Отговори
# 645
^SunLight^  радвам се, че все пак се е получило и се надявам всичко да е наред. Само от любопитство/ не ме нападайте, моля Simple Smile/  освен репродуктивно - в цялостното ти общо състояние имаше ли нещо, което да напомня, дори и да си го пропуснала тогава, да си навързала след поставената диагноза?
Бях останала с впечатление , че високо ТСХ крие риск, при вече налична бременност, за плода, както и е предпоставка за аборти... тогава стриктно се следи да е в по-ниски стойности. не знаех, че влияе и на самото забременяване... и все още не съм сигурна... но да кажем, че ме навихте ,ще си пусна едни изследвания поне да изключа и за успокоение на мен и на Lоli333 :* /шегувам се Lоli333,/ знам ,че го казваш за добро, просто внимавам да не се вкарвам в излишни филми... но нищо не пречи да си пусна някоя сутрин една кръв. Нали трябва да е сутрин на гладно и жадно? И според вас има ли значение в кой ден от цикъла е?

# 646
  • Бургас
4 години опити, със сигурност трябва да търсиш причината.

Спермограма къде пускахте и какво значи перфектна/вече все по-рядко виждам перфектни спермограми/

# 647
Няма отношение към забременяване, но има към износване и това значи, че може една Б да приключи като БХ без дори да разбереш и да ти закъснее.

След откриването на пролактинома и последвалата терапия спря да ме боли главата. Преди това съм лежала по болници да търсим, правила съм десетки изследвания преди опитите ни. Нищо. Освен незабременяването - нищо друго. Като цяло млада, здрава, слаба, в добро общо състояние, перфектни показатели по всичко, храня се здравословно, движа се, дето се вика всичко по учебик - ама не било. Ако не бях ровила сама и с помощтта на репродуктивния си - щях да съм си на - всичко ти е наред - не бой се.

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 14:42 от ^SunLight^

# 648
^SunLight^  радвам се, че все пак се е получило и се надявам всичко да е наред. Само от любопитство/ не ме нападайте, моля Simple Smile/  освен репродуктивно - в цялостното ти общо състояние имаше ли нещо, което да напомня, дори и да си го пропуснала тогава, да си навързала след поставената диагноза?
Бях останала с впечатление , че високо ТСХ крие риск, при вече налична бременност, за плода, както и е предпоставка за аборти... тогава стриктно се следи да е в по-ниски стойности. не знаех, че влияе и на самото забременяване... и все още не съм сигурна... но да кажем, че ме навихте ,ще си пусна едни изследвания поне да изключа и за успокоение на мен и на Lоli333 :* /шегувам се Lоli333,/ знам ,че го казваш за добро, просто внимавам да не се вкарвам в излишни филми... но нищо не пречи да си пусна някоя сутрин една кръв. Нали трябва да е сутрин на гладно и жадно? И според вас има ли значение в кой ден от цикъла е?

При високо  ТСХ и ИР може да има проблем със забременяването от гледна точка на имплантация. Не случайно ендокринолозите при опити за забременяване гледат ТСХ да е под 2.00, около 1.60 даже.
И да кажа, че го казвам само с добри чувства- при 4 години неуспешни опити, все някаква причина има. Не зная къде сте правили спермограмата, но ако не е в репродуктивна клиника, е добре да я повторите. И аз първия път не можах 3 години да забременея, от които близо две години живях в заблуда за идеалната спермограма. Когато я направихме, където трябва се оказа, че хич не е толкова идеална.
Не казвам тези неща, за да те шашкам, а за да не се предоверяваш на думите, че всичко ви е наред. Особено, ако са казани от обикновен АГ, а не репродуктивен лекар. Наши приятели така от всичко им е наред и няма как да не стане, вече достигнаха възраст, в която все повече намаляха шансовете, дори и при инвитро.

# 649
В продължение на подхванатата тема, какво според вас означават 4 години опити? Питам защото като се замисля и ние не се пазим от горе-долу толкова обаче заради отсъствието ми свързано с работа сме правили сърчица само по 2-3 пъти в месеца без следене на каквото и да било. Имало е и месеци без Heart. Започнахме по-често да го правим и около предполагаемата О. от няколко месеца (от които май само в един успях да засека О. с тест и Т. и точно тогава пак не бях на линия). Та според мен би трябвало да има разлика ако броим 4г. интензивно бебеправене или 4г. от дъжд на вятър? Или само се успокоявам?

