Клиники в Истанбул - Тема 5

• 91 962
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Вчера направих цветна снимка в Ехомар, която въпреки моите огромни притеснения мина много добре. Молбата ми е, ако има някой, който разбира турски, да ми помогне с превода на резултата, който ми връчиха. Не съм пациент за турска клиника, затова ще се наложи да го преведа предполагам. Текста гласи:

Bulgular:
Kavum uteri normal form ve hacımde olup dolum defektı yoktur.
Kontrast madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmış ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Tubalar normal çapta, tubal rugae tabiidir. Servikal kanal doğal görünümdedir.
İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur.
Sonuç:
Patolojik bulgu saptanmadı.

Благодаря птедварително!

При наличието на снимка едва ли заключението ще е особено важно. Но спокойно може да се преведе с Google translate (аз превеждам на английски, че от турски на български дава доста неточности):

Results:
Cavity uteri are in normal form and volume and there is no filling defect.
The contrast medium passed through the intraperitoneal space from both tubes and was freely dispersed in this area. Tubalar normal diameter, tubal rugae are of course. The cervical canal is natural in appearance.
There are no pathologies in other formations that enter the examination area.
Result:
No pathological findings were found.

Според заключението всичко е нормално няма патологични находки.

# 91
Здравейте момичета!
Вчера направих цветна снимка в Ехомар, която въпреки моите огромни притеснения мина много добре. Молбата ми е, ако има някой, който разбира турски, да ми помогне с превода на резултата, който ми връчиха. Не съм пациент за турска клиника, затова ще се наложи да го преведа предполагам. Текста гласи:

Bulgular:
Kontrast madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmış ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Tubalar normal çapta, tubal rugae tabiidir. Servikal kanal doğal görünümdedir.
Sonuç

Благодаря птедварително!

Здравейте момичета!

Bulgular:
Sonuç:

Благодаря птедварително!

Констатации: Кухината на матката е нормална форма и обем и няма дефект на пълнене. Контрастната среда премина през интраперитонеалното пространство и от двете епруветки и бе свободно разпръсната в тази област. Tubalar нормален диаметър, тръба руга са, разбира се. Човешкият канал е естествен външен вид. Няма други патологии в други формации, които влизат в зоната за проверка. Заключение: Не са открити патологични данни. 
Успех.

# 92
Благодаря за отговорите! 🤗 И аз се опитах да го преведа в Google, но ми даваше доста неточности. Като цяло разбирам, че всичко е наред, което е прекрасно. Сега съм в дилема да продължим ли с опитите този месец или да го пропуснем, предвид доста разнопосочните мнения... 🤔

# 93
Beautyholicа, DundyS благодаря за подкрепата и инфото за инжекциите Simple Smile Доста тарикатско са се сетили да направят видеа за поставянето Simple Smile Беше ми интересно и вече ги поразгледах Simple Smile

# 94
Привет момичета,

от няколко месеца не съм следила темата. Бях с диагноза двустранен хидросалпингс или две запушени тръби и трябваше да ги премахна за да мога да процедирам към ин витро. Операцията ми мина преди няколко дни и след следващия ми цикъл ще мога да правя опит. Бях на консултация в Мемориал при д-р Торгут.Той предложи да се направи свеж трансфер. Тогава Хафизе ми обясни, че като ми дойде първият ден и веднага трябва да тръгна за там за да се започне процедурата. Въпроса ми е има ли някоя от вас, която може да ми обясни как преминава процеса, колко дни трябва да съм там (казаха ми около 10 общо) . Бях попитала и личния лекар за болничен през този период, но той ми обясни, че било много сложно и рискувам, защото Турция е извън ЕС и ако той ми издаде болничен може да имам проблем при излизане на границата, а ако ми го издадат от там ще трябва да го превеждам. Ще се радвам, ако някоя може да сподели малко инфо. Благодаря предварително!

# 95
Здравей те момичета.Аз също се насочвам към Истанбул след дълго губене на време в БГ.Дадоха ми тел и мн похвали за Др CANKAT в Истанбул,не мога да открия никакво инфо за този доктор.Моля ако някой знае нещо повече да пише.

