Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 58 040
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • вкъщи
Здравейте мацки! Чета ви отдавна, ето че се и престеаших да пиша. Цял живот съм била едра, преди 4 години бях дебела както никога - 78 кила. Взех се в ръце и свалих с промяна в навиците на хранене и движение и спорт. Сега съм 57 кг, ръст 173 сме. Искам да ги запазя, дори ако може още 2 кг да махна. Обаче и ми се хапва, особено сладкото ми е слабост. Когато 2 дни се ограничава от него и веднага свалям. Но пусти апетит. Трябва ми нещо за ограничаване на Апетита за сладки неща. Пробвах с хром-не действа. Когато имам време карам велоерго метър, отделно и колело навън при хубаво време. Вървя пеша много, качвам стълби, така че движението ми е добре мисля.

# 601
Великден мина за католиците. За източноправославните предстои.

Има и тук немалко католици, а някои и не живеят в България Blush

според мен огледалата са виновни. ту се видя разкош в едно огледало и ми попада погледа ми в друго и се уплашвам . и така повтарящи се действия. С някои огледала просто не се обичаме взаимно.

Нямах това предвид. Имах предвид, че отивам в магазин, мисля си, че ще се вмъкна в определен размер, а то.... Confused

Мислех си за отношенията ми със сладкото. Мен ме изкушават по-наситени вкусове. Щото то и козунакът/кексът е сладък, ама не е примерно толкова сладък, колкото един трюфелов бонбон. Който ще ме изкуши. Или пък желираните бонбони - лимонови резенки, коледните/великденските желета, фъджовете.

Похвалих ли се, че ми дойдоха ластиците. Сутринта потренирах с тях. Странно е, натоварването определено не е като с щангите, но с тях ще се срещаме уикендите Simple Smile Тези дни си мислех да си взема предтренировъчен продукт, но за момента май ще се въздържа.

# 602
  • София, България
Вчера изкарах една смяна в старата работа, че ме помолиха. Като ме видяха колегите...цял ден не спираха да ми правят комплименти. Всички ми казваха, че съм отслабнала доста видимо от последния път, когато са ме виждали и се чувствах като Мис Вселена. Единият колега се бъзика и ми казва: "Страшно гадже си станала, ще те взимам за жена". Друг минава и ми казва: "Просто си очарователна" . Такива думи ме накараха да се чувствам още по-добре. Това ще ми даде и стимул да не ям козунак тази година. Не смятам, че е нещо греховно да се хапне козунак. Все пак това е празник. Ние трябва и да се радваме на живота все пак. Единствената причина, поради която аз ще се амбицирам да мина без козунак е, защото знам, че така ще е още по-добре за мен, а аз и като цяло не рипам за козунак. Ям козунаци само на Великден, а съм имала години, в които съм пропускала, защото не съм била в България. Мисля, че няма да е огромна загуба, ако и тази година пропусна козунака. Аз обичам да наблягам на яйцата.

Яйца още не съм боядисвала. В събота ще ги боядисвам. Времето е гадно сега и никаква мотивация нямам за нищо. Искам си слънцето. Наближава 15-ти, когато ще се меря...Тогава истината ще излезе наяве.

Духче, с тези мерки просто си още едно живо доказателство за това как има разлика между съотношението мускул и мазнина... Пък и сега спортуваш, което работи в полза на мускулите.

Айде няма да разтягам локуми още. По-късно ще е по-кратко!

# 603
Колко калории горе долу има в една мекичка? Като аз ги правя малки, не като купешките, може би около 10см, не по големи.
ММ нещо ме дразни, натяква ми тука едната мекица,която ми беше закуско- обяд Simple Smile

Иначе вело 10мин, после коремни, коремни с повдигане на краката, планк, плюс някакви други упражнения дето помня от времето в което ходех на фитнеС, но не им знам името. После завърших с 18минути интервално каране на велоергометъра. За вечеря ще правя сарми, та или сарми или ако не ми се яде ще си направя таратор или салата. 