# 650
Момичета, много ви благодаря! Наясно съм, че 4 години са много време... не знам и аз какво да си мисля... отидох в репродуктивна клиника с настройката даже, че ще ме "натиснат" за инвитро. Не се случи това обаче.. казаха - рано е още, няма смисъл на този етап освен ако ти не искаш..  относно спермограмата - не съм компетентна.. д-ра каза - мъжа ти е шампион, никакви забележки.  В същата репродуктивна клиника беше. За всички клиники има разнопосочни мнения.. много е трудно човек да реши на кого и как да вярва.. повече съм на мнение , че като вярваш на един лекар си следвай неговите препоръки, естествено ако няма крайни отклонение, неподобрения и недай боже влошаване на каквито и да е състояния... мислила съм си да повторим спермограмата... но честно да ви кажа направо не знам къде.. да се луташ напред назад в много случаи има обратен ефект - различни лекари, казват различни неща и накрая се чудиш на кого да вярваш и кой прав, кой крив.
Ще си пусна ТСХ, нищо няма да ми стане, както казвате ако не за друго, поне да изключим... или пък да знаем как да действаме..
и мъжа ми все повтаря - трябва да има причина... е хубаво трябва, ама аз от къде да я знам... избягвам вече да говоря на темата с него.. натоварвам се.. чувствам вина Cry ще ме убие ако чуе/той си ми е много добричък/ но честно да ви кажа всеки месец ми е по-трудно да кажа на него "дойде ми", от колкото аз самата го приемам... моята си тъга си е моя... но да я причинявам и на него , направо ме съсипва Cry
но има двойки, включително и мои много близки , които пуснаха всички и повече изследвания при мъжа имаше нещо .. по-малко ли бяха, по-бавни ли бяха или и двете на куп и решиха да правят инсеминация... е, 2 месеца преди насрочения им час/тя си беше дала още време/ след една луда нощ - единствена за месеца Open Mouth.... дойде в офиса и видяхме 2 черти... малката бандитка е вече е почти на 3г... при почти 3 години безуспешни опити, скандали, мерене на темп и т.н.. /скандалите, защото тя се беше побъркала и "вдигаше краката" по часовник, а на него това не му действаше много много на либидото.. както и да е , това е друга история , отклоних се ! Та мисълта ми беше, че те са ми "сламката", в която вярвам Simple Smile а вие.. вие вече сте моя опора, защото честно казано с много малко приятелки мога да говоря на темата, всички ги е страх и внимавали какво казвали Angry все едно съм някаква краства.... само да ми стане чудото, всички ще ги насоля Simple Smile
Извинявам се, че все такива дълги ги пиша Confused

# 651
sunshine_blossom, добре дошла при нас! Flowers Hibiscus Момичетата много добре са те посъветвали.
Обикновен АГ не върши работа, когато бебето се бави. Задължително утвърден репродуктивен АГ.
Кога сте правили спермограма, цветна снимка? Мисълта ми е колко време е минало? Колко време в постоянни опити? Следила ли си овулация - тоест отиваш виждате фоликул, после отиваш и се вижда жълто тяло - това е 100% доказателство, че се е състояла.
ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ задължително. Аз преди 2год. профилактично пуснах- оказах се с хашимото, но с нормални хормони. Тогава започна стриктно следене и сега съм в хиперфунция, лекувам се.
Инсулинова резистентност - може да направиш обременяване с глюкоза - изследва се 3-кратно глюкоза и инсулин! Не забравяй инсулина. На една приятелка уж всичко е наред, 2 години опити, направи обременяване, лъсна ИР. С диета и спорт за 6 месеца, сега очаква първата си рожба.
Изследвай витамин Д, Б12, започни да пиеш мета фолиева киселина. Те са много важни за зачеването и износването на бебето.
Това с ходенето по много доктори - трябва да му намериш цаката. Това, което работи за теб. Аз обиколих много, в един момент се объркваш. Но си намираш твоя! Вярата в твоя лекар е ключова. Че този човек ще ти помогне по пътя към мечтата ви.
Желая ти успех! Flowers Hibiscus Вярвай, че всичко ще бъде наред, но и търсете. Не се примирявайте.
Ах, че стана дълго. Извинете ме.
Как сте, момичета? SunLight, Montal, Diyana? Simple Smile Поздрави.

# 652
Само да вметна, че когато обяснявах kak  TSH има отношение относно забременяването, имах предвид, че дори да има оплождане в  много случаи се стига само и единствено до биохимична бременност, която приключва с менструален цикъл и жената дори не разбира, че всъщност е имала оплодена яйцеклетка. Затова казах, че влияе на забременяването. От една страна не исках момичето да си мисли дали досега наистина не е забременяло, реших да й спестя. А, и не може абсолютно всичко да бъде обяснено само с един пост сега виждам, че и тя грешно ме е разбрала и аз изобщо не я нападам, но просто нямаше как да спестя изказването си ,когато виждам, че на някой човек му липсва информация. Тук е група за взаимопомощ

