Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цена на нова къща от празния парцел до завършена сграда.

 • 50 004
 • 245
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 112
Височка е ако са само 78 кв.м. (това значи само една плоча, без маза, без тавански помещения и плоча на тавана). Само да попитам това цена с включен покрив и зидове ли е или само конструкцията?Основи+плоча, зидария и покрив, покрива беше най-скъп. Беше ми казал цените поотделно, но не си ги спомням. Без мазета, тавани, обикновена къщичка. Smile

# 31
 • Мнения: X
Закухме земята 2006г. в провинцията живеем в сравнително малък град. Цената на парцела беше 14хил.лв - 2дка. Беше извън регулация, 2г. отне въвеждането в регулация и изваждане на всякакви документи. През 2008г. започна строежа къща на 3 етажа излезна ни 60-70хил. с изолацията, парно което в последствие премина на газ. В тия пари не влиза  цената на плана от архитекта, не си спомням колко беше той.

# 32
 • Мнения: 1
Здравейте! Темата ме интересува и започвам да я следя. За късмет имам парцел 500 кв.м. в регулация в София. В имота няма ток и вода, но решение за това има. Кинта ми е 20%, а височината 10м. Искам да си построя две редови къщи. Много се чудя масивно строителство ли да са или от тези - сглобяемите.От друга страна четох за новата технология за глинени къщи - която се покрива с нашите доста устойчиви къщи от кирпич. Имаме такава в едно село на около 100 години. Като я купувахме за  вила, запазих старата къща и старите дървени греди - въпреки съветите на майсторите и достроихме към нея нова част - масивна, като съобразихме двете части да се впишат. Вече 10 години старата къща не е мръднала, а в новата - стените се напукаха, мазилката взе да поддава...... В ремонтите съм вряла и кипяла...., ама в строителството хич ме няма.
Като начало ме интересува знаете ли фирма в България, която да предлага строителство на къща от естествени материали - глинени тухли със слама, и естествени външни облицовки. Като фирмата или майсторите трябва да разбират от изграждане на ВиК от собствен водоизточник. иска ми се няккава система, която да генерира освен слънчева енергия и енергия от битови отпадъци и такива за рециклиране. Иска ми се, както се казва да са къщи на природата и същевремонно да са съвременни. Но и  други идекйи ще са ми от полза!
И.... на всички на темата-ДЕРЗАЙТЕ! МЕЧТИТЕ СА ЦЕННИ, ЗАЩОТО СЕ СБЪДВАТ!

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 17:55 от Ангелина Димитрова 598443

# 33
 • Варна
 • Мнения: 452
Здравейте. Чета ви отдавна. Още преди да си имам къща . И си мечтаех . Вече си имаме къща, купихме я готова и решихме да оправим двора. Твърдите настилки, около 250кв.м.  И се вкарахме в един филм. За новите стълби имаме проект и се започна с издирването на майстори. Едни дойдаха разбиха, излъгаха ни в сметките и се разделихме . Останахме с разбити стълби  и започнахме да търсим отново. Междувременно заваляха много дъждове, пръстта се свлече . Наехме други, уж свесни, но миналата сесмица ни прекъснаха захранващия кабел на къщата.  Първо падна едната фаза, после другата , прехвърлихме всичко на третата и след 12 часа кабела окончателно прекъсна. Кабела беше изкопан тредварително, в тръба, виждаха го , но не внимаваха. ММ като ги видя какви са палачори, реши да провери с камера и тръбите под стълбището. Улуците ни са вкючени в канализацията в подземни тръби. И изненада. Счупена тръба под новите стълби. Разбихме още двора , ново трасе за тръбите. Работим само с фирми, но те си правят каквото си искат. Не внимават. Сега трябва да излеем едни пътеки . Било много сложно, един иска да вкара малък багер с кран през оградата , защото нямало кой да копае .  А трябва да се заравни терена, да се насипе в единият край с пясък и чакъл.  Ние на мястото на старите пътеки правим нови, нищо не променяме по терена. Направо ще се побъркам.  И сме още до никъде. Трябва да се облекат стъпалата,  да се направи настилката- павета на земелрок. Да се направят пътеките зад къщата ,  верандата ще оставим за другата пролет. Уж за паветата сме намерили майстори, проверени, но предлагат различни решения. При нас има  голям наклон и е малко сложно. Тя темата не е за оплакване . Бяхме решили да си купим парцел и да си строим нова къща. Но след този филм , в който сме НЕ  , ще си живеем в тази. Тя е 10 годишна, правена с доста пари, но на двора са си оставили ръцете.

# 34
 • Мнения: 3 993
Фани, много добре те разбирам. ММ досега всичко сам си е правил, цялата къща сам я построи. Сега сме на вълна ограда, убедих го да не се трепе, пък и за да остане време за почивка, да наеме майстори. Приятели ни препоръчаха един, ММ говори с него по телефона, сметнахме цената на квадрат, около 2000 лв излизаше, добре. Вчера имаше среща с майстора, изведнъж излезе, че ние не сме били разбрали и цената набъбна двойно. Това с готов бетон и бетонни блокчета. Пита още двама-трима майстори, всеки се дърпа. А тоя, първият, се оказа, че на приателите ни оградата я бил правил на първоначалната цена, която ни каза. Съвсем за будали се опитват да ни вземат... И май пак сам ще я прави оградата...

# 35
 • Мнения: X
При нас по подобен начин излезе външна изолация на къщата, говориха казаха 6500 за работа, отделно си купихме материалите от една фирма в София, защото ни казаха че били по-качествени /и наистина е така/, и по време на работа постоянно им се плащаше, смятаха линейни м. , квадрати пак наново и работата ни излезе 9хил. лв. и материалите 10хил.....винаги са така майсторите....

# 36
 • Варна
 • Мнения: 452
То не е само в парите, а в качеството. Правят едно , рушат друго.  С камиона давайки назад ударили кутията с електромера на съседа и нищо не ни казали. Съседа се разсърди, Енергото поне бързо го оправиха.
За съжаление няма как ние да си правим нещата сами. ММ работи страшно много, няма никакво време и е логично да платим на някой да свърши работата. Няма майстори. Кадърните са в чужбина , тези тук нищо не разбират. За  цените. Разбиване на бетонно стълбище 15м дължина , ширина 1,5 м , направа на ново  ( без покритие ) плюс подмяна на счупените тръби около 16м.  ни излезе 7500лв.

# 37
 • Мнения: 1 743
Нашата - 200 кв РЗП - 200 хил евро, но стоихме в кризата и жалехме материали ...Ако си имате земя ще ви стъпи по-евтино, кви ли не съм се нагледала схеми само и само да мине къщата. Такива дето стоят без вътрешни стени, само основни и носещи, а вътре преграждат с гипсокартон, такива дето единя етаж правят, втория остава за поколенията, без под покривни плочи, с евтини покриви, малко с възможност за досторояване ...варианти много. Къща винаги се прави, това да знаете, след 10 години можете да я разширите, достроите, надградите ...

# 38
 • В.Търново
 • Мнения: 5 293
Писах и в другата тема.Имам парцел.Искам да строя монолитна къща 80-100квадрата.Моя мъж беше за сглобяема, сега го навивам за тухла.Ще трябва изкопна яма, терена има лек наклон.
Той ми казва, че теглим ли кредит ще се заробим за цял живот с тази къща.Страхувам се да не се окаже прав.Има ли смисъл да се хващаме?
С тези промени в закона , които ги правят постоянно не се знае след 5 години примерно какво ще е положението.Миналата година измислиха къща да се строи с фирма, сумати документи и разрешителни трябват.......
Чудехме се първо дали да е на два етажа или един.Моья мъж е за един, аз исках 2, но след съвети и в другата група размислих, ако сме на 2 етажа след години ще ми е трудно по няколко пъти на ден изкачването на стълби, почистването.Склоних за 1 етаж за къща 80 квадрата.
Всичко ще е на кредит.Не знам какво да правя?!

# 39
 • Варна
 • Мнения: 452
Русалка, пишеш в темите , луташ се. Моето мнение. Строителството на къща е много скъпо. Сметките в начало са едни, после излизат съвсем други. Много хубаво си помислете. А само с кредити за мен е необмислено. Ще дам пример с нашата къща. Купихме готова къща, много добре направена, с озеленен двор.  Но настилките на двора бяха за  смяна ( беше с гнайс), на верандата гранитогреса се отлепяше, едно стълбище беше пропаднало.  И за 220кв.м. настилка, веранда ( голяма) , стълбище ( 12м.) пътеки около къщата, смяна на част от тръбите за отводняване, ремонт на старите отводнителни канали, нови отводнителни канали, ремонт на парапети, много дребни неща до сега сме дали 70000лв. А за нервите които изхабихме, колко некадърници минаха през обекта роман мога да напиша.  Ние не случихме на майстори. Съвета ми е , много хубаво помислете. Успех!

# 40
 • Мнения: 17 215
80 квадрата на един етаж нищо не е, няма да се сместите в това нещо. Ако беше на два етажа, че да стане разгъната площ 160 квадрата, щеше да е ок, ама сега ще дадете пари за нищо. После няма да си избиете парите и ако продадете.

# 41
 • В.Търново
 • Мнения: 5 293
Къщата я предвиждаме за 2 човека, евентуално за гости до 4 човека.Основно за двама.не ни трябва голяма къща, тъй като в града имаме 2 жилища,които един ден, живот и здраве, ще останат за децата.
Къщата и мястото не бих ги продала.Наследствен имот ми е, на който нашия род са го притежавали повече от 100 години. Simple Smile

# 42
 • София
 • Мнения: 1 545
Тогава си направете къща на 1 етаж.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 452
На декар двор къща на един етаж е много добре. 

# 44
 • Мнения: 1 199
Къща изцяло на кредит не е добре. Говоря и от собствен опит - къщата на родителите ми, и вече от опита на заета в строителството на къщи за другите. Хората имат една представа, реалнастта си е съвсем друга. Има много допълнителни неща, които колкото и да сме подробни и да се опитаме да предвидим не винаги се получава. Понякога проблемите са много и малки, които се оправят с малко пари и нерви, но работата като цяло върви, друг път обаче са няколко и големи, които спъват доста неща докато не бъдат отстранени.  Къща се започва ако имаш поне 30%-40% отгоре върху най-най- раздутия си бююджет. Един вид ако ти казват, че къщата ще излезе 50000 лева, бъди сигурна, че в никакъв случай няма да ти излезе толкова, а поне 70000 лева. Много е рисковано да нямаш пари и с кредит да строиш. Друга често срещана грешка е, че не се четат офертите на фирмите, а се гледа само крайната цена. В последствие се оказва, че си имате един груб ама груб строеж и ви трябват още пари. Същото може да се получи и със събрана бригада. Понякога хората искат те да си доставят материалите на обекта, това също не е проблем, но ако има човек от семейството достатъчно компетентен и на разположение ежедневно. Наши майстори са ми звъняли, че не им стигат 10 дюбела и аз им ги доставям, ако вие обаче сте на работа, те ще си тръгнат от обекта с оправданието, че нещо или е закъсняло, или свършило, или пък щото няма кой да ги контролира. Пак казвам, къщата е скъпо удоволствие и за строеж и за поддръжка, ако нямате  парите, не се захващайте, когато посъберете поне една част  от необходимите средства, тогава започнете.

Общи условия

Активация на акаунт