Уморява ли ви майчинството?

• 75 615
  • 908
  •   1
Отговори
# 720
Шарки, същата съм и аз.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 15:24 от Анонимен

# 721
Оф, тия теории с изнежеността и закаляването...ми понякога е комфортно, има си дни - човек се е намръзнал нещо, чорапите са приятна екстра. Всъщност къде точно е файдата да си не-изнежен? Както ти е комфортно, така.

За мен бебе, което спи в чувалче, без да побеснее, е чудо на природата. Че и чак до три години...някъде около годинката вече избесняваха в чувалчетата.

# 722
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Не е вярно това, за децата и "генерирането" на топлина. Точно защото са по-малки, лесно губят топлина и лесно прегряват. За това изискват повече грижи.

# 723
И сега, мога да обърна темата наопаки, като кажа, че и децата ми са здрави, не са пили никога антибиотик, не пият добавки, витамини, шуслерови соли и алое. Не са поели и капка кърма. Та чорапите да са им проблема.
Затова пак да кажа-що не оставите хората сами да преценяват как се чувстват най-добре.

# 724
Ами точно вярно е - ако не вярваш, че дете само по памперс може буквално да излъчва топлина...могат го. То си е до адаптация. Освен това имат повече сланинки да ги топлят:) и да, децата могат да генерират топлина с горене на мастна тъкан, което при възрастните понякога се губи заради развален метаболизъм.

# 725
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Това си е идея за отопление: раждаш няколко деца, пускаш ги по памперс и ти топлят къщата.

# 726
Спя с чорапи рядко, но ако се вярва на моята акупунктуристка, трябва всички жени да спят с чорапи, за да не изтича женската им енергия през петите през нощта Simple Smile.

Много обичам бебешки чувалчета, и тънки и дебели, че и с ръкави има. Но дъщеря ми дори на година и месец-два, втората и зима, категорично ги отказваше. Ние спим на около 17-18 градуса, целогодишно.

# 727
 Та така за 3 годишните и чувалчетата.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 15:24 от Анонимен

# 728
И не си срещала дете, което да мрази чувалчета? за мен по принцип са леко абсурден артикул. и какво правиш, ако започне да се гърчи и пищи от чувалчето?

# 729
И не си срещала дете, което да мрази чувалчета? за мен по принцип са леко абсурден артикул. и какво правиш, ако започне да се гърчи и пищи от чувалчето?
Не. Не съм срещала.

# 730
Ами явно не си срещала. Аз бях такова дете, още си спомням кошмара да се опитат да ме накарат да спя с нощница-чувалче. И децата ми отвъд годинката се ужасяваха от тия неща. Затова се чудя на бебета, които ги приемат спокойно.

# 731
  • Куциндрел
То за това се почва с чувал още като новородено. Моето си беше свикнало с чувала, спеше с него докъм 3 годишна възраст. Само си влизаше в него след годинка и нещо.

# 732
И ние спим на 20-21 градуса, без чорапи, с лека нощничка аз а ММ по тениска, с леки завивки. Бебето е между нас, само по боди с дълъг ръкав и чувалче. През повечето време прозорецът е отворен, дори и през зимата, а от пролетта нататък през цялата нощ задължително. Не сме боледували, за протокола...
И за мен е удивително това с чорапите...
Но, да, добре е да сме завити, дори с един чаршаф да е..., по тази причина приучих бебето към чувала...
Аз и през деня си ходя у дома без чорапи, а след консултация с ортопед, разбрах че не трябва да обувам и бебето, за ужас на бабите...

# 733
То за това се почва с чувал още като новородено. Моето си беше свикнало с чувала, спеше с него докъм 3 годишна възраст. Само си влизаше в него след годинка и нещо.

Да бе, като новородени си бяха с чувалчета, но после нахитряха и ги намразиха. Така че хайде да не си четем лекцията "както си го научиш от началото", защото децата се променят.

# 734
  • Куциндрел

Да бе, като новородени си бяха с чувалчета, но после нахитряха и ги намразиха. Така че хайде да не си четем лекцията "както си го научиш от началото", защото децата се променят.
Миии, не си била настоятелна. При нас нямаше опция "без чувалче".

Общи условия

Активация на акаунт