# 96
Момичета, мисля че от Ясмина ми се появи жълтеникаво течение. Не е зацапване, а си е течение. Не е обилно, без миризма, сърбеж и т.н Цитонамазка първа група, милробиология чиста. Напусках още една камара изследвания, но повечето са за полови болести, каквито изключвам. И се чудя дали е от Ясмина. На друга случвало ли се е?

# 97
Момичета, мисля че от Ясмина ми се появи жълтеникаво течение. Не е зацапване, а си е течение. Не е обилно, без миризма, сърбеж и т.н Цитонамазка първа група, милробиология чиста. Напусках още една камара изследвания, но повечето са за полови болести, каквито изключвам. И се чудя дали е от Ясмина. На друга случвало ли се е?

Здравей,
И на мен ми се е случвало, аз почти 10 год бях на противозачатъчни. Не се притеснявай, а и щом микрибиологията и цитонамазката са ти добре е от хапчетата.

# 98
marisa333, аз също си бях взела болничен от личния лекар когато бях няколко дена в Турция и не съм имала проблем на границата, за пръв път чувам Rolling Eyes
DES_123, от Ясмина е неразположението ти, за това аз минах на Гибера - с тях нямах този проблем.

# 99
Да, и аз така смятам за Ясмина. Ама ще си дочакам резултатите, де.

За боничния - като адвокат гарантирам, че няма никакъв шанс някой да ви спре на границата, защото сте си взели болнични в БГ. Това е пълен абсурд. Дори не си струва да го проверявам, защото ще си изгубя времето. Ще си отхапя ръката, ако има и капка истина.....

# 100
  • София
Да, и аз така смятам за Ясмина. Ама ще си дочакам резултатите, де.

За боничния - като адвокат гарантирам, че няма никакъв шанс някой да ви спре на границата, защото сте си взели болнични в БГ. Това е пълен абсурд. Дори не си струва да го проверявам, защото ще си изгубя времето. Ще си отхапя ръката, ако има и капка истина.....
С уточнението, че не съм 100% сигурна как се тълкува моля проверете чл.15, ал. 1 от Наредбата за медицинската експертиза. Описаното там го има и като полета в болн. лист в раздел: режим на лечение, за да бъде поставена отметка.

Определено никой няма да ви спре на границата. Но има работодатели, за които е важно това да се спазва.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 18:08 от brayan__

# 101
Цитирам Конституцията

Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

Тая наредба нито е закон, нито пък болничен лист за ОВИ застрашава "народното здраве". Да се опитат само с наредба да ме спрат на границата. Най-много да не си получиш болничните, ама и в това се съмнявам, а не ми се проверява какви са последиците. Не ми е в експертизата. Но за напускането на страната категорично няма да има проблем заради болничен лист.

# 102
  • София
Des, аз затова изрично написах, че не би трябвало никой да я спре.
Аз например съм държавен служител и могат да ме проверят. Мой роднина е военен и търси специално разрешение при отпуска да напусне територията на Р. България, да не говорим пък да си позволи да излезе по време на болничен.
Не исках да се заяждам, нито пък да споря с теб в лицето ти на адвокат. Това определено го избягвам  Hug
Всеки сам си решава как да постъпи в този случай.

# 103
Здравейте момичета, днес ми излезе и резултата от АMH- 4.7 ми е. Това добър резултат ли е, гледам че референтните стойности са от 0.1- 10?

# 104
Des, аз затова изрично написах, че не би трябвало никой да я спре.
Аз например съм държавен служител и могат да ме проверят. Мой роднина е военен и търси специално разрешение при отпуска да напусне територията на Р. България, да не говорим пък да си позволи да излезе по време на болничен.
Не исках да се заяждам, нито пък да споря с теб в лицето ти на адвокат. Това определено го избягвам  Hug
Всеки сам си решава как да постъпи в този случай.

Хаха, спокойно, аз не съм го приела като заяждане. Просто съм си темпераментна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт