Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Марчева, благодаря за рецептата за гратина!  
Една бърза вечеря от мен.  Салата айсберг и рибка.

# 481

Скрит текст:
.....................
Орехово-карамелена торта с огледално- карамелена глазура

.....................marchеva14,искам голямата лъжица и най-голямо парче!  :
..........................................
Получаваш веднага, на една ръка разстояние си  Heart Eyes

Скрит текст:
Благодаря ти , мила!  Hug
Тортата се оказа наистина вълшебна, не очаквах, на шега я работих. Препоръчвам я на всяка когато има празник да я приготви. Ще я кача задължително и ще прочетете.
Тук, благодарение на sem, се събрахме отбор кулинари. Благодаря!!
 chef chef chef chef chef chef chef

marchеva14, тъкммо идвам търкаляйки се от смях от от тая темичка, последните две странички ме докараха до лудо хилене, и насреща ми твоя черпак! Съвсем ще умра от смях! Joy

У нас свинско, бекон и ориз.

# 482
  • София
Влизам тук и  Shocked  #Crazy
Вие сте невероятни bouquet  bouquet bouquet
Тези козунаци изглеждат толкова апетитни, че ми идва да запретна ръкави, ама няма кой да ги яде вкъщи. Най-  вероятно ще купя готов, просто заради традицията (току виж проядат домашните).
Тортата на Marvheva е висш „пилотаж”, само ще и се радвам на картинка (няма вариант 2  дни да се въртя да правя нещо, което ще изчезне за минути  ooooh!)
Няма да ви изброявам, всички сте впечатляващо добри! Такова сте ми вдъхновение!  Hug
От мен една яхнийка със свинско и цели лукчета.

Салатата ми от цвекло, морков, ябълка и ядки съм я показвала много пъти.

# 483
Картофена салата с кюфтенца

# 484

marchеva14, тъкммо идвам търкаляйки се от смях от от тая темичка, последните две странички ме докараха до лудо хилене, и насреща ми твоя черпак! Съвсем ще умра от смях! Joy

еее значи , с какъв кураж показа къде си ходила Simple Smile сега не мога се прибера, цвиля от смях  hahaha hahaha
у нас бобец се беше сготвил Simple Smile

# 485
  • Плевен
У дома палачинки за закуска и една мини-мини тортичка за един голяям рожденик (ММ)
Ще празнуваме в края на седмицата, дано успея да се справя с тортата, която съм решила да направя.

Хубав и слънчев ден!

# 486
  • София-Младост
сложих на хумуса малко чесън на прах, малко бял пипер и малко сол и ...
 Simple Smile наполовина е Simple Smile
Тахан, лимон,зехтин не слагаш ли? Или то не остана Grinning

# 487
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сложих на хумуса малко чесън на прах, малко бял пипер и малко сол и ...
 Simple Smile наполовина е Simple Smile
Тахан, лимон,зехтин не слагаш ли? Или то не остана Grinning

нахута, тахана, лимона и зехтина са базата.
Simple Smile след това наръсих чесъна, белия пипер и солта (не знам защо реших, че няма нужда от сол, но си отчетох грешката).

никой не повярва, че целувките не са с белтък RelaxedRelaxed

# 488
Последната снимка е раз-кош-на! Може ли рецептата!
Козунака е по рецепта на Иван Звездев
https://www.youtube.com/watch?v=NXJdLDgmVNk

# 489
на мен и горната загадка ми харесва Simple Smile Simple SmileSimple Smile
в зависимост от моментното състояние на духа и тялото ми прилича и на сандвич с цяла огромна моцарела,  много горчица и слайове прошуто, и на сладолед с карамелена заливка ....

имам оправдание - почти обяд е. Simple Smile

Яйца Бенедикт по идея на Джейми Оливър
https://www.youtube.com/watch?v=z7fX0GsS1kc

от снощи

и изтормозените конкильони (забравих да ги снимам готови Rolling Eyes )

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 12:07 от Did_ka

# 490
Лабрекс, кой класен сладкар иска да му се хапва тортата с лъжица, а?

mariat, не знам, не съм класен сладкар, но хич не ми пречи да хапвам класни торти с лъжичка! Grinning bouquet

Тутманичета за закуска

# 491
Лабрекс, ако се яде торта с лъжица, все едно не се е получила и не може да се отреже парченце. Хумор....някакъв си, мой.

# 492
Лабрекс, ако се яде торта с лъжица, все едно не се е получила и не може да се отреже парченце. Хумор....някакъв си, мой.

Май и етикетът го позволява: "Торта (пирог, кейк) се поднася на масата, предварително нарязана. Домакинята слага на всеки в чинийка по парче, като си служи с лопатка или голяма вилица. Яде се със специална виличка, а ако е много сочна – с лъжичка." Напоследък доста често ми сервират торта с лъжичка, в началото и аз малко учудено гледах, пък свикнах, взех да се майтапя, че по-голяма искам, направо кат черпакът на Марчева! Mr. Green

# 493
Да ти кажа при торта от Марчева мога да се справя и без прибори! Само тортата да е налична.

# 494
Започнах се чуствам празнично. Не, не е рано.  За съжаление снимката не много добра, но цветовете са супер.

Общи условия

Активация на акаунт