# 604
Колко калории горе долу има в една мекичка? Като аз ги правя малки, не като купешките, може би около 10см, не по големи.

Според калкулатора - 194 основно от въглехидрати и мазнини.

# 605
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
После завърших с 18минути интервално каране на велоергометъра. За вечеря ще правя сарми, та или сарми или ако не ми се яде ще си направя таратор или салата. 

Интензивно, ли имаш предвид ?

Мекичките зависи как ги приготвяш, аз се научих почти печени да ги правя Simple Smile

# 606
Ма големи сте стабиляги всички! Надъхах се и аз пак!

Добре дошла, лелка. Звучиш като супер мацка с тези мерки! Как успя да свалиш?

tissi, колко добре те разбирам! Срещнах една приятелка вчера на улицата, не съм я виждала от януари. И тя "Ехаааа, браво бе мацо, я как си отслабнала!". Хубаво ми стана, ехейййй!

Та, аз днес съм най-накрая добре - светна ми пред очите! Карам напрегнат ден на работа, ама тъй ми е хубаво, че не ме боли глава и почти мога да дишам. Пей сърце! Вчера, за да захраня малко, по обях хапнах ориз със зеленчуци. Вечерта пих шейк, но ядох и един банан, както и чаша прясно мляко с 1 ч.л мед и 1/2 ч.л масло за хремата. Днес съм пак в играта - закусвах шейк, обядвах спаначена супа и зелена салатка, вечерята ще е шейк. Другата седмица ще поръчвам пак, че взеха да привършват. Ималко някакъв нов мента и парченца шоколад, мисля него да пробвам.

Bandiera rossa, много свежарска идея! Сигурна съм, че моите мацки посмъртно няма да се качат на кантара една пред друга, независимо, че си казваме всичко. Диетите са голямо табу в офиса - никой не умее да издържи, всички все "тръгваме на фитнес", от вторник "ще плуваме", от следващия понеделник ще пробваме "на Ваня Червенкова диетата" и така от 2 години, хахаха.

И те така Simple Smile

Спорен ден, машинки!

# 607
Пържих мекичките. Егати, в една мекичка почти 200калории.... Мислех че са по малко.

Интервално имах предвид че няколко минути карам на макс, после няколко минути бавничко, после пак максимално. Някой тук ме беше посъветвал така, дали не беше Духчето, но не съм сигурна.

# 608
В моя офис диета=глад Confused Имам колежка, която директно си гладува. При нея това не работи, очеизбождащо е. Сама признава, че си е навлякла много проблеми, но продължава. Другите спазват абсурдни за мен диети, макар и популярни и тук. Вече половин година работя там, по един и същи начин си изглеждат. Спортът е табу, но пък някой като има рожден ден, настава край на диетите и начало на калорийния апокалипсис. Но като цяло съм доста хейт спрямо всичко там. Май с Духчето заедно ще си търсим работа през есента Simple Smile

# 609
В моя офис диета=глад Confused Имам колежка, която директно си гладува. При нея това не работи, очеизбождащо е. Сама признава, че си е навлякла много проблеми, но продължава. Другите спазват абсурдни за мен диети, макар и популярни и тук. Вече половин година работя там, по един и същи начин си изглеждат. Спортът е табу, но пък някой като има рожден ден, настава край на диетите и начало на калорийния апокалипсис. Но като цяло съм доста хейт спрямо всичко там. Май с Духчето заедно ще си търсим работа през есента Simple Smile

В офиса ни има представители на всички хранителни разстройства Satisfied Като почнеш от вегани, суровоядци, лунуващи, житуващи, прочистващи се с разни кленови сиропи, 90 дневни, точкови....

Най-адекватно се хранят мъжете и е излишно да казвам, че пак те са спортуващите. Избягвам да влизам в разговори за храна - ям си моите неща, вечер раничката и на спорт и така... Истината е, че повечето ми колежки ги мързи жестоко и в същото време не спират да ядат, но просто си живеят в своя свят на самозаблуда - няма лошо, всички сме различни.

