, но пък винаги съм била около нея и готова да помогна в малките класове. Това, че не съм учила с нея, не значи, че не ме  е интересувало какво учи. ама да седна да и помагам да учи наизуст Опълченците на Шипка в седми клас, да правим заедно преразкази в гимназията...ми според мен е неудачно.
А за приготвяне на чантата от родител , а не от детето, даже не ми се отваря дума.
Какво лошо има човек да изрази мнение, та веднага бива обиждан, че бълва небивалици на килограм и че си няма друга работа, та по цял ден си пише тук.

# 557
  • Куциндрел
Иначе това с папките не е чак толкова страшно. Всъщност се оказва, че системата с цветове идеално пасва на акъла на първолаците. Чантата на сина ми е перфектна, а не я пипам. Тоест - не си поставям за задача да помня още 50 предмета, защото той се справя идеално с папките. Не е ядрена физика все пак. Мисля, че на седем-осем вече различават синьо, зелено и червено. За чантата следях само в първите 2 седмици на 1 клас, като учебник дори не съм пипала- само следях дали може сам да се усети какво става. И сега си я реди сам, следи си за моливи и химикалки и така, не отглеждам дете-идиотче все пак...
На мен стресът ми идва от там, че трябва да ги опаковам  Joy Joy Joy
Чудя се дали 7-8 годишните не могат да си различат учебника по математика от Буквара, ако не са опаковани в цветове.
 Mr. Green

# 558
  • София
Прецени според детето си. На моето не му харесваше с папки и не ползвахме.

# 559
  • Куциндрел
Май са задължителни за училище. newsm78 Ще разбера като му дойде времето.
Иначе изпитвам ужас от това да опаковам, а и не ме бива много, много. Ама квот-такова.

# 560
Валенцето не си обърнала внимание на някои неща. И аз не бях, но в един момент става така очебийно, че дразни. Сега в иоставям на подвързиите. Ние не подвръзваме. И не надписваме. Нито пък опаковаме. С което не искам да кажа ... че на останалите децата са ...

# 561
Валенцето, не се хаби, няма да те разберат...

Има една приказка - не осакатявайте децата си като правите живота им лесен.

# 562
В книжарниците вече имат услуга "машинно подвързване на учебници". Но аз лично обожавам да подвързвам. Накрая се оказа, че повечето деца в класа са с неподвързани и ненадписани учебници, което за мен е пълна лудост, да се чудиш, особено за единствено дете. Ми това е работа за 2-3 часа на 16 септември. А има и машинни подвързии. Всичко е улеснено до крайност, отиваш в супермаркета, всичко ти е изнесено на удобно място. И да лепнеш един етикет и да напишеш Иванчо 1А клас не е някаква пределна мъка, а аз съм мързелива майка.

# 563
На стената да се говори смисъл 0. Така , че съм 100% гласна със Snowche! Бий хлапето, налагай го здраво ...

# 564
  • Куциндрел
Тъй де, Мамасита, не си само ти мързеливата и при нас се случва чат-пат.  Joy Joy Joy

# 565
  • София
Какво толкова опаковате? Найлонова подвързия за 50 ст, етикет и готово. Голяма работа...

# 566
Моето Септември е 1-ви клас. От сега изпитвам панически ужас от разните му там папки в различни цветове, подвързване на учебници и тетрадки пак в различни цветове, а после разните му там матеряли, които се купуват за часовете.  Confused
Дано да не е толкова страшно, колкото си го представям.

и аз винаги съм мразила да се занимавам с канцеларския аспект. надявам се като майка да съм достатъчно грижовна, но май ще ползвам тези услуги, щом ги има.

Аз друго не харесвам в себе си. Откакто имам дете ужасно съм се занемарила като жена. Аз никога не съм се вманиачавала в маникюри коли маски и прочее, но сега направо е премината граница на социалноприемливия минимум. Някой имал ли е такава фаза? Мъжът ми и той на човек не прилича,  ами на рус йети. Но ми е мъчно за себе си, че съм се изоставила така...

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 12:59 от andstillirise

# 567
Моето Септември е 1-ви клас. От сега изпитвам панически ужас от разните му там папки в различни цветове, подвързване на учебници и тетрадки пак в различни цветове, а после разните му там матеряли, които се купуват за часовете.  Confused
Дано да не е толкова страшно, колкото си го представям.

и аз винаги съм мразила да се занимавам с канцеларския аспект. надявам се като майка да съм достатъчно грижовна, но май ще ползвам тези услуги, щом ги има.

Аз друго не харесвам в себе си. Откакто имам дете ужасно съм се занемарила като жена. Аз никога не съм се вманиачавала в маникюри коли маски и прочее, но сега направо е премината граница на социалноприемливия минимум. Някой имал ли е такава фаза? Мъжът ми и той на човек не прилича,  ами на рус йети. Но ми е мъчно за себе си, че съм се изоставила така...

Зависи кое наричаш социален минимум... Аз на маникюр не ходя, не се лакирам. Ноктите и ръцете са ми винаги поддържани - изрязани и изпилени, но не лакирани. Косата ми е чиста и издухана, веднъж в месеца ходя на фризьор и веднъж на козметик за кола маска. Туй то. Мъжът ми е доста атрактивен и харесван наоколо и сред приятелките ми, но досега не съм се чувствала застрашена от друга жена. Всеки ден ми казва, че съм красива и че ме обича. Това ми стига. Ако той се оплаче, бих взела мерки.

# 568
Аз съм в такава фаза. Първите години като си седях в нас си се поддържах и не излизах как да е от вкъщи. Обаче откакто имам две деца просто времето ми за мен е абсолютния минимум на минимумите. Ходя си по анцунг като стой та гледай (най-омразната ми дреха). Иначе прилично изглеждам, защото нямам проблеми с фигурата, но вече ме подтиска, че съм все спортно облечена и нямам време да се излъскам малко.

# 569
Aз имах такава фаза и да си кажа, продължи твърде, твърде дълго време.  Embarassed Не мога да се оправдая с липсата на време и умората от майчинството, при мен причината беше другаде.
Сега, макар че сама се грижа за децата си, полагам повече грижи и за себе си. Дори децата ми го забелязват и коментират положително.

Общи условия

Активация на акаунт