Забравете за досадното чистене! Умната прахосмукачка Maya ще го направи вместо Вас!

• 54 451
  • 548
  •   1
Отговори
# 30
На първо място да е тиха, силният шум буквално може да ме откаже от чистенето, след това да е мощна, лека и маневрена. Предпочитам да има някакви екстри, но и добра цена.

# 31
  • София
Досегашните си прахосмукачки съм избирала по критерии мощност, вид на торбичката, форма и движения на четката. Имам огромна нужда от робот! Имам три деца и живея в квартал, където строежите са ежедневие вече десета година! Съпругът ми е твърдо против, защото смята, че робот няма да може да почиства качествено, предвид наличието на килим, свързваща лайсна между теракота и паркет, и детски играчки по пода. Според него прахосмукачките-робот са подходящи само за хора с големи жилища, с малко мебели, с гладка подова настилка, без килими. У нас машинката щяла да се върти безцелно, да се бута в покъщината и да не свърши нищо. Много искам да проверя дали е прав!

# 32
Досегашните си прахосмукачки съм избирала по критерии мощност, вид на торбичката, форма и движения на четката. Имам огромна нужда от робот! Имам три деца и живея в квартал, където строежите са ежедневие вече десета година! Съпругът ми е твърдо против, защото смята, че робот няма да може да почиства качествено, предвид наличието на килим, свързваща лайсна между теракота и паркет, и детски играчки по пода. Според него прахосмукачките-робот са подходящи само за хора с големи жилища, с малко мебели, с гладка подова настилка, без килими. У нас машинката щяла да се върти безцелно, да се бута в покъщината и да не свърши нищо. Много искам да проверя дали е прав!

Мъжът ви май трябва да го убедим в друго : )
Мая се справя с лайстни без проблеми, теракот и паркет нямат значение за нея, а играчките са й любими : )
Има и огромна батерия (7000mAh спрямо стандарта за индустрията 2400mAh), за да може да се изкарва от всякакви капани от играчки и крака на мебели : )

Трябва да знаете обаче, че ако имате килими с много дълъг косъм, ще трябва да пускате Мая без двете въртящи четки. Отново върши много добра работа, но тъй като четките ги няма, понякога в ъглите остава малко прах.

Ако обаче имате тънки килими, оставете страничните четки, няма да й пречат и ще имате максимален ефект.

Благодарим много за искреното мнение!

# 33
  • София
Следващата прахосмукачка бих избрала с основен критерий да може да ме отменя максимално и да е самостоятелна Simple Smile Също така да е комбинативна, да прави сухо и мокро почистване, както и почистване на различни видове подове настилки. Добре би било да е безшумна и издръжлива.

# 34
За мен е важно колко е мощна , а аз държа да е много. Да има много приставки за почистване, ако може да не бъде много шумна, но това ще го преглътна. Добре е да е маневрена, кабела да е много дълъг.
А колко ще съм щастлива да има това бижу Мая. ай, ай.

А представяте ли си колко ще е готино въобще да няма кабел? : D

Благодарим за мнението! Разглеждали ли сте другите марки на пазара? Какво ви е спирало да си купите?

Поздрави!

# 35
1.Мощност
2.Цена
3. Дизайн

Ами самостоятелност? : )

# 36
Най-вече ефективност. Също така да е лека, лесна за прибиране и компактна, за да я съхранявам на по-малко пространство. Важно ми е да се почиства лесно без да разпръсква събрания прах. Не на последно място дизайнът също не е за подценяване....Sparkling HeartFlowers Hibiscus

Благодарим за мнението!
Не искам да изброявам всички технически характеристики на Maya (малка тежест, малки размери, автоматично отиване при станцията и т.н.), но отговаря напълно на всички Ваши останали условия : )

Относно дизайна - това само потребителят може да го реши, ние сме си влюбени в нея : )

Досега имате ли сте робот? Ако не, какво Ви е спирало?

# 37
Най-вече ефективност. Също така да е лека, лесна за прибиране и компактна, за да я съхранявам на по-малко пространство. Важно ми е да се почиства лесно без да разпръсква събрания прах. Не на последно място дизайнът също не е за подценяване....Sparkling HeartFlowers Hibiscus

Благодарим за мнението!
Не искам да изброявам всички технически характеристики на Maya (малка тежест, малки размери, автоматично отиване при станцията и т.н.), но отговаря напълно на всички Ваши останали условия : )

Относно дизайна - това само потребителят може да го реши, ние сме си влюбени в нея : )

Благодаря Ви за отговора. Наистина Maya би ми паснала чудесно и като визия, и като характеристики. Единствено цената ме е спирало да си закупя прахосмукачка робот засега.... Peace

# 38
За мен е много важно всички уреди да са лесни за употреба. Мъжът ми е инженер, гледа най-различни критерии, но аз съм забелязала, че ползвам главно базови или автоматични функции при уредите. Така че това е едно от водещите неща за мен
Имаме домашен любимец и алергии и прахосмукачката е важен уред за дома ни. Но освен мощен, държа уредът да е също тих и компактен
И не на последно място, признавам че се влияя от отзиви в интернет, конкретно бг-мама, както и от мнения на познати.

Благодарим за коментара! : )

Тогава цялото семейство ще заобича Maya.
Честно казано, зад профила ни тук, стой мъж - аз съм Любомир, създателят на компанията : )

Като инженер, аз обожавам прахосмукачката - колко добре работят алгоритмите, как пресмята откъде да мине, къде да пусне по-висока мощност и т.н.

Половинката ми пък я обожава, защото животът стана много лесен - пускаме я с 1 копче, тя после сама си се прибира да се зарежда. Даже сме си настроили таймер да минава автоматично сама на всеки 24 часа. Почти я забравихме в последните седмици. Не сме толкова ентусиазирани как чисти, както в началото - преди беше радост, сега просто е нещо, което си се случва всеки ден : )

Относно алергиите в семейството - Maya има 3 филтъра, 1 за едри частици, 1 HEPA и 1 с активен въглен, за да може въздухът да е възможно най-чист.

Силата на шума е <52dB, което е по-тихо от разговор... на възрастни, децата са си по-шумни : ))

Поздрави,
Любо

# 39

Благодарим за мнението!

Благодаря Ви за отговора. Наистина Maya би ми паснала чудесно и като визия, и като характеристики. Единствено цената ме е спирало да си закупя прахосмукачка робот засега.... Peace

А какво мислите за цената на Maya? Още в началото решихме да сме агресивни и да дадем продукт с повече екстри и по-добра цена от всички на пазара.

# 40
Дано не бъркам имената, но мисля, че гледах създателя на този робот в един ТЕД преди няколко години (2014-та, ако не се лъжа) в София, когато разказваше за проектите си, създадени на принципа на изкуствения интелект. Тази история беше най- впечатляваща за мен от цялата конференция, и все още понякога си мисля какво ли стана с този умен младеж  Simple Smile А ето, че той е бил зает да помогне на домакините да ги отмени в скучните им задължения.

Много ме впечатли тази играчка, признавам си. Обичам технологиите, но МП е много по- голям фен и отдавна ме е зачекнал на тази тема, а аз все нямах интерес, а и не мислех, че реално има полза от това.

С удоволствие бих пробвала, ползвала и споделила най- откровените си обратни впечатления за машинката. А изискванията, които имам към техниката, която купувам, е:
- Да е на разумна цена
- Да има добри впечатления и коментари от хора, които са я ползвали
- Да е достатъчно мощна, за да не ми отнема цял ден в чистене
- Да се ползва достатъчно дълго време, за да си "избие" цената

А на създателите искам да пожелая да бъдат вдъхновени и за в бъдеще.
Много съм щастлива и горда, че именно българи за създателите на такъв иновативен продукт.

Точно аз съм : ) Любо е зад клавиатурата : ))
Много ми е готино, че мога да се докосна до вас така, хора! Благодаря ти, че помниш, благодаря ти и за прекрасните думи!

А мислила ли си за робот прахосмукачка? Какво те притеснява, че може да не прави както трябва?

Поздрави! : ))

# 41
  • София
За мен е важна всмукателната мощност, дължината на кабела, обема на контейнера за боклук. И, цената, разбира се.

# 42
  • София
Човек, убеди ме!
Чакам да видя дали няма да съм сред късметлиите да я получа тази малка фея на чистотата, ако не - мисля да си я подаря за първия РД на детето, който е точно на 29.04.  Joy
Обаче, ако не чисти, мисли му, ти ще се разправяш с ММ Smiling Imp

Сега сериозно. Страхотно е, че има българска компания, която прави нещо иновативно. Браво, браво и само напред!

# 43
Много е убедителен Любо, определено.

Още един въпрос - има ли проблем с почистване на черни и тъмносиви подове? Старият ни робот се обърква на черните ни плочки и не ще да ги чисти, решава  че е опасно и му се включва някаква защита. Единият ни килим е на бели, черни и зелени квадрати.  Чисти го, но попадне ли на черен квадрат се препарира и се налага да го дебна и местя.

# 44
  • София
Имам едно препятствие на прага на хола -1см стъпало. Предполагам, че ще трябва да се включва отделно в тази стая?

Общи условия

Активация на акаунт