Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 270
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Аз раждах с епидурална, въобще не помня да ме е боляло. Даже не можа да ме нацели от 1 път, та 2 пъти ме боцка. Не е страшна епидуралната.
А за другите майки, има доста откачени наистина. Аз много четох преди да родя за развитието на детето и не съм се шашкала от абсолютно нищо, така че препоръчвам ви да прочетете нещо, за да не слушате амбициозни майки. Хубаво е да се знае и кое забавяне в развитието вече е притеснително и да може да се потърси помощ навреме.

# 511
Здравейте, момичета. Искам да ви питам някоя от вас има ли червени подутини по картата... Миналата седмица питах АГ от какво са и той само ме пита дали имам други оплаквания от тях.. казах му че само ме болят и той приключи темата... А вече месец не се махат и стават все повече..

# 512
  • Варна
Бела, да не е някакъв обрив?

Аз ходих днес при акушерката, моята пак я нямаше, в болнични била и имаше заместничка.Не ми е слушала тонове, само мерене и теглне.Отслабнала съм с кило и половина, много странно.Кръвното ми е Ок, предния път ми беше ниско понеже.
Взех си резултата от скрининга, ходих за консултация с лекаря, но и той не ме е преглеждал, остана за другия понеделник.Обаче лекаря ми каза, че може да направим още един БХС за интегриран риск.Според него можело и без, ама аз да съм решала.Аз първоначално отказах.Обаче сега се прибрах и чета и се чудя дали пък да не помоля в понеделник все пак да направим.Нещо ми е притеснено и това е.
Ето резултите, които обсъдихме:
Комбиниран за Даун 1:3600
Биохимичен за Даун 1:510
Възрастов за Даун 1: 560

Биохимичния не им харесва много.

# 513
Според мен не е лош резултата. Моя биохимичен беше 1:760 (там някъде не помня), а възрастовия към 1:800 (не помня точните числа). Комбинирания не са ми го изчислявали, но това се води при нас нисък риск. Все пак ако ще ти е по-спокойно направи. Аз повече от това съм решила да не пускам.

Пс
Аз четох из тукашните форуми, че под 1:300 се препоръчва амнио.

# 514
Море, и аз ще правя още един в 16г.с.,защото лекарката не хареса съотношението между хормоните на плацентата. Моя комбиниран риск за Даун заради тях падна на 1:4500.
И аз днес бях при моето АГ и вече имам картон. Бебето риташе с крачета, нещо си се забавлява вътре 😀 Лекарката каза,че засега ще се виждаме на 20 дни.

# 515
  • Варна
Сега съжалявам, че не пуснах още днес, но в понеделник ще помоля да ми пуснат.Тогава ще съм 15+5г.с..Напрегнато ми е така.За плацента и хормони не сме говорили, не знам как е редно да са стойностите.Лекаря нищо не каза за тях.
Поне да бях видяла бебето, сега още седмица трябва да чакам.

# 516
Това са тези PAPP-A и free beta HCG. Техните стойности трябвало да са към 1. Моя единия е 0.5,другия 1.9.

# 517
Здравейте момичета връщам се от консултация..
Всичко е ок ..
Кръвно нормално
Кг+1
Тоновете на Бебо са добре 160
Каза ми че мога да спра вече фолиевата и не ми изписа други витамини каза ми за някакви си олигобс френски които струват 20€ и се чудя да ги пия ли или не...та това е от мен продължаваме да растем следващата ни среща е на 04.06 ..

# 518
  • София
Кики как така към едно? Моите PAPP-A са 7,058 IU/l, a b-HCG 19,10 и ми казаха ,че са отлични. До колкото знам се гледа MoM числото, което не трябва да е над 2.5

# 519
Аз чакам още пълните изследвания , но малко ме притеснява това Nuchal translucency NT че е 2.20мм и не трябва да е повече от 2.50мм.

Относно плацентата вие знаете ли как е вашата . На мен ми записаха предна плацента и нямам представа това добре ли е не е ли 🤔

# 520
  • София
Моята е предна висока, каза че е добре. След като нищо не са ти казали сигурно е добре Simple Smile
Renata обсъдихте ли с доктора размера на Nuchal translucency? Това е вратлето на бебето и е определящо за някои синдроми.. но това, че ти е 2.2 не значи, че е лошо. За това се гледат и другите неща, не само то.

# 521
Момичета, да ви се оплача и да ви споделя колко съм откачена... Има ли някоя друга с подобна на моята фобия...Вчера бях на преглед. За сефте решиха да ми измерят кръвното. Аз имам панически страх от това и моментално го вдигам. И друг път съм го установявала. Лекарката ми сложи апарата и нямах мн време за реакция и беше 130/70. Реши да го премери и на другата и докато й кажа, че вече ще е високо и 156/90... Днес през 30 мин си го меря в къщи, като първия път ми трябваше доста време самонастройка. И съответно цял ден варира 110/65 до 130/80, което е ок... и съм решила просто да не го мерим вече на кабинет. Някоя има ли подобна откачена фобия 😁

# 522
Моето първо раждане беше преди 5 години спешно секцио и сега мисля да е секцио.С първото много бързо се възстанових и ме изписаха като за нормално.Само се чудя дали този път като е планирано за упойката да е спинална,но има време ще го мисля ро-нататък.

# 523
Кики как така към едно? Моите PAPP-A са 7,058 IU/l, a b-HCG 19,10 и ми казаха ,че са отлични. До колкото знам се гледа MoM числото, което не трябва да е над 2.5
Мом имах предвид. Иначе са ми в границите и двата хормона, ама нещо не й харесаха на лекарката.
Моята плацента е задна висока.

# 524
Море! Тук в Англия 1:500 се смята за нисък риск. Не знам наистина в Бъргария как е. Но тук и там видях от приятелки бременни в момента,че резултатите са по-различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт