ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 52 933
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
 И аз от самото начало съм с тези проблеми и предишната бременност съм плакала от тежест в корема и раздуване. АГ ми изписа свещички Eva/Q, но не ми помогнаха и питах в аптеката какво може  за бременни - казаха ми само Дуфалак. Изчетох му листовката, пише че не води до привикване и при нужда да се взима всеки ден поддържаща доза от 15мл. Така и правя и сега нямам проблеми. Много е опасно напъването по време на бременност, момичета, имайте предвид Worried

# 646
На мен с първата бременност не ми се е налагало да взимам медикаменти заради запек, но си беше гадно... За сега положението е ок, ще видим ако се наложи да пия желязо.
Надявам се с повече плодове лятото да минем леко в това отношение.
Иначе заради запек хемороиди не ми се появиха, но след раждането какво чудо беше... Още ми се обаждат от време нма време... съдба женска, това е положението...
Малко ме е страх при второ естествено раждане да не стане още по-зле положението и дали епизиотомията ще попречи или ще се влоши... Да наближи термина и ще разпитам АГ...

# 647
Извинявам се за конкретиката, но като имаш запек и се чувстваш зле, няма как да не напънеш въобще. То иначе ако ставаше толкова лесно, нямаше да се жалваме от този проблем.

# 648
На мен много добре ми повлияват чушки. Аз лично прая миш-маш (този ,който обичам е с чушки ,сирене или извара и яйца)- лятото мога да ям само това и салата от домати и краставици. След такъв обяд или вечеря се случва и по 2 пъти дори да ходя, доста ми помага.

# 649
Извинявам се за конкретиката, но като имаш запек и се чувстваш зле, няма как да не напънеш въобще. То иначе ако ставаше толкова лесно, нямаше да се жалваме от този проблем.

Имам предвид, че не трябва да се оставя проблема да се реши от само себе си. Пропусне ли се един ден - веднага сироп, докато не се оправят нещата. Ако не стане с първия прием, пак се пие ( Също да вметна, че след прием на сироп, задължително се пие половин литър вода, иначе може да не подейства ) 

# 650
  • София
Аз в началото имах запек, медикаменти не съм взимала, само сливи и кисело мляко с мюсли. Нещата се нормализираха. Но пък сега не ходя "нормално" по голяма нужда, имам предвид, че всеки път е като диария... При вас нормално ли е?

# 651
  • София
Хапвайте повечко плодове и пийте много вода. Аз гледам сутрин да хапвам кисело мляко с овесени трици/ядки, които за сега са добър вариант. Миналия път в края на бременността от тежестта на корема ми се появиха 2 екстри долу. Мазнах с Масту и се прибраха преди раждането, а после не са се явявали пак. Сега обаче пак доста по-рано се явиха миналата седмица, взех друго кремче, което става за бременни Пайлекс, за 2 дни се възстанови всичко... поне бързичко помага, но наистина не трябва да се клечи дълго време в тоалетната и да се напъва.

# 652
  • Beyond the stars
Хапвайте повечко плодове и пийте много вода. Аз гледам сутрин да хапвам кисело мляко с овесени трици/ядки, които за сега са добър вариант. Миналия път в края на бременността от тежестта на корема ми се появиха 2 екстри долу. Мазнах с Масту и се прибраха преди раждането, а после не са се явявали пак. Сега обаче пак доста по-рано се явиха миналата седмица, взех друго кремче, което става за бременни Пайлекс, за 2 дни се възстанови всичко... поне бързичко помага, но наистина не трябва да се клечи дълго време в тоалетната и да се напъва.

И аз такова си взех освен Апимед-а, ще взема и него да пробвам. Въпреки че в момента е спокойно положението, нищо не кърви. Но все още нямам обяснение как без запек просто решиха, че трябва да се появят ..явно коремчо си тежи  Blush

Иначе проблемът ми със запека е откакто се помня и добре се контролира единствено с изключване на животински продукти, което не ми е вариант заради хемоглобина в момента.
Старая се медикаментите да са последното до което прибягвам, щото днес сиропче, утре сиропче и вдругиден и със сиропче няма да стане и какво правим ?

# 653
Magi87, чак сега влизам. Добре съм починах си и ми мина благодаря, че попита ! Simple Smile Не съм ходила на преглед, другия вторник на 19.06 съм на 4Д в Пловдив при д-р Троянчев.

# 654
Ето ме и мен след втората фетална морфология, имаме си изненада - момченце ще е нашето бебе. Може да ми сложите един син щъркел Grin Всичко му е наред, много обстойно го огледаха, вече е 446 грама. От понеделник излизам в болничен, че от жегите и напрежението на работа едва избутах последните 2 седмици. В петък ще отскочим за 2 дена и до морето, но повече от краката едва ли ще си намокря.

Лекарката ме предупреди много да внимавам с храната по заведения през този сезон, особено яйца и сладки неща.

# 655
  • Елин Пелин
В сезона на плодовете не ви ли действат? Аз понеже си похапвам доста за дега проблеми нямам,че предната седмица имах и обратния проблем,че и до доктор стигнах 😅 ама то неможе кайсии и череши и доволно вода.....

# 656
Мамите, които ходят при Сигридов, какво изследвания се пускат преди прегледа, има ли нещо специално което иска той да види?
Има група във фейса.Може там да ти отговорят.
https://www.facebook.com/groups/608013362638281/

# 657
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile Във 23г.с и наскоро се сдобих с досадната candida. Интересното е че нямах никакви симпотми, но излезе в резултатите от микробиобиология. Следящият ме доктор ми изписа гино певарил 50 глобули за 14 дни. Всичко вървеше относително добре до вчера, когато използвах 11та подред свещичка. През нощтта се появи страшен дискомфорт, сърбеж и парене и продължи цял ден днес Sad Въпросът ми е дали някой е имал подобни преживявания и дали има идея на какво може да се дължи. Чудя се дали да продължавам с приема, на преглед съм чак другата седмица.

# 658
  • София
Мамите, които ходят при Сигридов, какво изследвания се пускат преди прегледа, има ли нещо специално което иска той да види?

Malinka, във ФБ има група за Д-р Сигридов, и има прикачени файлове кои изследвания иска и в кои седмици. Аз другата седмица съм на втора фетална и още от предишния преглед ми казва какво иска за следващия, но повечето неща се препокриват от списъка

# 659
  • Blondeville
Малинка, има файл във фб групата, ето за нормална бременност при феталната около 20 г.с какво препоръчва:

I. Бременни, ФМ 20 седмица:
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (aPTT, фибриноген)
- витамини В12, D3 (25OH)
- TSH
- общ белтък и албумин
- кръвна захар
- обикновена урина.

Може да се присъединиш и да разгледаш пълния файл. Аз пусках и Б6 освен тези.

Общи условия

Активация на акаунт