# 653
Sunshine_blossom,TSH се прави сутрин на гладно за предпочитане в чист ден, тоест извън менструалния цикъл.Извинявам ти се,ако начина, по който съм написала поста си  ти се е сторил рязък ,но изобщо нямах това предвид .Даже се радвам, че в крайна сметка си попаднала тук, защото момичетата са много запознати И наистина могат да помогнат. Знам, че изследванията звучат много,знам че звучи като хамалогия, но рано или късно това е нещо, което трябва да свършиш. Дори, ако искаш след като се изследваш, можеш да си споделиш резултатите. Ако имаш колебания и тук можем да ти помогнем да ги разтълкуваш. Разбирам страховете ти относно вечното ходене по лекари ,но и другото,да не искаш второ мнение и да пропускаш изследвания след толкова много време опити, също не е разумно

# 654
И според мен 4 години са си доста време.. Но все пак всеки си преценя, колко може да чака. Лично аз едва издъежах 3г.. Нямах нито силите, нито търпение вече да се надявам, че чудото ще се случи. Още повече ме смазваше диагнозата "неизяснен стерилитет". Ако не бяхме се хвърлили в "дълбокото" може би още щях да чакам..
От сегашната си позиция на вече мама.. Се връщам назад и съжалявам, че изобщо сме чакали толкова дълго.
Дерзайте момичета!

# 655
  • Варна
На мен днес ми дойде като по часовник .. дай боже Юли е по-късметлийски. Успех момичета !! И само позитивни мисли . 🌸🤗🤗

# 656
  • Blondeville
Много рядко се включвам в темата, но и за мен 4 години са адски много време. Не прочетох да сте пускали имунологични изследвания, хубаво е и това да пуснете. Уреаплазми и микоплазми също е добре, ако не сте. Повторете спермограмата. Успех!

# 657
Момичета, страхотни сте Simple Smile и вярвам, че освен насоки, също така уважавате и личния избор. Не съм се засегнала от никого, наясно съм с доста неща, но признавам не чак толкова задълбочено. Радвам се, че се включих и че мога да говоря за това спокойно. Ще си пусна ТСХ и ще видим после ще се наложи ли да търся ендокринолог.
За имунологични също се чудя, за тях честно - не съм никак информирана.
А спермограма... наистина не знам къде да повторим... от Варна съм.. уж в най- добрата клиника е пускана. Ще видя ЩЖ и така ще мисля
Благодаря ви още веднъж. Бих искала да вметна, че ми е мъчно и тежко на моменти, но като цяло не съм отчаяна и вярвам, че ще се случи в най- доброто време Wink не искам да губя хъса и усмивката си и се надявам и вас да заразя с това Hug
Simba# това беше специално за теб Wink

Blondie_anna - пропуснах - пускала съм уреоплазма и микоплазма  - всичко беше наред. От любопитство- те как точно вредят?

# 658
Sunshine blossom, добре дошла! Момичетата са ти дали полезни съвети какво още може да направиш, но не се претоварвай с твърде много информация и притеснения къде нещо не е наред. Да, възможно е да има физическа причина за това да се забави бебето, но е напълно вероятно и моментът просто още дане е дошъл. Трудно е когато гледаме статистики, до колко време е нормално да стане и кога има проблем, но всеки човек е една малка вселена, а двойката е още по-комплексна вселена... Направи изследеанията, които прецениш, за да се почувстваш по-добре и запази позитивното отношение и усмивката си! Ще бъдеш една щастлива мама - дори да не е в точния момент, когато ти се е искало! Прегръдки!

# 659
  • Варна
Момичета, страхотни сте Simple Smile и вярвам, че освен насоки, също така уважавате и личния избор. Не съм се засегнала от никого, наясно съм с доста неща, но признавам не чак толкова задълбочено. Радвам се, че се включих и че мога да говоря за това спокойно. Ще си пусна ТСХ и ще видим после ще се наложи ли да търся ендокринолог.
За имунологични също се чудя, за тях честно - не съм никак информирана.
А спермограма... наистина не знам къде да повторим... от Варна съм.. уж в най- добрата клиника е пускана. Ще видя ЩЖ и така ще мисля
Благодаря ви още веднъж. Бих искала да вметна, че ми е мъчно и тежко на моменти, но като цяло не съм отчаяна и вярвам, че ще се случи в най- доброто време Wink не искам да губя хъса и усмивката си и се надявам и вас да заразя с това Hug
Simba# това беше специално за теб Wink

Blondie_anna - пропуснах - пускала съм уреоплазма и микоплазма  - всичко беше наред. От любопитство- те как точно вредят?
Хаха мерсии 🤗 и аз съм от Варна. Ние сме правили спермограма в Олимед. Уш са много добри там . Бяхме ходили в случайна лаборатория и резултатите не бяха добри , след това по съвет на лекари отидохме в Олимед , и излязоха коренно различни резултати както се бъзикаше лекарят там - ,,много бебета можеш да правиш,, хаха , наскоро повторихме пак там спермограма и всичко е ок . Не знам къде сте я правили ,но може да пробваш там . Бих те посъветвала да направите разширена спермограма Wink успех !!

Общи условия

Активация на акаунт