Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • На север
Разгледах сега и раниците и кенгуруто. Като че ли по-лесни ми се струват. Обаче се замислих защо тук не съм виждала никой с нещо такова.... Вчера научих че тук бебетата задължително имали агнешка кожа за количката. Явно всяка страна си има различни особености спрямо климата. Тук е абсурд да не си закопчаеш якето зимата примерно. Simple Smile То и автобуси никой не ползва.
Я ми кажете някоя от вас раждала ли е естествено и ако да как беше?

# 481
  • София
Море, стиснати палци за утре при акушерката. Дано и схващането ти мине скоро.

Аз много четох по въпроса за слинг, раница и кенгуру преди седмица две. Реших, че ще ползвам слинг. Кенгуруто го отричат, защото напрежението на бебчо пада върху гръбнака и чатала и от ортопедична гледна точка не е ОК. Раницата трябва да е ергономична, но тези които препоръчват са от 200лв. нагоре, което ми е скъпо. Може да се ползва от 4-5 месеца нагоре.
Слинга може да се ползва от самото начало. Бебчето се слага в поза жабче, крачетата и ръчичките са изцяло прибрани, не висят, няма напрежение. Позата на гръбчето е естествена. От ортопедична гледна точка няма никакъв проблем. По този начин милото е нон стоп сгушено в мама, а нейните ръце са свободни.

# 482
Аз съм решила да нося това бебе, още се колебая между слинг и ерго раница. Честно казано, слинговете ми се струват по-сложни откъм връзване/слагане. А знам, че има ерго раници с подложка, която ги прави подходящи за много малки бебета, около 1 мес.

С дъщеря ми пробвах със слинг, но или не й беше удобно, или просто не бях уцелила нещото, но много плачеше и така си остана. Този път мисля да съм по-постоянна и да намеря нещо удобно, мисля, че като ходя да взимам каката от градина ще е най-подходящо. Тепърва ще гледам и чета.

# 483
Здравейте! Имам питанка понеже не намерих отговор, затова питам тук. През февруари ползвах болничен за баткото. Този болничен ще се отрази ли на тези 180 дни, които мога да използвам преди 45-дневния? В болничен съм от 9 седмица до края.

На 99% съм сигурна, че се отразява. Аз също имам болничен за мен и за детето и съм "назад" с 15-20 дни вече за тази година. По-добре питай педиатъра и/или личния при следваща среща с него/нея Wink

# 484
Подложките не се препоръчват, защото не са ерго.

Woman in red, продават се и специални якета за бебеносене, които имат място за бебето отпред, а после може да се ползват и като обикновени якета.

Има различни раници, някои са по размери, но да кажем са ок до 18 месеца, аз примерно не съм носила след това. Има и за по-големи деца. Има раници, които се разтягат и нагласят според възрастта.

Много майки продават раниците си, така че може да се вземе и на по-ниска цена, втора употреба.

# 485
Аз съм решила да нося това бебе, още се колебая между слинг и ерго раница. Честно казано, слинговете ми се струват по-сложни откъм връзване/слагане. А знам, че има ерго раници с подложка, която ги прави подходящи за много малки бебета, около 1 мес.

С дъщеря ми пробвах със слинг, но или не й беше удобно, или просто не бях уцелила нещото, но много плачеше и така си остана. Този път мисля да съм по-постоянна и да намеря нещо удобно, мисля, че като ходя да взимам каката от градина ще е най-подходящо. Тепърва ще гледам и чета.

Все едно за себе си чета. При каката имах проблеми с гърдите - зверска свръхлактация, операция, абе чудо. След като отшумя така и не можах да се напасна със слинга (който ми остана) и ползвах Boba 4G раница. Малката нещо така и не я хареса. Сега съм категорична, че беба ще я нося в слинг от ден 1 и ще се бебеносим повече. Ще е по-удобно така, поне според мен.

# 486
Вижте аз кякво съм си харесала. Не знам дали е удобно/хубаво или полезно.

# 487
Момичета вече раждали със секцио бихте ли споделили как ще раждате второто и колко год разлика ще имат децата ви...може да е още раничко за тази тема,но специално мен ме човърка от вътре аз съм раждала със секцио по спешност преди 3 г и докторът  и каза че засега ако всичко върви нормално,може да родя по естествен път...понеже пак ще се повторя тук във франция секциото по  желание е забранено....

# 488
  • гр. Варна
Момичета вече раждали със секцио бихте ли споделили как ще раждате второто и колко год разлика ще имат децата ви...може да е още раничко за тази тема,но специално мен ме човърка от вътре аз съм раждала със секцио по спешност преди 3 г и докторът  и каза че засега ако всичко върви нормално,може да родя по естествен път...понеже пак ще се повторя тук във франция секциото по  желание е забранено....

Задравей, Галина Димитрова_491832. Аз съм с първа бременност, но моя много близка приятелка е раждала със секцио и доколкото знам, трябва да са минали около 3 години от секциото, за да може да родиш по естествен път. Лекарят й е обяснил, че белега от операцията трябва да се е възстановил, за да може да роди естествено.

# 489

Родих съм сексцио преди 3 год. и колкото и да не ми се иска, пак секцио ме чака. Имам проблем с очите - ако много се разтърся, може би ще намеря офталмолог, който да ми даде ОК за естествено, но не ми се рискува.

# 490
Синът му е роден спешно секцио 2015г ноември,сега пак ще раждам секцио.

# 491
Добро утро,майчета .Аз родих нормално без упойка даже,много тежко раждане.Такъв кошмар изживях че не искам да си спомням.С множество разкъсваня, вътрешни и външни шевове и епизиотомия.Дъщеря ми се роди 3500кг.Вярно ,че на другия ден обикалях болницата и се чуствах добре.Сега бих родила нормално но с упойка .Ако не, секцио бих избрала.Няма да влизам в подробности заради първескините ни.
Истината е ,че няма по вълнуващо нещо в живота от това да си видиш и гушнеш рожбата в тоя момент.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 08:44 от raiaee

# 492
Привет velina8891 . Надявам се тук да намериш много подкрепа ,според мен всики са страхотни в групата.
Аз все си мисля ,че бебетата почват да си тежът и дори в раница ,кенгуро и др.  подобно все ще си натоварвам кръста .Затова ще пробвам само с количката.А ако видя пречки тогава ще мисля за друго.

# 493
Без да се опитвам да влияя на никой-въобще не съжалявам за изборът ми на секцио (имах документ заради очите),в последствие се наложи и по спешност да бъде.
Два дена е беше драмата докато станеш и се пораздвижиш,но то като ти донесът бебето е стаята -ставаш и песен пееш.
На 7 ден бях забравила за операция,тези,които бяха нормално едва вървяха ,а за сядане-да не говорим.
Не искам да плаша никой,индивидуално е всичко!

# 494
На мен също най-вероятно ще ми е второ секцио, първото беше преди 7 години. Щях да се натискам за нормално раждане, но АГ ми вика "Ти хубаво ще се натискаш, ами тези очи". Не ми се рискуват сякаш очите. Този път ще избера със спинална упойка, стига и за това да не ме отрежат. Хем и ще ми вържат тръбите, хем и бебето ще е с моята зодия.

Общи условия

Активация на акаунт