Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 58 063
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Кайсия, благодаря! Чак стабилно не свалям, това са резултати за един месец, но важна е тенденцията. За кантара си права, за това се качвам веднъж месечно. И то по-скоро от любопитство.
Съни, много ми хареса рецептата. Още тази седмица ще я пробвам.
И моят дребен е болен. Кашля като магаре, не му е добре. Ще го водя по обяд на лекар. Не че съм изненадана, изкара цяла седмица на ясла.
Зетче, честито ти пораснало момченце. Да е здрав и да кара колелото безаварийно!

# 481
добро утро Simple Smile
за три месеца съм свали трайно около половин килограм, голямо съм си разочарование  Tired

на Съни манджата я наричам 'гръцка мусака с патладжан', ако никой не ме гледа, мога наведнъж да изям тавата
това ми е най-вкусната и любима ВМ-НВД рецепта, но врътката с печенето на патладжаните е тегава, слагам и заливка с мляко и яйце
 chef chef chef

за мекички дойдох аз, къде са   newsm06  

# 482
И аз мислех, че ще е тегава врътката с печенето на патладжана, ама аз правя малка доза, нарязах два патладжана и ми остана малко печен патладжан за салата, та не е толкова сложно. За по-голяма доза сигурно ще е по-кофти. Преди го слагах във фурната да го пека, ама не ми харесва толкова вкуса, колкото на грил-тигана.

# 483
... на Съни манджата я наричам 'гръцка мусака с патладжан', ако никой не ме гледа, мога наведнъж да изям тавата
това ми е най-вкусната и любима ВМ-НВД рецепта...
хаха и аз това щях да кажа. обожавам патладжан и така става супер
И от мен честит имен ден на Бипс.
Аз ако знаете каква закуска измотках, не по диетичен план, но пък типично регионална ... Сега ще трябва да припкам като козичка за да нямам угризения пред кантарчето.

Лек ден на всички.

# 484
  • София, България
1. Бийпс, честит празник на патерица! Здраве и развитие в благоприятна посока ти пожелавам! 

2. Зетче, да ти е живо и здраво детенцето, както и ти покрай него! Много здраве за цялото семейство! 

3. Съни, идеите ти в кухнята са страхотни. Добре, че Танчето те попита за рецептата, че иначе вече щях да стана нахална!

4. Доста съм свързана с метеорологичните условия! Забелязах, че когато навън е слънчево, то аз кипя от енергия. Мия, чистя, пореждам, разхождам се! Имам енергия за всякакви дейности. В момента, в който видя навъсено време - нулево желание за активност. 2-та дни, в които имаше слънце направих над 10 000 крачки. В останалите си седя под 3000, като е лошо времето.

Вчера: О: миш-маш с 2бр оризовки.
              В: 3 бъркани яйца с половин глава червен лук.

За днес : З-О: 6бр. оризовки с гъши пастет, 250мл бадемово мляко с 2 ч.л кленов сироп. Общо: 318 кал. според ФитнесПал. Да видим натам как ще бъде.

Ползотворен ден, момичета!

# 485
Tissi, ама аз споделям, защото в почти всички диети са приложими тези рецепти, с изключение на вегетариански. Иначе могат да се пригодят за всякакви други диети. А човек има нужда от разнообразие. Готвя прости неща, които не изискват прекалено много въртене, защото нямам време и желание и като открия нещо бързо споделям, обичам и да чета подобни рецепти, за да разнообразявам менюто си.

# 486
Благодаря за пожеланията, момичета! Записах тази магистратура / приложна психология /, за да се опитам да разбера самата себе си. За мен е важно да науча повече за психиката - емоциите - зависимостите. И как по-лесно да си подредим нещата вътре в себе си. За тези две години се обогатих доста, но и разбрах, че това е само зрънце в полето. Продължавам!
Не запомних кой сподели статията от вас момичета, но разбрах нещо особено важно: когато имаме застой в теглото, вместо да намаляваме приетата храна и калории, да направим зареждащо хранене или ден. Уникално! Защото логиката някак ни води към още орязване, нали?! Благодаря за споделеното:hearts:
Продължавам по същия начин, хранене обяд и вечеря в офиса, но в почивните дни те се изместиха с няколко часа напред, защото се събуждах по-късно. Ще видим резултата в четвъртък.
Продължавам редовно и с йогата, и с разходките. Свалих само 2 килограма, а започнах да се движа с огромна лекота, мъжът ми ме догонва:wink:
Усмихната седмица!

# 487
  • София
Бийпс, честит имен ден! Пожелавам ти много здраве и най-вече щастие и удовлетвореност!

Вчера и аз имах имен ден и добре ми се отрази, хапнах си храни, които ми се ядяха от месеци, но не си позволявах. Количеството беше нормално и сега нито ми е тежко, нито съм качила. Доволна съм!

Наградих се с пюре и пиле с ориз. Grinning

# 488
Зетчв, честит да ти е рожденика! Здраве и слънчево детство Balloon
Май сме доста майки с дребосъци около трите годинки. Танче, моя тази седмица отиде,миналата си беше в нас естествено!  Просто ми писва. 

Вчера бяхме на заведение, не помня дали писах но ядох овчарска салата и хапки сирене пане за биричката ( малка,  в своя защита да кажа),  нито десерт, нито уникална чеснова пърленка. Това беше на обяд и до вечерта умрях от болка в стомаха. Пих някакви хапчета и вечерта успях да сефтосам велото. Издържах цели 10минути, после план, клекове и коремни преси. Днес ще си дам зор за поне 15мин.
Храната днес - овесени ядки с малко сушени плодове и кисело мляко. На обяд 2 яйца в масло,няколко слайса бекон препечени на тигана и зелена салата. 

Записала съм си мерките в сантиметри, килограми, всичко!  Талията я мерих през пъпа, три пръста над пъпа, абе навсякъде, да не пропуЩа отслабване в някоя зона. Joy

# 489
  • here, there, everywhere
Честит празник на Бийпс и Ния, да се ценени и обичани. Да е здраво и щастливо детенцето на Зетчето.

Аз нещо не се чувствах добре на почивката, нещо ми прилошаваше, гадеше ми се. Язък. Като цяло само името СПА е голямо. Забутано селце, нищо особено няма, всичко е много неподдържано. Самия басейн е препълнен, бяхме щастливи да си намерим шезлонги, хората около нас нямаше къде да седнат даже, водата пълна с хлор. Не бих повторила.

Девойки, нещо съм взела да се сбръчкосвам и не знам какво да правя. Приемам съвети. Отделно се чудех някой има ли опит с кавитация? Има ли смисъл да си давам парите?

Поприготвих храната за утре, понеже ми е ден 1. Сутринта ще се измеря и започвам с първата тренировка. Ако не досаждам, ще се отчитам.

# 490
Нещо да си споделя и аз в последните 3 дни се обърках...пак ми се "окръгли корема", ама не ми е това проблема, нещо не ми е свежо и мотивирано вътрешно, но ще се оправя. Май доста бързо намерих временна работа по проект, но поне е заплатена задоволително добре Simple Smile
Днес си направих експеримент - 4 км. тичане (250 калории), като тичането беше само малка част от разходката - много ме заболяха прасците.
После тренировка, ама нещо... бе едно ми е сманцафърцано - точно такова. Ама ще се вдигна, няма страшно.
Закуска банан
- тичане
Обяд мрокови и цвекло, сусам, малко орехи и  арменски хляб
-тренировка
Овесени ядки със соево мляко
до довечера мисля още две салати да изям.

Гери, честито!! Ей голяма одисея, много зор, ама дойде Simple Smile

# 491
  • София
Герганче, честита придобивка, удобна ли ти е? Дълго време да си я ползваш!

Nuclear, благодаря за честитката! Много си обичам имения ден, любим празник ми е Цветница.
Съжалявам, че така ти се е получила почивката. Отосно отчитането на тренировките, отчитайте се, действате ми стимулиращо. Като видя, че сте се отчели, запретвам ръкави и аз!

