Малта /Тема 2/

• 64 074
  • 805
  •   2
Отговори
# 660
Прочетох една новина, че Малта давали ваучери за хотелите с цел да стимулират туризма. Знаете ли как става?

# 661
Аз предпочитам камънак пред пясъчен плаж. Но аз плажа го откарвам във водата, не на шезлонг. А водата в Малта е вълшебна, за Синята лагуна да не говорим. Корабите от Слима до Комино спират преди него в Кристалната лагуна и пускат пързалки от борда. Толкова щастливи хора на едно място от всякакви нации на едно място не се сещам да съм виждала, както в него момент.

Не знам какво толкова й гледате на Валета, честно.
А аз съм в момента в Малта и се чудя , въобще какво и гледаме Simple Smile)) Ако трябва да препоръчам на някой ,  само ако няма Ама никъде къде да се ходи , като последна дестинация- може. Не съм впечатлена , само дето разучихме всички линии на градския  транспорт , ферита, лодки и частни коли . С часове чакаш в нищото ,при това за нищо ги нямат тези евра .Аз смятат , че не си заслужава ,след като започват да отварят и други държави . А и не на последно място , задължително носене на маски на открито , в жегата .

# 662
Прочетох една новина, че Малта давали ваучери за хотелите с цел да стимулират туризма. Знаете ли как става?

Наши приятели се възполваха и получиха по 100 евро на вечер.
Аз опитах, но доколкото разбрах вече го няма този стимул.
Трябва да направите регистрация в хотел диретно от сайта на хотела, не през букинг и други платформи.
Получавате ваучер съобразен със звездите на хотела ви.
Ако намерите още информация, моля да я споделите.

# 663
Намерих информация.
https://issuu.com/visitmalta/docs/fit_scheme?fr=sMGQ2MDI4NTQ2MTQ
Тук има списък на хотели, които предлагат тази опция. Трябва от тяхните сайтове да резервиваш и да гледаш, че промо кода е приложен. Каква е уловката няма да ти излезе безплатно престоя, просто взимаш отстъпка, всеки хотел има и собствени условия.

Тук също има за diving center ваучер: https://www.mta.com.mt/en/news-details/298

В този ред на мисли имам 2 билета за wizzair за 25.06 - 30.06 но няма да можем да отидем, ако някой търси или има желание, може да ми пише.

# 664
От малтиец пари доста трудно се вземат, но дано да имате късмет с ваучерите.

# 665
Намерих информация.
https://issuu.com/visitmalta/docs/fit_scheme?fr=sMGQ2MDI4NTQ2MTQ
Тук има списък на хотели, които предлагат тази опция. Трябва от тяхните сайтове да резервиваш и да гледаш, че промо кода е приложен. Каква е уловката няма да ти излезе безплатно престоя, просто взимаш отстъпка, всеки хотел има и собствени условия.

Тук също има за diving center ваучер: https://www.mta.com.mt/en/news-details/298

В този ред на мисли имам 2 билета за wizzair за 25.06 - 30.06 но няма да можем да отидем, ако някой търси или има желание, може да ми пише.

Благодаря а информацията!
Какво имате предвид с "промо кода да е приложен"

# 666
Изписва promo code applied или нещо такова на резервацията.

# 667
  • София
....
А аз съм в момента в Малта и се чудя , въобще какво и гледаме Simple Smile)) ....

Чудя се с каква нагласа отивате и какво очаквате в Малта? Аз бях очарована, бяхме там миналата година точно в началото на пандемията, прибрахме се буквално ден преди всичко да захлопне. Обожавам да вървя пеша и да попивам атмосферата и архитектурата на дадено място. Обиколихме Валета и Мдина открай докрай, тесните улички, старите пясъчни сгради, синьото море зад всеки ъгъл - беше прекрасно. Обичам места, в които се усеща историята им и Малта е такова място. Катедралата "Св. Йоан Кръстител" е задължителна за посещение; интересни ми бяха и катакомбите в Рабат, особено подробните информационни табла с илюстрации и снимки, от които можеш живо да си представиш какво се е случвало на това място. Бяхме отседнали във Флориана, точно до големия площад пред църквата Сан Публиус и горещо препоръчвам Флориана като място за настаняване, тъй като е на пешеходно разстояние от Валета и е близо до голямата автогара. Имахме твърде малко време и със сигурност не видяхме всичко, нямахме време за другите острови, така че бих се върнала отново някой ден; атмосферата на Малта страшно ми допадна.

# 668
....
А аз съм в момента в Малта и се чудя , въобще какво и гледаме Simple Smile)) ....

Чудя се с каква нагласа отивате и какво очаквате в Малта? Аз бях очарована, бяхме там миналата година точно в началото на пандемията, прибрахме се буквално ден преди всичко да захлопне. Обожавам да вървя пеша и да попивам атмосферата и архитектурата на дадено място. Обиколихме Валета и Мдина открай докрай, тесните улички, старите пясъчни сгради, синьото море зад всеки ъгъл - беше прекрасно. Обичам места, в които се усеща историята им и Малта е такова място. Катедралата "Св. Йоан Кръстител" е задължителна за посещение; интересни ми бяха и катакомбите в Рабат, особено подробните информационни табла с илюстрации и снимки, от които можеш живо да си представиш какво се е случвало на това място. Бяхме отседнали във Флориана, точно до големия площад пред църквата Сан Публиус и горещо препоръчвам Флориана като място за настаняване, тъй като е на пешеходно разстояние от Валета и е близо до голямата автогара. Имахме твърде малко време и със сигурност не видяхме всичко, нямахме време за другите острови, така че бих се върнала отново някой ден; атмосферата на Малта страшно ми допадна.
Да де , аз така усетих атмосферата , със строителни площадки , труден транспорт и нищо особенно ЗА МЕН ..Локацията за настаняване е хубаво да бъде Валета , защото всичко тръгва и се връща там .

# 669
Малта е станала отвратителна с тези строежи. И много мръсна.

# 670
Строителни площадки, защото и тук си давате съвети да обикаляте Слима. Районът на Слима, Ст. Джулианс и Гзира си има съвсем друго предназначение - там са офисите, строи се за места за живеене на тези, които работят в района и съответно от истинската малтийска атмосфера нищо не е останало там.

Малта е история върху история. За почти десетилетие там пак не успяхме да обиколим всичко.

# 671
Истинската малтийка атмосфера за мен е нещо средно между Ориент и цигания, така че мерси. Иначе сме обиколили острова по много пъти. То не е никак трудно.

# 672
Сега се сетих, ти коя си! Беше с друго име преди и живееше в Малта по едно време. Винаги си наопаки и на терсене!
Остави ни нас, които ходим за по 3-5 дни да й се насладим, кой, както умее!

ПС А легендарните ти теории, които развиваше, че е невъзможно да се кара в Малта от несвикнали на другото движение, не искам да си ги припомням, че за малко и аз лично да се подведа!

# 673
Не ми е понятно как на някой може да му е тъпо в Малта и съвсем да не му хареса 🙄
А това за градския транспорт- аз по редовен, бърз и удобен градски транспорт не съм срещала, например, в България.  Не знам паралелни вселени ли сме посещавали...
А за карането - не съм слизала от колата от 15 години, но в Малта трябва сигурно да живея там, че да се престраша, или пък да нямам избор.

Колкото хора - толкова мнения, но по случайност отидохме, за една седмица дори свикнахме с живота там, имаше и добри страни, имаше и лоши, но очарованието и екзотичността си ги има, просто е много различно от всичко останало и някаква чудна смесица от култури. Трябва да се види.

# 674
Здравейте, на 28юни ще пътуваме за Малта, и искам да знам дали мога да влезна с антигенен тест или трябва задължително ПСР ?

Имаме сертификат за ваксинация, но разбрахме, че ще важи за всички страни в ЕС от 1юли.

Общи условия

Активация на акаунт