# 610
Гери, духчето беше. Пък аз влизам да ти кажа, че заради теб днес и аз въртях.
Свърши ми тежката програма, в която горях по 250 калории. Не съм сега за онази по час, че няма да имам време покрай работата. И почнах една на Джилиян Майкълас - Боди Революшън, но ми дойде лекичка и реших да повъртя малко колелото - 15 минути, но пък определено ми беше много трудно.
За днес отчитам добър ден според мен с храненето
Закуска банан
Обяд бистра супа от картофи и моркови.
Тренировка
Няколко вилички юфка.
Вечеря същата супа, салата с половин консерва риба тон в собствен сос, 40 гр сьомга, две три супени лъжици царевица без захар в салатата и една арабска питка Simple Smile
Днес правих фаст 18/6. Утре ще пробвам 20/4 пък да видим.

# 611
  • София, България
С риск да ме линчувате:

Един картоф нарязан на  кръгчета и подреден в тиган, застъпвайки се кръгчетата едно с друго. Под тях има мазнина, защото уви аз нямам модерни тигани. Захлупвам с похлупак за 10-на минути да се позапържи картофа. После вдигам капака, настъргвам доволно с кашкавал отгоре, върху кашкавала намазвам с лютеничка, отгоре слагам бекон, пеперони или нищо, ако искам без месо, след това нарязвам и топено пушено сирене. За капак чуквам и 2-3 яйца отгоре. Пак захлупвам с капак. След 10 минути е готово.

Може да изчислите калориите, че са доста, но това ми беше единственото ядене за цял ден, та си покрих калориите по много вкусен начин. Завещавам ви го като добра идея за чийт мийл или си го кръщавайте, както сметнете за добре. Уви, не става за редовно хранене. Но пък е много вкусно.

Утре ще си направя по-културна храна. Купих си спанак, див пресен чесън, лапад , маруля...гъбки на 1 лв тарелката от Фантастико. Абе, презапасих се пак.

# 612
  • вкъщи
Благодаря за приема! Супер мацка не мисля че съм...Даже има моменти, в които се мисля за дебела. Някак си този комплекс от кг цял живот си го нося. Всички ми казват, че съм слаба, но аз не се възприемам такава. Но важното е, че метаболизмът ми се промени и сега свалям доста по-бързо от преди.Само да реша да се огранича и ефект има. Отслабнах с начесто хранене на малки порции, естествено без сладко, тестяно и алкохол. Но сега вече си ги позволявам , отделно без сладко почти не мога . Та така ...Мога да приложа снимки, ако ви интересува промяната ми. Но определено самочувствието ми се промени, станах много по-уверена, весела и ми се излиза и забавлява сякаш повече от преди.

# 613
  • София, България
Христос Воскресе! Много здраве, щастие на всички ни! Сантиметрите да се изнизват тихичко, докато ние се чукаме с яйца. Други като мен ще боядисват сега! Satisfied

# 614
  • тук и там
Христос Воскресе! Честит празник на всички!

Днес ми беше ден за отчет.За съжаление-няма какво толкова да отчитам.Средно за 13 дни съм отслабнала със 0,700 гр.Имам само 1 см разлика в най-тънката част от талията и това е,като има вероятност и да не съм се премерила както трябва миналия път.Имам даже и увеличение на някои мерки.Като например +4 см в бюста..Grinning.Като ме тресне овулацията и веднага наливам там,до цикъл може още  някой сантиметър да налея..Днес -зареждащ.Ще чакам коментара на Страхил тези дни  и ще видим как ще продължим от тук нататък..

Точно днес не ми пука за килограмите! Защото е празник ,радостно ми е,  и ми е светло на душичката!

Хубав празник и на вас,момичета!(следва прегръдка,ама не мога да намеря емотикона..)

Общи условия

Активация на акаунт