Резултати от микробиология

• 228 248
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 1 935
Pinitos,
Супер странен резултат…
Можеш ли да прикачиш да видим?
Иначе - да, клиндамицин е подходящ за Гарднерела. Предполагам - вагинално са ти изписали? Че орално е съвсем безмислено,  освен това е и тежък АБ за пиене.
Само че след лечение ще трябва да сложиш пак лактобацили, от Клиндамицина ще отидат.

# 1 936
Здравейте на всички, гарднарела ми беше изолирана в цервикалния канал, а обикновената микробиология перфектна с преобладаващи лактобацили. Изписан ми е клиндамицин, искам да попитам дали е подходящ в случая?

Аз мисля, че ще ти помогне. Антибиотика е широкоспектърен.  Хубаво е да приемаш пробиотик.

# 1 937
  • гр.София
Споделете нещо за повишаване на лактобацилите. Изписаха ми и кандизин, дали има ефект...за повишаване на имунната система

# 1 938
Следващата седмица ми предстои, така че много благодаря за отговора!
За фемофлор няма проблем за там ви трябва сух тампон, но за микробиология в сух тампон до 2-3 часа всичко умира . Искайте отделен тампон в транспортна среда за микробиология и пак не е гаранция според мен в тези жеги.Най- добре ако имате добра лаборатория в нея си занесете за микробиология, а само за фемофлор си изпратете в Геника.

# 1 939
Споделете нещо за повишаване на лактобацилите. Изписаха ми и кандизин, дали има ефект...за повишаване на имунната система

За първи път виждам този Кандизин, изглежда много интересно. Сподели по-нататък има ли ефект.
Иначе - за повишаване на лактобацилите - Гинофилус. Без локално, вагинално приложение просто нищо не става.

# 1 940
Този кандизин изглежда, че работи на принципа на ваксините, ама за гъбички. Не знам дали ще помогне за лактобацилите, но би следвало да изгради имунитет срещу гъбички.

# 1 941
Pinitos,
Супер странен резултат…
Можеш ли да прикачиш да видим?
Иначе - да, клиндамицин е подходящ за Гарднерела. Предполагам - вагинално са ти изписали? Че орално е съвсем безмислено,  освен това е и тежък АБ за пиене.
Само че след лечение ще трябва да сложиш пак лактобацили, от Клиндамицина ще отидат.
не за през устата 3х1 за 7 дни, пия и омнибиотик 6 прикачвам да видите

# 1 942
Тези не се хващат на обикновена микробиология, не е изненадващо, че не е излязла.
Лекуват се по протокол с антибиотик, но е добре да се взима и противогъбично според мен. Хубаво е, че сте хванали Simple Smile

# 1 943
Тези не се хващат на обикновена микробиология, не е изненадващо, че не е излязла.
Лекуват се по протокол с антибиотик, но е добре да се взима и противогъбично според мен. Хубаво е, че сте хванали Simple Smile
предполагам след клиндамицина няма да имам лактобацили и ще се наложи да слагам гинофилус, нали така Simple Smile

# 1 944
Ама моля ви се, как не се хващат…
Бях с Гарднерела преди 2 месеца, докторката ми я видя на микроскоп и даже я помолих и аз да си я видя…
И да, трябва си и противогъбично, трябва си и Гинофилус след това…
Вече не знам с тези резултати… При такава наистина перфектна МБ да се изолира Гарднерела… Че и орален Клиндамицин на всичкото отгоре…
Аз лично бих си направила консултация с още 1 АГ.

# 1 945
Искам да попитам само в коя лаборатория е правено това изследване?
Фактът, че гарднерела е сложен в пакет с поло-предавани болести, за мен говори за някаква неадекватност на изследването и какво всъщност се търси, какво се изследва, за да се докаже наличието й?

Иначе, гарднерела е супер елементарна за диагностициране, не е някой звяр, дето се крие в пещера - на директна микроскопия, под микроскоп, се вижда, както и лактобацилите, както и кандида, и други бактерии, тоест, какво е наложило да се търси нещо в цервикален секрет?
Това си е бактерия, обичайно населяваща влагалището, като много други бактерии. Не е полово-предавана болест, направо ме втрещяват лабораториите, измислят нова медицина...

Оплаквания имате ли някакви?

# 1 946
Искам да попитам само в коя лаборатория е правено това изследване?
Фактът, че гарднерела е сложен в пакет с поло-предавани болести, за мен говори за някаква неадекватност на изследването и какво всъщност се търси, какво се изследва, за да се докаже наличието й?

Иначе, гарднерела е супер елементарна за диагностициране, не е някой звяр, дето се крие в пещера - на директна микроскопия, под микроскоп, се вижда, както и лактобацилите, както и кандида, и други бактерии, тоест, какво е наложило да се търси нещо в цервикален секрет?
Това си е бактерия, обичайно населяваща влагалището, като много други бактерии. Не е полово-предавана болест, направо ме втрещяват лабораториите, измислят нова медицина...

Оплаквания имате ли някакви?
оплаквания нямам никакви, тоси ПСР тест обхваща и  микробиология на цервикалния канал. Влагалищната микробиология е чиста, изолирана е само в цервикалния канал. Четох доста че ПСР-а е по- чувствителен от обикновената микробиология и хващал и най-малкото количество.

# 1 947
Така е, но най-малкото количество е абсолютно нормално за женското влагалище. Ние всички си имаме Гарднерела в себе си, просто трябва да е малко.
Както казах - аз лично, особено при положение, че нямам никакви оплаквания, бих си направила още 1 консултация, вкл. и прехваления Фемифлор, за да видя точно колко е тази Гарднерела. Защото, ако си е в стандартно количество, то лечение не се налага, камо ли с орален Клиндамицин.
Cafe Del Mar e обяснила нещата достатъчно добре.

# 1 948
При условие, че няма оплаквания, и няма симптоматика, и има достатъчно лактобацили, въобще не бих лекувала. Лекарствата сами по себе си ще нарушат флората, а това вече ще създаде проблем.

# 1 949
Прави сте, аз просто видях, че е в панел за STI/STD. Дано не съм подвела някого с коментара си!

Общи условия

Активация на акаунт