Къде остана справедливостта?

• 86 039
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 30
Някак си, 100% съм сигурна, че точно в този случай правдата ще възтържествува. Simple Smile

А как ще го скалъпят точно, не е мой проблем - нека и полицията да свърши нещо. Simple Smile

# 31

В съда работят ерудирани и умни хора,

Темата с вицовете е малко по-надолу, уважаема Дорис.

# 32
От къде става ясно, че докторът е правил джогинг след престъпника?! Сигурно всякакви измислици вече са плъзнали по медиите с цел сензации.

Предполагам се има предвид, че щом е обир е в дома, а е убит пред блока. На снимките се виждало даже, че е убит пред блок, който е с партер и 1 жилищен етаж /в една тема във ФБ го четох/  т.е. гонка и по етажите е имало.  

# 33
Каквито и хора да работят в съда, не те пишат законите. А що се отнася до другите участници в процеса (предполагам, всеки е гледал Съдебен спор), и те не са цвета на обществото. Разбира се, че има изключения и това се отнася и за едните, и за другите.

Замислих се аз как бих реагирала, ако съм сама и чуя вратата да се разбива и си отговорих, но това, разбира се, зависи от различни обстоятелства. А именно - ще издърпам бюрото с компютъра пред вратата на спалнята (наблизо е и мога да го местя), ще си взема телефона (бързо - той често си стои върху това същото бюро), ще седна върху бюрото (като се надявам да не ме застрелят през вратата, стискам палци, че повечето крадци не искат да станат и убийци) и ще се обадя на 112 - ще говоря шумно, естествено. След това ще отворя прозореца и ще крещя, докато дойде полицията (на сравнително нисък етаж съм).
Естествено, това няма да попречи на крадеца да ме обере, но може да се стресира и да избяга.

# 34
Каквито и хора да работят в съда, не те пишат законите. А що се отнася до другите участници в процеса (предполагам, всеки е гледал Съдебен спор), и те не са цвета на обществото. Разбира се, че има изключения и това се отнася и за едните, и за другите.

Замислих се аз как бих реагирала, ако съм сама и чуя вратата да се разбива и си отговорих, но това, разбира се, зависи от различни обстоятелства. А именно - ще издърпам бюрото с компютъра пред вратата на спалнята (наблизо е и мога да го местя), ще си взема телефона (бързо - той често си стои върху това същото бюро), ще седна върху бюрото (като се надявам да не ме застрелят през вратата, стискам палци, че повечето крадци не искат да станат и убийци) и ще се обадя на 112 - ще говоря шумно, естествено. След това ще отворя прозореца и ще крещя, докато дойде полицията (на сравнително нисък етаж съм).
Естествено, това няма да попречи на крадеца да ме обере, но може да се стресира и да избяга.

Е заради това е с толкова успешни грабежи и присъди и пак има дупе да скача. ИмаЛ. Но ... добър край на една такава кариера.

# 35
Ама в къщи няма бойно оръжие...Имам един пистолет, който стреля със съчми - не мисля, че с него може да се убие човек, освен ако стрелецът не е много добър и не се цели в очите на крадеца..

# 36
  • Тра-ла-ла
Petia Ivailova  Падам Joy
Може и с водно пистолетче или да мяташ чехли по престъпника

# 37
Или да се хвърля към кухнята - там има ножове...Някъде имаше и една брадвичка за месо, стига да я намеря.. А освен това имам един дамски електрошок (от тези дето се носят в дамска чанта), но не вярвам да помогне особено - нож или брадва е къде по-добре...

# 38
  • Тра-ла-ла
И всичко това в рамките на 5те секунди когато крадците вече ще са на коридора Crazy

# 39

На мен ми се е случвало циганин да влезе в дома ми. А бях на 15 години само. Бях в леглото, завита през глава. Чух шум, махнах одеалото и видях гнусния циганин, вече качил се на прозореца и аха да скочи в стаята да ми се хили мазно. Ами какво можех да направя. Изкрещях силно, скочих и го бутнах обратно през прозореца. За съжаление бяхме на първия етаж и не умря гадината. Тръгна си.

# 40
# 41

Правилно. Хората не са глупави и не са буквоядци на закона.

# 42

Чета новините днес и си мисля - къде остана справедливостта? Как е възможно това да се случва?
Доктор Димитров, нач. на рентгеновото отделение на болницата в Пловдив го грозят до 20 г. затвор за убийството на тая отрепка. Влязъл да краде в къщата му, доктора защитил семейството си, отърва обществото от тая отрепка и същото това общество сега ще го накаже за смелата му постъпка.
Според мен освен писаните закони има понятия като чест и достойнство на един човек. Доктора е за медал, не за затвор. Ако наистина го затворят, да им п*кая на законите, които вкарват в затвора един достоен мъж, защитил живота на семейството си и своя и отървал обществото от един неспасяем престъпник. Направо не знам какво да кажа....

Защото плъхове правят законите в България така, че да защитават престъпниците на всички нива, и плъхове ги прилагат! Има ли някой, на когото това да не му е ясно?!  Sunglasses Това не е първи случай, в който при самозащитаващият себе си, семейството си и имота си е съден, а престъпниците с висящи дела за различни изродщини си върлуват на свобода!  #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 08:41 от bubanka

# 43
Хайде да не се тръшкаме за неродения Иванчо. Simple Smile
В съда работят ерудирани и умни хора, доктора няма да получи нищо сериозно като присъда. Но законът си е закон и процедурата трябва да се спази. В България не се толерира убийството дори и при самозащита в собствения дом, за да не се окаже че са изклани купища поканени гости Wink Балканци сме - лесно кипваме, добра престъпност имаме.

Факта, че е разпитан и пуснат трябва да ви говори, че никой не планира да го наказва ...
Престъпността в България е на средното европейско ниво, така че по-полека със заключенията. Wink

Petia Ivailova  Падам Joy
Може и с водно пистолетче или да мяташ чехли по престъпника
Мда, цял план си е изготвила за нещо, което ще се случи за секунди, в които най-много да изпищи и да не може да направи нищо от описаните действия. Laughing

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 02:26 от Grodian_1

# 44
  • Буркина Фасо
Стига деее Wink

И какво значи "намерен убит върху автомобил"?
намерен е мъртъв
някой е видял неподвижен човек в/у автомобил (вероятно мъртъв). обадил се по телефона. когато дошли установили , че човека е убит (вероятно) от куршум. в последствие се разбира , че по убития е стреляно в дома където той е отишъл  евентуално да краде. след стрелбата е хукнал да бяга и е стигнал до автомобила. там е издъхнал.
така новината я чух.

Общи условия

Активация на акаунт