Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Момичета,да попитам за вашето мнение относно пластмасовите и стъклените шишета за хранене...Кой вид предпочитате?Замислих се дали заради ежедневната стерилизация,пластмасата няма да отделя вредни вещества...Thinking  Relaxed

# 511
  • София
За отделянето на вещества не знам, но доста по-бързо се захабява пластмасата. Няма да се презапасявам с шишета от рано, защото много зависи от бебока и неговите нужди. е взема 1 малко и голямо стъклено и едно голямо пластмасово, пък като се роди - ще докупувам. Малко по-голям привърженик съм на стъклото като че ли.

# 512
Здравейте и от нас, рядко пиша, но пък редовно ви следя.Малчо вече е 1260-1300гр в 29 г.с., както каза лекарят всичко си отговаря на седмиците само положението му е почти напречно с главата горе и стискаме палци да се обърне.
За количките с баткото ползвахме Мутци от снаха ми и мога само да препоръчам. Наистина лесно сгъваема и удобна количка. Но малкия беше инат и около годинката вече не можех да го сложа в нея. Следващото ни возило вече беше триколка, която ползваме и до днес,  а той е на почти четири вече. Та за нас беше по-заслужаваща си инвестиция. Модела има един ограничител с детско кормило  е беше удобен за по-малки деца. Недостатък е, че не може да спи вътре.
А за Мутци ползвахме бебешкия кош, а после и лятната седалка. Много удобно беше, че можеше да се завърти бебето да е обърнато към теб или да гледа напред.
За кошара си имаме от баткото, който в момента още си спи там, но с махната решетка и сега се оглеждаме за легло за него.
Днес в лидл купихме първите бебешки бодита и сега ще огледам какво има от баткото та да започваме по-активно с покупките. От теско и асда бях поръчвала по голяма част от нещата за баткото и наистина си заслужаваше.
За шишетата имахме в началото само едно, което беше в комплект с помпата, беше пластмаса и редовно сменяме. Като цяло с баткото повечето неща купувах в крачка. Ами толкова за сега. Лека вечер от нас!

# 513
  • Варна
Пластмасовите шишенца са леки и по устойчиви ако паднат. Стъклените са тежички, но пък са лесни за подръжка.. Незнам май ще взема и от двете по едно. Дали не е по- важен биберона?! Силикон или каучук?!?

# 514
Аз съм за стъклените шишета. Колкото и да ме убеждават, пластмасата старее бързо, отделя вещества и не е моят вариант. За бибероните зависи кои хареса детето. Ще пробвам различни докато намеря тези, които се харесат.

# 515
Пластмасовите шишенца са леки и по устойчиви ако паднат. Стъклените са тежички, но пък са лесни за подръжка.. Незнам май ще взема и от двете по едно. Дали не е по- важен биберона?! Силикон или каучук?!?
Силиконовите беберони се сменят на около 3 месеца, а каучуковите на 1. Аз бих заложила на първите, пък не пречи на втория месец да се смени.

Това за пластмасовите бутилки, че отделяли вредни вещества е пълна глупост. Първо, отделят се вредни вещества само при температура на кипене на течността и то само при определен вид пластмаса (забравих името на материала), който е забранен за изработка на бебешки бутилки. А и кой налива вряло мляко в шише?
И стъклените и пластмасовите са еднакво безвредни, въпросът е кое ще ти е по-удобно. Стъклото си тежи все пак и не е устойчиво на удар, но пък за някой това може да не е проблем.
По този въпрос си говорих с един консултант на известна марка бебешки принадлежности, като те предлагат и двата вида шишета. Та той ми каза, че цялата работа с шишетата е маркетингов трик, който еди коя си фирма преди години използва, за да си наложи новият продукт - стъклените шишета. И е било успешно Simple Smile

# 516
Здравейте, дами!

Не съм много по писането, но с интерес следя темата и чета редовно. Утре започвам 30г.с. , гр. София и със съпруга ми сме в усилено търсене на количка. Бих искала да попитам дали някой е ползвал или има впечатления от модела, който съм си избрала. И смятате ли, че е прекалено лошо и сложно ако количката е с помпащи се гуми? Много приятели ни посъветваха да не си вземаме такава, а същевременно виждам огромен избор и предлагане именно на колички с помпащи се гуми. Simple Smile

# 517
Здравейте,мами! Ние сме за 10 юли,първа бременност, момиче! До сега не съм писала в групи,но като гледам има доста полезна информация за бъдещи майчици! 😊

# 518
  • Варна
Добре дошли на новите момичета- колкото повече толкова повече( по- хубаво).
Как ви се отразява времето? Последните дни съм с постоянно ниско кръвно и даже любимият айрян не се справя. Вечер ми е по- добре . Но през деня ако трябва да изляза за нещо, се презапасяване с айряни и вода и пак на моменти ми причернява. И извън бременноста съм с ниско , но пък не са чак такива жеги Sad . Избрахте ли си педиатър вече? Аз не съм много доволна от нашият ( прекалено много са хората при него) и се чудя при кой?! Ама като се замисля май няма педиатър с малка практика, пък и децата са най- болнавата група. Случвало ми се е да чакам и 2-3 часа с болно дете .
Да ви питам и друго- в бебешката количка какво се постила: някакво чаршафче или пеленка от тензух или има специални постелки?

# 519
https://www.google.com/search?q=подложка+за+бебешка+количка&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjc2qT_1-zaAhULGZoKHcSEDJAQ_AUIESgB&biw=360&bih=524

# 520
Това за пластмасовите бутилки, че отделяли вредни вещества е пълна глупост. Първо, отделят се вредни вещества само при температура на кипене на течността и то само при определен вид пластмаса (забравих името на материала), който е забранен за изработка на бебешки бутилки. А и кой налива вряло мляко в шише?
И стъклените и пластмасовите са еднакво безвредни, въпросът е кое ще ти е по-удобно. Стъклото си тежи все пак и не е устойчиво на удар, но пък за някой това може да не е проблем.
А аз гледах филм на ББС, в който обясниха че пластмасата отделя определено вещество, което съответно попада в храна или течности, съхранявани в пластмасаво опаковки и контейнери. Направиха експиримент взеха проба от човек и я изследваха за наличието на веществото в тялото му, пробите бяха положителни. После друг експеримент - известен период то време човекът беше само на вода. Направиха пробите отново, веществото почти липсваше в организма му.
Всеки сам избира в какво да вярва.

# 521
Добре дошли на всички нови майки.
Относно пластмасата - аз самата не обичам да пия вода и течности от пластмасови шишета, нито пък кафе от пластмасова чаша... Особено в жегите ми се променя вкуса от такива, може и да си въобразявам...Но сигурно за бебета са по-качествени пластмасите, знае ли човек. Може би ще взема някакви стъклени шишета, но нещо ме е страх да купувам каквото и да е, нищо не сме взели още, нищичко. Не съм суеверна по принцип, не вярвам в глупости, но какво ми стана, все си мисля, че има време...Сега ще боядисаме стаята, поне, в която ще спим с бебето, да има време да се отмирише боята.
Приятни празници.

# 522
Добре дошли на всички нови майки.
Относно пластмасата - аз самата не обичам да пия вода и течности от пластмасови шишета, нито пък кафе от пластмасова чаша... Особено в жегите ми се променя вкуса от такива, може и да си въобразявам...Но сигурно за бебета са по-качествени пластмасите, знае ли човек. Може би ще взема някакви стъклени шишета, но нещо ме е страх да купувам каквото и да е, нищо не сме взели още, нищичко. Не съм суеверна по принцип, не вярвам в глупости, но какво ми стана, все си мисля, че има време...Сега ще боядисаме стаята, поне, в която ще спим с бебето, да има време да се отмирише боята.
Приятни празници.
+1..абсолютно нищо не сме купили,така че спокойно не си само ти SmileyRelaxed И аз все с това се успокоявам,че има време.Мисля като излеза отпуска тогава да обикалям да накупя каквото трябва.Ако пропусна нещо,може и в движение да се взима Smiley

# 523
Да ! Аз също не съм взела нищичко. Може би защото с каката започнах още в 4- тия с покупките и чак след това разбрах , че нямало смисъл. Таткото и до днес се шегува с мен , че само рокля за бала останало да й купя Simple Smile
Та сега ще взема два, три комплекти с дрешки и 3 шишета. Друго не смятам засега да купувам.  Кошари , колички няма да купя, по простата причина , че пак каката нито в легълцетж искаше да спи , нито в количката стоеше. Много ме беше яд, просто с голям мерак ги избрах , след това приготвих за новородено, но уви напразно. Спеше върху възглавница в хола, а навън само я разнасях в коша за кола или на ръце.

# 524
И аз нищо не съм купила.Не обичам предварителните покупки.Само легълце имам от преди.Но с големите много малко го използвах.С количка няма да тръгна от първия ден ,само съм я набелязала като модел,но може до края и друг акъл да ми дойде.Доволна бях от Хаук.И сега от тази марка искам да е,леки и здрави са.Преди голямо разнасяне ставаше по стъпалата и много държах да е лека количката.А и доста здрави са.И в планината сме ходили с нея.

Общи условия

Активация на акаунт