Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 401
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Мен днес ме изписаха от болницата след двуседмичен престой. За сега нещата са ок, надявам се това да ми беше изпитанието и вече по-спокойно. Аз съм 11 сед., доста по-назад от всички вас, но все пак термина ми е 25.11.
Тъй като както някои от вас знаят с моята кофти предистория съм голям шаш и паника и съм си харесала нещо, което смятам, че е доста ефективно за стреснати бъдещи мами. Споделям с вас и ще ми е интересно да кажете какво мислите. Видях, че и при декемврийките се е споменало, но не са го обсъждали. Моля се всичко да е наред и след някоя друга седмица мисля да го взема.

https://m.ebay.com/itm/FDA-Sonoline-B-Fetal-Doppler-3MHz-Probe-B … n:sc:USPSPriority!94043!US!-1&_trkparms=gclientid%3D0ya2bAZMf7l8dNMSj3hqZhh1RnjUoxBRe5p2SuKaUAx_PacFnDICT9657IwqOLOY&_trksid=p2489528.m4335.l8656

Има най-различни видове и модели, като цената започва от около 20$.

# 106
  • На север
Magpar, радвам се че всичко е наред при теб. Аз съм чувала за тези апаратчета, но бях чела и че има апликейшъни на телефона с тази функция. Обаче още е рано да се ползват. Виж ако искаш и там.
За подстригването косата на мен ми е буквално до дупето и ако не се подстрижа до края ще съм като самодива. Simple Smile В Бг ще ходя. За боите за коса какви се препоръчват за бременни? Предполагам без амоняк.

# 107
В събота последно се подстригвах и боядисвах. Wink

# 108
  • София
Ами сигурно са една идея по-безвредни, обаче заради хормоните има голям шанс да не те хване безамонячната боя. Плацентата вече всичко филтрита и не би трябвало да е проблем и амонячната. Аз понеже четох, че няма научно доказано, че дори и преди плацентата да вреди, та се мацах с амонячна, която си ползвах от преди това.
Magpar много се радвам, че си изписана и вече всичко е наред. Аз нещо не схващам какви са тези апаратчета, носиш си го и си слушаш сърцето на бебето ли? Според мен не бързай, като ти мине БХС наистина ще се успокоиш, вярвай ми. И аз бях като теб, особено 8-11 седмица....

# 109
Тия уреди според мен са една голяма яма за парички. Възползват се, че мамите се притесняват и ето "на, слушайте". Ами ако дефектира, ако не можеш да хванеш пулса? Такава паника може да настане... Освен това тоновете на детето не е достатъчно да ги има просто, за да знаеш, че всичко е наред. За това специалистите разчитат кардиограмата и тя е поне 20 мин. Много пъти съм срещала въпроси за такива машинки, но повечето майки, като че ли се разубеждават да взимат. Не знам, magpar, ако това ще те успокоява, пробвай.

Kikimoon, още съм в зандана, но съм доста по-добре. Даже ММ днес ми донесе  варени картофи със сирене и две варени яйца, няма такъв пир. Все едно не бях яла от години. Утре ме изписват дай Боже.

Аз също бродя с една папка, още от първата ми бременност. Сега ще прехвърля новите неща в друга. Което ме подсеща, като си правите изследвания винаги си искайте по две копия от резултатите или преснимайте. Аз даже си водех дневник по дати в един тефтер. Също така си мерете кръвното през няколко дни.

# 110
На болните желая скорошно възстановяване 😊 А относно подстригването - не съм суеверна, още в средата на 2м си махнах връхчетата 💇‍♀️ То си е мъртва тъкан, все едно да ми кажат да не си режа ноктите 🤔

# 111
Ух момичета има толкова много суеверия за бременноста,ако се захванете за всичко и ще си стоите под завивката и даже няма да ядете.
Спокойствие и леко бременеене Simple Smile

# 112
  • На север
Аз все си мисля че този апарат може да е излишен ако след 20та седмица усещаш бебето всеки ден.

# 113
  • Варна
Чета, чета за майчинството и нищо не разбирам ... аз, например, смятам да работя до последно, стига да се чувствам добре. Но нещо не вдявам ... трябва ли да се подават някакви документи някъде, къде и какво? На базата на доходите ми за 18 месеца ли ще се смята, защото до преди година те бяха доста ниски ... как се прехвърля майчинство и може ли да е на дядото например ... нищо не схващам.

# 114
По-добре задай тези въпроси в темата Майчинството счетоводно. Аз там питам и винаги някой ми отговаря. Иначе все си мислех, че взимат последните 24м. и върху тях образуват майчинството за първата година. Документи ще подаваш след като родиш. От счетоводството на фирмата, в която работиш трябва да ти кажат какво. Първо ще излезеш в 45дневен болничен преди раждане. Този ти го пускат от ЖК. След това раждаш и от болницата ти пускат друг болничен. А, от там педиатъра на бебето, когото си избрала предварително, ти пуска някаква бележка май беше, убий ме как се забравя, че детето е ок и стова и заявление/приложение не нам си кво в счетоводството за отпуск по майчинство, като попълваш там разни декларации за това, че не си го дала в дом, банкова сметка. Таткото също взима документи за бащинство от болницата след като родиш, преди да ви изпишат. Дали може да е на дядото... не знам, тук питай в оная тема.

# 115
Чета, чета за майчинството и нищо не разбирам ... аз, например, смятам да работя до последно, стига да се чувствам добре. Но нещо не вдявам ... трябва ли да се подават някакви документи някъде, къде и какво? На базата на доходите ми за 18 месеца ли ще се смята, защото до преди година те бяха доста ниски ... как се прехвърля майчинство и може ли да е на дядото например ... нищо не схващам.
На база доходите за 24 месеца назад е за майчинството. А за болничен е 18 месеца назад. За прехвърляне не знам как стоят нещата. В сайта на НОИ проверява ли? Може да попиташ в Майчинсството счетоводно тук във форума.

# 116
http://www.mamatatkoiaz.bg/article/255/прехвърляне-на-майчинство-и-връщане-на-работа

# 117
някой може ли да ми каже на колко дни болничен имам право през бремеността?

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 20:49 от Deni Iv

# 118
някой може ли да ми каже на колко дни болничен имам право през бремеността?
Мисля че са 180 дни,но за по-сигурно питай в Майчинство счетоводно, там наистина са доста запознати.

# 119
  • София
И аз така мисля и отделно 45 дни преди термина.

Общи условия

Активация на акаунт