Смърдящи съседи с домашни любимци

• 15 995
  • 167
  •   1
Отговори
# 30
Това изглежда по-скоро като психичен проблем у тези хора, ако в действителност отглеждат толкова много котки. Имат ли деца, семейства или роднини? Предполагам е добре да потърсите такива, ако можете да се свържете, за да укажете съдействие. Както споменах, вероятно става въпрос за психични проблеми и можете да се свържете направо с някой от центровете за личностно развитие и подпомагане на хора в кризи. Ако бъде отказано съдействието им, предложете своето и се поинтересувайте каква е причината за отглеждането на такъв брой животни. Ако след това, отново действията Ви са отхвърлени, можете да се свържете с държавните служби, домоуправител и други.

# 31
  • Варна
Те бг природозащитници са толкова неспособни да се справят с наличните им към момента животни, че направо ги виждам как ще хукнат да спасяват още 20-30 котки или каквото там развъжда въпросната комшийка.

# 32
А, ако твоята котка издере очите на някой човек....?!? Пак ли ще е по-важна?

Crazy Crazy Crazy Котки, дерещи очи и прегризващи гръкляни. Това ми звучи като зомби-хамстери. Mr. Green

Ако твоето дете пребие нечие друго, ще спре ли да ти бъде най-важното?

Не искам да повярвам, че някои хора съпоставят деца с котки?!?  Shocked Shocked Shocked

ПС: Казаното е пример. Ако куче нахапе човек, то трябва да бъде "приспано". И точно, защото хората са по-важни от което и да е животно.

# 33
  • Sofia
Не искам да повярвам, че някои хора съпоставят деца с котки?!?  Shocked Shocked Shocked

Какво се блещиш? Казах ти го и в предишен пост. За мен котките ми са като мои деца, обичам ги безмерно... Имаш проблем с възприемането на писмен текст ли?

Вече почвам да разбирам защо съседката ти ти е теглила една, вместо да ти се обяснява. Thinking

# 34
Те бг природозащитници са толкова неспособни да се справят с наличните им към момента животни, че направо ги виждам как ще хукнат да спасяват още 20-30 котки или каквото там развъжда въпросната комшийка.

Абе знам ли, може и да се намери някой ... Аз се чудя само, защо ако проблема е от дълго време и голям, толкова не се намери някой да влезе и да ги изведе тия животни. Нито полиция, нито никой ще им направи проблем. Предполагам, че ги е страх да ги пипат и то си е за страх де ... Но ако намерят професионалист да ги хване, пък някой от комшиите да подпре едно рамо, докато съседката се прибира и да влезе с него ще стане работата.

# 35
Не искам да повярвам, че някои хора съпоставят деца с котки?!?  Shocked Shocked Shocked

Какво се блещиш? Казах ти го и в предишен пост. За мен котките ми са като мои деца, обичам ги безмерно... Имаш проблем с възприемането на писмен текст ли?

Вече почвам да разбирам защо съседката ти ти е теглила една, вместо да ти се обяснява. Thinking

Да, с определен тип хора не може да има диалог.  Peace
Остани със здраве!

# 36
  • Sofia, Bulgaria
Това изглежда по-скоро като психичен проблем у тези хора, ако в действителност отглеждат толкова много котки. Имат ли деца, семейства или роднини? Предполагам е добре да потърсите такива, ако можете да се свържете, за да укажете съдействие. Както споменах, вероятно става въпрос за психични проблеми и можете да се свържете направо с някой от центровете за личностно развитие и подпомагане на хора в кризи. Ако бъде отказано съдействието им, предложете своето и се поинтересувайте каква е причината за отглеждането на такъв брой животни. Ако след това, отново действията Ви са отхвърлени, можете да се свържете с държавните служби, домоуправител и други.
бях чела статия от един психолог ,че хора които нямат деца и семейства започват да събират много кучета и котки и наистина това си е психологичен проблем.Понеже имам честа да познавам доста от тези които се занимават със задомяване на животни в чужбина бих казала, че доста от тях нямат деца и семейства, но дори и да имат те не са в добри отношения нито с децата , нито с половинките си-та с две думи това е нещо като компенсаторен механизъм да се чувстваш значим.

# 37
това е нещо като компенсаторен механизъм да се чувстваш значим.
Следв темата, но ето това мислене винаги ме озадачава.
Значи, създаваме семейства и деца, за да се чувстваме ние значими, иначе сме обществена утайка, половин човек или даже не сме човеци ли? Егати причината да създадеш семейство значи.
А осиновяването на деца,  кухните за бездомници и пр.инициативи пак ли са компенсаторен механизъм на ялови, пардон, безполезни хора?

По темата, жената трудно ще бяга, ако я заклещите ребром с въпроса докога смята да я кара така. Проучете за колко време реагират от Лапите или Рескю, или Летс Адопт, вече не знам кой как се обедини. Принудете да отвори жилището, да пусне животните и организирайте превоз далеч от района.

