С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 605
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не плащате и готово. Драмата приключва. Егати и дебелокожието.

# 391
  • при късмета
Кажете ѝ, че освен, че ще си плати сама глобата, да ви даде и парите за картата. Или да претендира на дъщеря си, защото най-вероятно е тръгнала пак да гледа техните деца.
Сериозно, ако я питате, че не малко, че картата сте платили, пътува за да върши нейна или на дъщеря си работа, не смята ли, че не вие трябва да поемате тези разходи, какво ще отговори?
Аз не само, че бих я питала, но направо щях да го заявя като причина да спра да я финансирам

# 392
То ние пак не плащаме - ние само извършваме превода от нейната сметка. Ама не ни слуша и това е.

Не мога да повярвам, че хем знае, че проверяват постоянно, хем се е качила без билет... И защо? Да търчи да взема деца от училище все едно са нейна отговорност.

# 393
  • София
Тогава си свиркай и да не ти пука. Пусни парите, след като ви ги дадат, и ви е чиста съвестта.

# 394
  • при късмета
Е това вече е друго. Ами да плаща, като няма акъл

# 395

Не мога да разбера как за нищо никога не ни слуша... Само дъщеря си и зет си слуша. Много били находчиви, много били такива, онакива. Голям респект. Пък ние да вършим все работата и задълженията и да се ядосваме с нейните несгоди.

# 396
  • София

Не мога да разбера как за нищо никога не ни слуша... Само дъщеря си и зет си слуша. Много били находчиви, много били такива, онакива. Голям респект. Пък ние да вършим все работата и задълженията и да се ядосваме с нейните несгоди.

"Зет като мед" са казали хората!
За снахите такава приказка няма  Crossing Arms

# 397
  • при късмета
Не ви слуша най-вероятно, защото мъжа ти изобщо не го прави на проблем. Тя се обажда, той изпълнява и е станало практика. Само той може да го промени. А дали ще се наеме, ти си знаеш. Но все пак той трябва да е наясно, че теб те дразни, може да смята, че и ти си го приела. Първо с него поговерете

# 398
Да се оплача и аз.
Свекърите направиха всичко възможно, те да заведат детето в Трявна (а не родители ми, както бяхме планирали) понеже разбраха, че ще им платим почивката.
И сега ми се оплакват по 2 пъти на ден, колко е лошо детето и не слуша и че искало само да играе и искало неща да му се купуват.
Скрит текст:
И ми я сравняват с племенницата на мъжа ми, че била цвете пред нея и моето дете е невъзпитано.
Никога повече нямали да я водят никъде, сякаш някой ги е карал. Не могат да се оправят с дете на 4 години, не като да не са я гледали до сега.
Толкова съжалявам, че в момента карам проблемна бременност и не можах да си я заведа сама, а малката е с астма и имаше нужда от смяна на въздуха след поредното сериозно боледуване.

Директно бих контрирала, че планът е бил друг и не аз съм настояла ТЕ да я водят.След като са изявили сами желание, сега да се оправят, повече оплаквания не ща да чувам.

Скрит текст:

Не мога да разбера как за нищо никога не ни слуша... Само дъщеря си и зет си слуша. Много били находчиви, много били такива, онакива. Голям респект. Пък ние да вършим все работата и задълженията и
да се ядосваме с нейните несгоди.
А защо се ядосвате?
"Глобиха ме 120 евро, че бях без билет...трябва да преведете парите!".Казвам "О.к., по каква сметка?", плащам и забравям.
Нито акъли ще давам, нито ще съветвам, нито ще се ядосвам за чуждата тъпотия.

# 399
  • София
Глобата и на собствените си деца не бих платила. Ако нямат в момента пари, ще им я удържам от джобните.
Задължение на всеки е да си следи кога да си зареди картата. От мен се искат само парите. Да плащам глоби, означава да подхранвам безотговорност. Без мен!
А пък 120 Евро си е солидна сума! В никакъв случай не бих я платила, защото някой си е решил да спести пари от транспорт и пътува в нарушение УМИШЛЕНО  Naughty

# 400
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
те трябва да преведат сумата от нейната сметка, не да плащат те глобата.

малко странно ми звучи това оплакване - като не искате да се занимавате с нейните пари кажете и го и край.
да се оправя сама колкото може или да накара оправните си дъщеря и зет да я обслужват...

в крайна сметка това са си нейни пари, не ваши, че да се ядосвате, че ги пилее.

# 401
  • София
А защо се ядосвате? НАли парите са си нейни. Да си плаща глобата, вас какво ви бърка?

# 402
  • при късмета
А защо се ядосвате? НАли парите са си нейни. Да си плаща глобата, вас какво ви бърка?
Ядосва се, защото доколкото разбрах трябва да идат, където живее свекървата, че от нейния компютър да плащат всичко. Т.е. тя си плаща, но физически действието се извършва от мъжа ѝ, а за целта той трябва да отиде на място

# 403

А защо се ядосвате?
"Глобиха ме 120 евро, че бях без билет...трябва да преведете парите!".Казвам "О.к., по каква сметка?", плащам и забравям.
Нито акъли ще давам, нито ще съветвам, нито ще се ядосвам за чуждата тъпотия.

А, няма да си загубя съня заради това. Снощи даже се и посмях като чух. Днес ми дойде чак яда (със закъснение Laughing ), и то заради нея - защото знам, че парите не ги намира на пътя и защото само преди 1-2 дена я съветвахме какво и как да направи. 

И при някаква по-сериозна ситуация, пак на нас ще увисне.

Скрит текст:
Преди няколко месеца се заключила навън, без пари и телефон, газов котлон с някаква манджа вътре пуснат и тя тръгнала към вкъщи и седяла да чака мъжа ми да си дойде, че да отидат да отворят... Поне 2 часа отне това упражнение. Ами ако не се беше прибрал? Ако имахме друга уговорка, за която тя не знае? Пред-пожар беше ситуацията. Истинско чудо, че не е подпалила целия блок. Не може да преценява ситуации. Предна случка - пак подпалила нещо в кухнята и алармата се пуснала ама много и пищяло и и се "надула главата" и излязла да се разходи и оставила алармата да си пищи... Че ще дойде пожарна, че ще дойде полиция, ще разбият, ще ни глобят (и ние живеехме още при нея) никой не мисли... Кажете ми какво да я правя?!?

п.п. упражението с плащането отнема едни час и половина, два (отиване, паркиране, плащане, връщане, все нещо друго ще измисли, че трябва да се прави). Ами мерси! Казах да ходи в пощата за 50 цента ще и преведат каквото трябва ама не и не.

# 404
Абе идват и такива години, когато не могат да се преценят ситуациите, така е. От натоварения живот ли е, от какво е, не знам, но и аз онзи ден мислих двайсетина минути дали изпих хапчето за кръвно или не, щото ако изпия второ, лошо ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт