Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 231
  • 235
  •   1
Отговори
# 150
Като станат децата на по 15-20 ще имате тези възможности...Simple Smile
Това е факт и няма как да го отрека. НО когато първото стане на 15, последното ще ми е още на 10. И вече ще са минали 15-20 години от живота ми. Аз съм добра майка и гледам децата си, което не значи, че не ми се искат и други неща. И ако за теб себеотрицанието е удоволствие, то приеми, че хората сме различни и не за всички е така. Аз говоря за себе си.
Не виждам лесно решение и изпълнение на желанията си.
  Не е себеотрицание...по-трудно е---- вечната грижа, мисли и тревоги по децата

# 151
Ей сега двама се убиват взимно на някаква игра, третото гледа телевизия. Но не мога да ги оставя сами и да отида на бар до 5 сутринта с баща им. Мога, ама сама, баща им да ги гледа.

Имаш три здрави деца и мъж, който може да зарежеш да ги гледа и да отидеш на бар, нямаш никакъв проблем! Simple Smile

# 152
Та така докато сме живи.

# 153
Нещата от живота и взаимоотношенията между двама съвместно живеещи са доста сложни...постарайте се да ги опростите, за вашето спокойствие е и за вашето щастие. А при наличието на деца е още по сложно....Така че опитайте се да се съумеете начина и средствата.

# 154
  • Пловдив
Ей сега двама се убиват взимно на някаква игра, третото гледа телевизия. Но не мога да ги оставя сами и да отида на бар до 5 сутринта с баща им. Мога, ама сама, баща им да ги гледа.
Имаш три здрави деца и мъж, който може да зарежеш да ги гледа и да отидеш на бар, нямаш никакъв проблем! Simple Smile
LaughingLaughingLaughingLaughing Не е голям проблем, но все пак има. На бар с мъжа ми е по-хубаво.

# 155
Калина, права си.  У дома си е рутина....но така е в повечето случаи и не се задълбочавай, ако това ти е проблема за излизането навън, ти си щастливка.

Не ми е проблем, намираме си начини да излизаме от време на време. А дори и да се случат дълги периоди да не можем не правя драми от това, аз също съм го приела, но и няма как да крия, че ми липсва като не можем да излезем дълго време. Сама с приятелки и аз мога да изляза и го правя от време на време ама искам и с мъжът ми.

# 156
LaughingLaughingLaughingLaughing Не е голям проблем, но все пак има. На бар с мъжа ми е по-хубаво.
[/quote]

Айде, нищо му няма, ще му пратиш селфита и малко сърчица от бара, а като се прибереш на след 2-3 мартинита тъкмо ще са заспали лапетиите и ще му обърнеш внимание с повече чувство, защото ти е липсвал цяла вечер. Champagne

# 157
Абе момичета, излизайте без мъжете. Аз излизам с приятелки, докато мъжете ни си гледат децата. После мъжете ни излизат заедно. Ако решим да сме семейно, сме с децата. Така всички са щастливи. Повечето ни познати не разчитат на баби и дядовци, просто защото са надалеч. Помагаме си взаимно. Случвало се една да е с децата на площадката, другата пазарува, мъжете пък единия да си чисти къщата, а другия да гласи вечеря за всички.

# 158
И тази тема все излиза в новите. Че се и зачетох и съм съгласна с Янтра.
Такива шуротии може да натворят на по 10-13 у дома сами, че свят да ти се завие. Още малко остана, сестро Simple Smile

Аз не обичам да излизам с приятелки само и обичам все с мъжа си да излизам или да съм сама, но на вечеря с филм за възрастни или коктейл парти ми е най-гот да сме двамата. Но не ползвам гледачки, а бабите са далече Simple Smile

# 159
Чак пък детегледачка, за да излизам с мъжа ми ... айде няма нужда. То излиза, че едва ли не ви пречи на личния живот бебето. Все едно насила ви е карал някой да го правите и толкова не може да устискате година, две без купони.
Година, две? После какво се случва? Оставя се тригодишното самО за да отидете на кино?Сега прочетох, че при необходимост има и баба на хоризонта.

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 07:14 от diditop

# 160
Живо и здраво и да расте щастливо. Simple SmileСлед 10-12 години и вие ще го чакате да се прибере от дискотеки и купони, както сега то ви чака и му липсвате.
И какво? Като се роди детето и живота свършва. Родителите и те са хора.

# 161
Аз наистина не разбирам чак такавата нужда от помощ при отглеждане на деца в България, където има дълго майчинство. Ако се налага на родителите да работят преди детето да е навършило 3, да, тогава е безценна, защото не ми допадат яслите много.
Точно по време на майчинството, когато се предполага да си залепена за детето, бабата е много ценна, не защото си кьопава и не можеш да си го изкъпеш и разходиш без супервайзър над главата, ами за да имаш време без детето си, да си починеш от него, за да няма после тема "уморява ли ви майчинството", където многострадалните Геновеви една през друга се оплакват от това, че нямат и една минута покой. И говоря точно за помощ, а не бабите да ти отглеждат детето, защото детето на градина, мама на работа и баба на повикване, когато дететнце е болно, не е помощ, ами си е баба гледа внуче, мама си гледа рахата.

# 162
Живо и здраво и да расте щастливо. Simple SmileСлед 10-12 години и вие ще го чакате да се прибере от дискотеки и купони, както сега то ви чака и му липсвате.
И какво? Като се роди детето и живота свършва. Родителите и те са хора.
  Хора са но те са избрали да имат деца, а не децата са избрали тях....

# 163
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм СВЕКЪРВА и искам да не дразня снаха си. Какво да правя и какво да не правя? Има ли рецепта???

Кой е критерия за добра свекърва---ако стоиш настрана---не помагаш. Ако се стремиш да помогнеш---грешиш. Къде е тънката линия на идеалната свекърва?
Зависи от снахата.Имах една колежка на предишното работно място-много готина като човек с двама сина и все викаше аз като стана свекърва искам да се разбирам със снахите си , а една колежка й се смееше и й викаше ти може да искаш да се разбирате , ама те дали ще искат да се разбирате та така и ти искаш , ама тя дали ще иска.Навремето аз исках да се разбирам с моята свекърва, ама тя не искаше защото е много властен човек -от три снахи с ни една не се разбра.

# 164
  • София
Аз съм СВЕКЪРВА и искам да не дразня снаха си. Какво да правя и какво да не правя? Има ли рецепта???

Кой е критерия за добра свекърва---ако стоиш настрана---не помагаш. Ако се стремиш да помогнеш---грешиш. Къде е тънката линия на идеалната свекърва?

Остави помагането, ако наистина не искаш да я дразниш (в което се съмнявам), въздържай се от кратки коментари, притчи и поучения, с каквито се включваш в последните две страници. Уважавай децата и внуците си, защото те са хора, човешки същества, а не някакви малоумници, които нищо не разбират, та се налага ТИ да им казваш кое е правилното, и кое не е. И за да не решиш, че се заяждам, точно това правиш в тази тема - казваш на хората, че това, което мислят и чувстват не е правилно. От позицията на ТВОЯ житейски опит.

Общи условия

Активация на акаунт