# 38
  • Sofia, Bulgaria
това е нещо като компенсаторен механизъм да се чувстваш значим.
Следв темата, но ето това мислене винаги ме озадачава.
Значи, създаваме семейства и деца, за да се чувстваме ние значими, иначе сме обществена утайка, половин човек или даже не сме човеци ли? Егати причината да създадеш семейство значи.
А осиновяването на деца,  кухните за бездомници и пр.инициативи пак ли са компенсаторен механизъм на ялови, пардон, безполезни хора?

По темата, жената трудно ще бяга, ако я заклещите ребром с въпроса докога смята да я кара така. Проучете за колко време реагират от Лапите или Рескю, или Летс Адопт, вече не знам кой как се обедини. Принудете да отвори жилището, да пусне животните и организирайте превоз далеч от района.
написах само това което беше обяснил психолога, аз не съм психолог , но много от нещата за обикновенния човек са странни и неразбираеми, но не и за човек учил поне 5 години, а някои и с доста специализации в чужбина.И да има хора , които нямат деца и семейства и се чувстват нереализирани в живота и почват да се занимават с нещо за да се чувстват по-добре.

# 39
И да има хора , които нямат деца и семейства и се чувстват нереализирани в живота и почват да се занимават с нещо за да се чувстват по-добре.
Аз с това не споря.
Чудна ми е идеята, че несъздалият деца и семейство човек е безполезен, че има нещо за лекуване и особено че трябва да му се набие канчето. Компенсаторно да е, няма проблем. Обаче в обществото се прави едно диференциране и някои прояви на компенсиране се смятат за по-лоши, безумни, безполезни и осъдителни от другите.

# 40
Според мен, щом животното лае - когато е куче, или дере - когато е коте, значи то самото не се чувства добре, под някакъв стрес е и за всеки собственик би трябвало да е важно, но ... за съжаление не е така.

В този описан случай с множество животни в къщи, изключително ми е жал за животните. Защото най-вероятно живеят в тотална мизерия, не достатъчно място и грижи, размножават се майки с поколението си и картинката е страшна ...

Единствения вариант за помощ са природозащитниците май ... потърси контакт със всички, все някой ще откликне. Дано да откликне. Никое животно не заслужава такъв живот.
Мизерията наистина е много голяма.Веднъж са влизали полицаи и казаха че нямат мебели акита навсякъде не им се чистят
Immature те се отказаха на квартира излязоха децата,те разправяха че по възлавница им са акали и пишкали итн

# 41
Смърфиета, не знам къде си точно, в кой град, но дай гласност на този въпрос. Изобщо не ми е жал за "стопанката", има ли семейство, няма ли, но животните не бива да живеят така, нито хората наоколо трябва да търпят миризма и развъждащи се болести.

Популяризирайте в медии, социални мрежи, все ще се намери изход, не е възможно да няма такъв, това не е нормално.

# 42
Смърфиета, не знам къде си точно, в кой град, но дай гласност на този въпрос. Изобщо не ми е жал за "стопанката", има ли семейство, няма ли, но животните не бива да живеят така, нито хората наоколо трябва да търпят миризма и развъждащи се болести.

Популяризирайте в медии, социални мрежи, все ще се намери изход, не е възможно да няма такъв, това не е нормално.
Просто за миризма никой нищо не можел да направи.Казват,че са с вързани ръце имат ограничение със законите.Задействаха се нещата до някъде и се спря.Все е така до сега.За съжаление търпят всички,особенно хората които са над нея 17 ет сме в банята не може да се стои заради отдушника.Тя няма срам или притеснения.А и сме обяснявали ,че така и животните страдатТя се оплаква ,че нямат какво да ядат животинките не ги знам.

# 43

Просто за миризма никой нищо не можел да направи.Казват,че са с вързани ръце имат ограничение със законите.Задействаха се нещата до някъде и се спря.Все е така до сега.За съжаление търпят всички,особенно хората които са над нея 17 ет сме в банята не може да се стои заради отдушника.Тя няма срам или притеснения.А и сме обяснявали ,че така и животните страдатТя се оплаква ,че нямат какво да ядат животинките не ги знам.

Така е, за миризма не може, но за жестоко отношение към животните може. Движете се по тази линия.

А то със сигурност е жестоко, защото живеят в ужасни хигиенни условия, с болести, без обгрижване, кръвосмешения, инфекции и какво ли още не.

# 44

бях чела статия от един психолог ,че хора които нямат деца и семейства започват да събират много кучета и котки и наистина това си е психологичен проблем.Понеже имам честа да познавам доста от тези които се занимават със задомяване на животни в чужбина бих казала, че доста от тях нямат деца и семейства, но дори и да имат те не са в добри отношения нито с децата , нито с половинките си-та с две думи това е нещо като компенсаторен механизъм да се чувстваш значим.
[/quote]
Не е задължително да се случва при всички хора, които нямат деца, а само при определени условия. Тук обаче не познаваме реалната история, нито същината на проблема у тези хора, за това много трудно могат да бъдат дадени конкретни насоки за справяне. А от останалото писане във форумите, сме с ясното знание, че нямат особен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт