Как да постъпя?

• 11 960
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
А какви са трудностите, които имаш? Кое точно те притеснява?

# 16
Зависи точно каква е държавната работа. Има държавни служби, които изискват висш пилотаж по интриги и плуване на ръба на закона. Иначе самата работа обикновено не е много сложна.

Но авторката не каза каква работа би й харесала.

# 17
Всъщност, ми мина през ум, че мога да обидя някой служител на ДА.
Извинете Мама Звярка нищо лично към вас.
Иначе, Да сериозно го мисля. Никога не бих се навряла в държавната администрация защото заплатата там не може да покрие стандартите ми на живот, а в частния сектор печеля тройно.

# 18
  • Пловдив
Все пак в държавната администрация работят хора без особен интелектуален багаж, които не могат да се реализират в натоварения частен сектор, така че едва ли те превъзхождат.
Това сериозно ли го мислите?
То не се иска много голям "интелектуален багаж", за да се измисли нещо подобно, иска се по-скоро малък такъв плюс високо самочувствие. Важи и за мнението за висшия пилотаж в интригите.

# 19
Не знам защо имаш нещо против мнението ми. Имам достатъчно роднини по разни министерства, за да съм наясно. И те са наясно, кютат си заради сигурността на месечната заплата и социалните придобивки. Аз лично за тия пари и при това ниво на стрес от "втория вид" никога не бих се хванала на такова хоро. Предпочитам повече напрежение в самата работа и по-добро заплащане, както е с настоящата ми работа в частния сектор.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 19:14 от Анонимен

# 20
  • София
Общото правило за хора с деца и отговорности е, че работа се сменя, когато има друга алтернатива. Освен ако не става въпрос за натиск за нарушаване на правила и закони.
Може би това е начинът на мъжа да каже, че не желае да ви издържа, докато намерите нова работа.

# 21
Каква е всъщност работата ти? А какво си работила до момента?

# 22
Работата ми е като главен специалист в Български институт по метрология (мерки и теглилки) определено за такава позиция се иска висше образование, а аз го нямам, просто ме уредиха с триста зора съгласих се. Мислех, че ще се науча,занимавам се с пари ходя на банки, пиша разходни, приходни ордери на колеги завеждам всичко в касова в книга, отделно вкарвам от документи цялата информация за всичко в компютъра, работя с таблици ексел, мислите ли че това всичкото нещо е лесно за човек, който никога не се е занимавал с подобно нещо? Правя неща от които хал хабер си нямам. Счетоводителката там ме учи, но казва аз 7 години съм учила за тази позиция сами си отговорете дали аз съм за там и се чудя как изобщо се хванах на това хоро с убеждението, че ще се науча. Уви, не става така както я мислех и сега май само се излагам, оставете това ами излагам и жената, която ми помогна да започна там. А заплатата ми ли? Не, не е голяма дори не взимам минималната даже по - малко от 500.

# 23
С две думи "касиер-счетоводител" (що го наричат главен специалист в Института по МетЕОрология е друг въпрос). Не мислете, че и хората с образование са били наясно какво се прави, когато са започнали работа. Аз работех от 2-ри курс по специалността.... колегите ми, които започнаха работа, след като завършиха нямаха идея какво да правят (с едното голо образование).

Какво точно сложно виждате в писането на ПКО и РКО и завеждането в касова книга? Трябва само да си създадете строга организация, защото работите с пари и носите материална отговорност. Това е "дал Кольо... 'зел Кольо". По-скоро сте се нашашкала, защото материята Ви е чужда. Я по-смело!

# 24
Авторке, аз все пак съм любопитна каква работа би ти била по сърце? В какво се виждаш добра?

# 25
Авторката може междувременно да си търси друга работа в която ще се развие по-добре. Как се издържа с тези 500 лв, че и студентка издържа, недоумявам.

# 26
От колко време работиш там?

# 27
Метрология и Метеорология са различни неща.
Авторката не е метеоролог, а специалист по мерки и теглилки.

Аз не бих се хванала с нещо, от което хал хабер си нямам. Пък и за тези 500 лв. абсурд!

# 28
Какво значение има каква е работата и какво не ѝ харесва в нея?
Ако не е за това, този човек ще каже същите думи за друго. Хора като него повод си намират винаги.

# 29
Авторката не е метеоролог, а специалист по мерки и теглилки.

Авторката не е никакъв специалист, а работи на практика като касиерка. Работата не е сложна и не изисква специално образование, а тя точно от това се притеснява. Въпрос на желание и време е да се научи как да си попълва документацията и другите тънкости на занаята. Още повече че не е сама, има си счетоводител, който да я следи и да носи отговорност.
Така че няма значение какво образование има – просто въпрос на време е да се научи.

Общи условия

Активация на акаунт