# 492
Ааа Духче., не дойде Simple Smile Взехме го от Технополис. Не успяхме да се намерим с куриера, една лелка дето ма'а крачоли пеша и е супер трудно да координораш среща с нея. Или си на адреса или гориш.  На теб ти пожелавам да ти мине бързо смарцафърцаното настроение Heart

За сега е удобен. Щерката е по нахъсана от мене.

# 493
Четох, четох и накрая пльок и аз тук! Здравейте на всички!

Малко за мен:

Към трийсеттака съм на години, към стотака - на килограми на 177 см височина. Все се мъча, пробвам, писва ми, отказвам се и тъ-ъ-ъй нататък 100 пъти. Трябва явно да се помъдрее за таз работа. Храната ми е проблем, работя в много стресова среда по около 12 ч дневно( ама хубава де, менажирам хора, фирма, печеля добре ), по цял ден на стол и пред компютър. Дайте ми фаст фууд, шоколад и снаксове и ми гледайте сеира. Ма то тъй се пълнеело, бе! Кой да го каже на 20-годишното ми Аз. Че после едвам се сваляло. Тва никога няма да го разбера - как може да се нахендриш с 5 кила за една седмица, пък не можеш да свалиш толкова за една седмица. Несправедлив свят, ей!

Та след Дюкани ( много несполучливо, щото месо не вкусвам почти ), 90 дневни ( пълен абсурд с тва готвене и всеки ден различно меню ), плодови ( умиране от глад, качване веднага на к'вото си свалил ), Зелеви супи ( повръщам ), режими от Сфакинакис, или нещо подобно ( пак много готвене ), Румяна ( готвене-е-е ) и прочие...си поръчах едни шейкове протеинови на една фирма, дет' настръхвам кат' я чуя ( ама щото били вкусни ) и замествам 2 хранения на ден с тия шейкове. Родих се най-накрая - явно тва е било при мен - трябва да е едно и също, че да ми е окей. Другото е, че аз почти никакъв протеин не поемах, заради това, че не обичам месо и сега ми дойде дюшеш. За около 20 дни свалих 6 кг, което си е нормално предвид, че имам 20 кила а сваляне.

Та, така. Искам и аз да се подкрепям с вас тук, че после като ги спра ( след 3 месеца ) да знам как се яде правилно. Сигурна съм, че има и свестни заместители на тези ( хербалайските ) шейкове, ама като не ги знам...Иначе забърквам ги на блендера с 300 мл прясно мляко и половин банан и стават мн вкусни. Имам шоколад и ягода в момента. Бихте ли ми препоръчали някакви свестни заместители? Не искам да им робувам на тези...( аз поръчах от някакъв независим и му казах да не ме занимава с нищо друго, тъй че не участвам в разните им там групи и подкрепи ).

Ама доволно, де. Не съм сваляла толкова отдавна и се амбицирах. За движението - правя клекове и планк сутрин. Закуска и вечеря - шейк, обяд - хубава салата и супа. Учудващо съм сита. Никакво газирано, сладко, тестяно, пържено за мой ужас.

Извинявайте за дългия пост. Четете ме по диагонал при усет на отегчение.

Поздрави!

# 494
  • тук и там
Добре де,на огладняваш ли ?Аз не мога да си обясня как те държат сита.Погледнах да видя да не е някаква смеска със фибри,не че разгледах обстойно-но май притеин си е само.Аз пия протеин преди тренировка,никакав ситост нямам от него.Да заместя две хранения  със него-си е жив глад според мен.Може би като се добави мляко и банан ще е по-добре, вдигат се калориите.Не знам.Може би е индивидуално все пак.Някои момичета мисля че заместваха вечерята със протеин.Иначе и аз имам да свалям  около 20 кила,ама абсурд да сваля 5 за двайсет дни.Не че съм пробвала да карам само на шейкове...Закуска и вечеря ли заместваш?

Общи условия

Активация на акаунт