Как да взема пълно попечителство на новородено при развод?

• 8 125
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
...Издръжката се определя от съда в България, бракът е сключен в България между български граждани. ...
според мен тук също нее въпроса къде е скл. брака и какви граждани са, а къде живеят .
защото познавам двама българи, скл. брак в българия, но жиеещи в Германия, които се развеждаха по немски ... не знам мног детали , освен  че бащата много го окастриха.

# 31
  • Пловдив
Bandiera rossa, жената е в България, къде задълбаваш в друга посока?

# 32
къде задълбавам? давам идеи и насоки за мислене... 

# 33
Здравейте,преди 20 дни родих дъщеричка-първото ми дете.Със съпругът ми се разделихме преди 4 месеца но не сме подали молба за развод.Бременноста ми беше много рискова а и преживях много стрес преди да взема решение да го напусна,за това не исках да товаря бремеността си и с развод.Мисля,че няма смисъл да отлагам  повече това,а и искам да имам пълни права на детето си не искам да съм зависима за всичко от човек,който може само да ни навреди.Въпросът ми е какво мога да направя,за да получа пълно попечителство при развод,ако някой е преминал през същото ще се радвам да разбера повече.

И после се чудите, защо мъжете превъртат и ви убиват, еми ето защо. Защото се опитвате всячаски да ни прецакате по всевъзможен начин и закона е зад вас. Не казвам, че твоя ще го направи. Но един на 1000 в такава ситуация дава на късно и после четем за поредното убийство в криминалните хроники.

# 34
  • Пловдив
Жоро, няма смисъл да превръщаш темата в кой крив, кой прав. Такива има достатъчно. Можеш спокойно да пишеш там по въпросите за колене и бесене.
Ако нямаш конкретен отговор, по-добре не пиши.

# 35
ми не, не е точно зад нас закона. ако бащата реши да е баща закона няма да му го откаже. лошото е, че много бащи искат да са такива само на хартия, за всичко друго удобно забравят. та ако един мъж иска да е баща трябва да си поеме и ангажиментите. щото да даваш права на някой без да си спазва задълженията граничи с лудост.
и оше нещо - баща не е титла, която ти се полага в момента в който се размножиш. трябва да си го заслужиш. до тогава си дарител на семе, нищо повече.

# 36
Жоро, няма смисъл да превръщаш темата в кой крив, кой прав. Такива има достатъчно. Можеш спокойно да пишеш там по въпросите за колене и бесене.

Конкретният ми отговор е, че иска да лиши бившият си от някакъв минимален контакт с детето му без никакви причини, явно само от желание за мъст. Т.е. детето бива инструментализирано като средство за отмъщение. Ако мислите, че това е окей, добре!? Винаги съм си мислил, че приоритет номер едно на една майка и баща би трябвало да е е добруването на детето им, дори и когато родителите не могат да се гледат. Понякога човек е заслепен от злоба и желание за отмъщение и не осъзнава какво прави, та се опитах да и покажа на авторката и другата страна, едвали ще вдене какво се опитвам да и кажа.

# 37
ми не, не е точно зад нас закона. ако бащата реши да е баща закона няма да му го откаже. лошото е, че много бащи искат да са такива само на хартия, за всичко друго удобно забравят. та ако един мъж иска да е баща трябва да си поеме и ангажиментите. щото да даваш права на някой без да си спазва задълженията граничи с лудост.
и оше нещо - баща не е титла, която ти се полага в момента в който се размножиш. трябва да си го заслужиш. до тогава си дарител на семе, нищо повече.

Права си, ама ние от писанията на авторката не останахме с такова впечатление. Така че това са само предположения.

# 38
изхождам от собственият си кофти опит. авторката сподели, че се е изнесла 4 месеца преди да роди, а то хубавото кой бяга?
съгласна съм, че има много мъже които не стават за съпрузи, но са прекрасни бащи, но ако този мъж беше от тези - щеше да се разбере с майката, а не да я кара да тича по адвокати в момент в който трябва да се занимава единствено и само с бебето си.

# 39
Само авторката знае защо го е направила и какви са причините. Бременните жени са хормонални бомби, може на съпруга да не са му издържали нервите и да са се скарали нещо и авторката да го е напуснала заради нещо дребно, това ние няма как да знаем. Но не пише, за изневяра, не пише за насилие, явно не е никоя от класическите причини.

# 40
  • Пловдив
Жоро, нали тук точно това ѝ обяснихме. Няма как да лиши бащата от родителски права. Не е длъжна да казва поради какви причини са се разделили. И какво значение има.
Честно да ти кажа примерите на бащи, които не се интересуват от децата си и не плащат и лев издръжка, са много повече от тези на жени, които не разрешават на бащите да виждат децата си.

# 41
има и неставащи бащи и кофти майки. жоро е прав, че не знаем причините за случващото се с авторката, а коментираме изхождайки от опита и мирогледа си. факт е обаче, че ако бащата иска да е баща закона няма да му го забрани независимо колко се напъва майката. имаше една тема в самотните родители, авторката беше бабата, ясен пример е за неспазването на зкона и бездействието на засегнатата страна. 

# 42

Конкретният ми отговор е, че иска да лиши бившият си от някакъв минимален контакт с детето му без никакви причини, явно само от желание за мъст. Т.е. детето бива инструментализирано като средство за отмъщение. Ако мислите, че това е окей, добре!? Винаги съм си мислил, че приоритет номер едно на една майка и баща би трябвало да е е добруването на детето им, дори и когато родителите не могат да се гледат. Понякога човек е заслепен от злоба и желание за отмъщение и не осъзнава какво прави, та се опитах да и покажа на авторката и другата страна, едвали ще вдене какво се опитвам да и кажа.

Какво значи без причина?!Не бих стигнала до това решение ако той беше Добър съпруг и бъдещ баща...Това,че не съм описала ужасния си живот с него не ти дава право да говориш на изуст.Нито една жена не иска сама да преживява родителството,но има бащи без които дете и майка ще живеят по-спокойно

# 43
виж сега паола, няма място за дразнене и нерви. колко е бил ужасен животът ти ние няма как да знаем, затова коментираме както казах според собственият си опит. факт е, че има много случаи в които бащите са прецаквани жестоко от калпавите си бивши жени използващи детето като оръжие. аз съм родител на дете без баща ( биологичен ), видял какви ли не л**на по време и след раздялата. винаги съм си мислела, че тези работи се случват само на приказки, докато този индивид ( създателя на голямото ми дете ) удари дъното и дълба надолу в отчаяните си напъни да ни скапе и нас. 
от друга страна съм свидетел на абсолютно безумие и неадекватност от страна на майка която доказа с годините, че нищо не става от нея. бащата не е ок., но възможностите му са ограничени до някакъв контакт и право да дава пари. толкоз.
та - ти си знеш колко е калпав/некалпав бащата на детето ти. в темата ще има много различни мнения, прочети ги без емоция и приеми критичните като градивни.
успех.

Общи условия

Активация на акаунт