Откраднат живот 45 Критична точка... Времето тик-така... като бомба със закъснител

• 40 761
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
Много ти благодаря!  smile3525

# 211
И аз съм изумена на какво разчитат Мазови? Какъв е плана? Мислех, че нещо съм изпуснала ама..явно не

# 212
Минавам само да ви кажа колко много ви харесвам и обичам да ви чета. Не искам да се повтарям с вашите разсъждения и анализи, затова няма да коментирам нищо конкретно. И за да не е спам-и аз мисля, че Албена не трябва да анестезира майка си. Първо защото няма толкова опит за такава сложна и рискова операция, колкото има Пиленцето. Второ-преценката й вероятно ще е субективна. И трето-с тези паник-атаки едва ли ще бъде докрай адекватна. По-скоро и тя ще е като Хинова снощи-ама какво стана, ама много се бавите, ама направете нещо......Ето защо не бива да се допуска лекари да оперират свои близки, и от друга страна не трябва да присъстват емоционално ангажирани хора по време на интервенции. Достатъчно примери сме гледали в медицинските сериали, когато близките повече пречат на работата на лекарите, отколкото да са някаква подкрепа на пациента.

Оперират си хирурзите свои близки като стой, та гледай. Оперират дори и хора, които мразят. Нали са давали Хипократова клетва? За тях всеки случай е важен, а когато се касае за близък си преценяват силите и ако не могат да се справят, викат колега. За да си лекар или медицинска сестра в болница, се изискват качества, които не всички хора притежават. Те и затова стават циници и пият много - защото са видели какво ли не и са претръпнали.

# 213
Не знам, все си мисля, че преценката става различна, когато си емоционално ангажиран. Не съм лекар и не мога да кажа. А да оперираш човек, когото мразиш, предполагам, не е проблем. Никой лекар /надявам се/ не би допуснал съзнателно да навреди на пациент.
Довечера Галето май яко ще яхне метлата  Simple Smile

# 214
Никой не коментира безумното ( поне за мен) решение Войнова да дава упойка на майка си!? Това разрешено ли е в Бг? И аз мисля като Петър, в кризисен момент ще мислиш със сърцето си, а не с разума...

Аз незнам дали това е законово регулирано, или е въпрос на етика - неписано правило. Но съм съгласна, че не трябва Войнова да анестезира майка си. ако иска да присъства - да, но да й слага упойка...

Зарадвах се на решението на Врабчев той да влезе в операционната и накрая....йок
тъкмо Войнова ще има за какво да се обвинява още и съвсем да се побърка. Скучно.

# 215
познавам ветеринари, които са дали на други колеги да им кастрират кучето и котката.моят ветеринарен дори не ми даде да вляза в операционната, да си видя любимата котанка, докато вече полагаха последнитешевове. Но на една от следващите кастрации дори асистирах. 😀😎

# 216
  • Варна
Ваня има право да оспори припознаването по съдебен ред. Но на всички е ясно, че ще загуби, защото Мазов е биологичен баща.
Така е, ясно е, че ще загуби, но ако реши да се раздрънка, може да стане много лошо...

# 217
  • Бургас
е какво лошо да стане, реално не е извършено на територията на България, нито ще е първата, нито последната.....това, че тя е родила тук е само факт, но престъпление -няма.

Във случая само , тя е майката, ама е луда.....

# 218
  • София
Калин не оперира ли в трети сезон баща си? И Захариев оперира Виолета. Защо не ги пуснат заедно Врабчев и Албена като толкова ги е страх. Така или иначе докато тече операцията на майка й, тя едва ли ще е на друга.

# 219
Така и така на всички доктори включително и на Йоско санитарят му стана ясно за какво иде реч нищо чудно  Фотев да се намеси да оправи нещата с Ванчето , че не е в негов интерес болницата му да има лош имидж .

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 18:37 от iris 40

# 220
Сменям рязко темата са малко гафчета Simple Smile

В началото, когато Огнянова отива при Ковачев, на масите на Евгения и Марио има покривки. Когато Зорница е седнала и говорят - хоп, покривките ги няма Joy
Освен това салфетките при Марио са жълти, а той ползва червена. Червени обаче са салфетките при Евгения - явно е взел назаем от нея, не му харесва жълтия цвят Joy

# 221
Сменям рязко темата са малко гафчета Simple Smile

В началото, когато Огнянова отива при Ковачев, на масите на Евгения и Марио има покривки. Когато Зорница е седнала и говорят - хоп, покривките ги няма Joy
Освен това салфетките при Марио са жълти, а той ползва червена. Червени обаче са салфетките при Евгения - явно е взел назаем от нея, не му харесва жълтия цвят Joy

Скрит текст:

Хахаха Дона, личи си, че си ги гледала повече от един път. Е аз не забелязах пък, а ги пусках неведнъж. Тия двамата като ми ги пуснат кой ти гледа дали има покривки и какви са салфетките. Joy

# 222
Хахаха Дона, личи си, че си ги гледала повече от един път. Е аз не забелязах пък, а ги пусках неведнъж. Тия двамата като ми ги пуснат кой ти гледа дали има покривки и какви са салфетките. Joy

Нееее, няма такова нещо - щото тия двамата не са ми интересни и затова Joy
След Н-тия път случайно ми се наби цвета км Grinning Grinning

# 223
Не виждам защо да има законова пречка лекар да лекува/оперира близък, за първи път чувам за такова нещо.
Принципно много зависи от самия лекар и от това какво точно се случва. Едно е да оперираш рутинно апендисит, съвсем друго е сложна мозъчна или сърдечна операция, примерно.
В случая на Войнова, тя категорично не е достатъчно силна психически, че да анестезира майка си. Вече дали ще присъства в операционната е въпрос на личен избор и преценка (стига това да не се отразява на работата на останалите лекари).
Даден лекар няма да иска да присъства при случай, че има летален изход, но друг не би си простил, че е пропуснал последните мигове на близкия си.
И с чувството на вина пак е сложно - ако лекаря оперира и пациента почине, ще се чувства отговорен за това. От друга страна, ако се довери на колега, ще се чувства виновен, че не е поел отговорност и не е дал всичко от себе си.   

# 224
Не виждам защо да има законова пречка лекар да лекува/оперира близък, за първи път чувам за такова нещо.
Не става дума за законова пречка - формално такава няма. Просто сред лекарското съсловие(не говоря за България, а по цял свят) е прието лекарите да не лекуват роднините си - нямам предвид проста настинка, а тежка операция примерно, както е в случая на Войнова, защото се смята, че емоциите ще им повлияят, професионалната им обективност ще бъде компрометирана и ще вземат решения на базата на чувства, а не на разум. Чела съм даже за случаи на акушер-гинеколози, които не израждат жените си (примерно).
Не че не се случва лекар да лекува близък, просто казвам, че като цяло е неписано правило при тях.

Общи условия

Активация на акаунт