Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 234
  • 235
  •   1
Отговори
# 135
Живо и здраво и да расте щастливо. Simple SmileСлед 10-12 години и вие ще го чакате да се прибере от дискотеки и купони, както сега то ви чака и му липсвате.

# 136
За нищо не споря аз, но не бих викнала детегледачка за да излизам. Когато има възможност, тогава, ако изобщо има. Не ми е проблем и да не излизам. Дори напоследък ме натоварва нещо. Безинтересен ми е нощния живот понякога. Най-вече в зимния сезон.
А за оставането при майка ми - защото тя дава зор, мен винаги ми е криво, като е някъде другаде - на лагер, при баба си, на екскурзия ...въпреки че е далеч не е бебе.

# 137
Аз сам майка, тъща и свекърва, която е гледала внуци. Не се заяждам с вас и не споря, просто пиша от житейски опит.

# 138
  • Пловдив
Към ЯНТРА---как така ви пречат децата на личния живот?
Ей тъй, пречат ми. Не мога да реша и да изляза с мъжа си спонтанно да пийнем по едно питие. Трябва да осигуря някой да ги наглежда, ако мога. Ако плащам на чужд човек всяко излизане се превръща в скъпо упражнение. Ако моля роднина, то обикновено има други условия, примерно да ги закарам до там и посля да ги взема (минимум 60км в посока). Ако отидем на кино всички гледаме детски филми, не можем да отидем на трилър или на любовен филм. И да, раждайки деца съм приела, че това ще е факт в живота ми. Но това не значи, че трябва да го отричам.

Живо и здраво и да расте щастливо. Simple SmileСлед 10-12 години и вие ще го чакате да се прибере от дискотеки и купони, както сега то ви чака и му липсвате.
Това са глупости. Моите деца не приритват чак толкова да прекарват всяка свободна минута с мен. Имат и по-интересни занимания. Особено ако са при баба си, която ги глези и им задоволява всяка прищявка. Или пък да са приятели на тяхната възраст - изобщо няма да се сетят с дни за мен и баща им. Нормални деца.

# 139

Благодаря. Не му липсваме защото в 90 % от случаите излизаме в интервала 20:30 - 00:00 часа когато то спи сладко сладко вкъщи, а бабата го пази.
 Когато се е случвало да я оставяме през деня за да излезем за 2 - 3 часа пак не й липсваме тъй като много се радва на бабите си, писнало й е да е с мен по цял ден и когато излезе на разходка с тях въобще не се сеща за нас Blush

И да уточня - оставям детето си на някой (дали баба дали детегледчка) - 2 - 3 пъти месечно за по няколко часа без приспиване. Не съм я оставила да я отглеждат баби, против съм и не бих го направила. Дори не им е гостувала с приспиване защото са в други градове и не би ми било спокойно. Винаги идват да я гледат вкъщи. За 2 години и половина веднъж пробвахме да я оставим за 2 нощувки, но майка ми не се справи колкото и тъпо да звучи и вече дори не се наема да се пробва за толкова дълго. Така че детето ми няма нужда от съжаление ни най - малко.

# 140
Към ЯНТРА-----Пийнете питие у дома... и после в леглото...Simple Smile

# 141
  • Пловдив
Пийнете питие у дома... и после в леглото...Simple Smile
Не искам у дома, нека бъде ясно. Прекарала съм 12 години у дома. Ако ти си баба, то аз не съм.

# 142
Е у дома, у дома, трябва и някакво разнообразие понякога. Нищо общо няма у дома с навън...

# 143
Като станат децата на по 15-20 ще имате тези възможности...Simple Smile

# 144
Салси, вече съм пенсионерка. Понякога замествам, но е за кратко.
Не желая вече да работя постоянно. Искам да съм полезна на моите деца и внуци.
Не си омръзваме, защото живеем близо, но отделно.
Ние сме си намерили този  начин да си помагаме и това ни устройва. Искам само да съм достатъчно здрава, за да продължа да го правя.
Калина, много майки се правят на супер майки и не си признават, че това натежава. Други го правят от инат или ревност да не доближат бабите дечицата им, трети нямат такива на разположение. Малко е като в баснята с лисицата, която обявила гроздето за кисело.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 20:19 от K.A.G.

# 145
Реално доста преди това има възможности. Но не е въпросът само за излизане и пиене - понякога има нужда просто да си чуеш мислите. Аз лично живея за момента, в който всички ще се изнесат и ще ме оставят сама вкъщи.

# 146
  • Пловдив
Като станат децата на по 15-20 ще имате тези възможности...Simple Smile
Това е факт и няма как да го отрека. НО когато първото стане на 15, последното ще ми е още на 10. И вече ще са минали 15-20 години от живота ми. Аз съм добра майка и гледам децата си, което не значи, че не ми се искат и други неща. И ако за теб себеотрицанието е удоволствие, то приеми, че хората сме различни и не за всички е така. Аз говоря за себе си.
Не виждам лесно решение и изпълнение на желанията си.

# 147
Калина, права си.  У дома си е рутина....но така е в повечето случаи и не се задълбочавай, ако това ти е проблема за излизането навън, ти си щастливка.

# 148
Пийнете питие у дома... и после в леглото...Simple Smile
Не искам у дома, нека бъде ясно. Прекарала съм 12 години у дома. Ако ти си баба, то аз не съм.

Янтра доста е посъбрала на лапетата Sweat Smile

То на 12 не може ли и само да си седи вече, не трябва да го занимаваш нон-стоп.

# 149
  • Пловдив
Ей сега двама се убиват взимно на някаква игра, третото гледа телевизия. Но не мога да ги оставя сами и да отида на бар до 5 сутринта с баща им. Мога, ама сама, баща им да ги гледа.

Общи условия

Активация на акаунт