Витамин В12 - тема 3

• 94 478
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
В Рамус пак са пуснали изгодни пакети на комбинирани изследвания на витамини. Жалко, че скоро си направих моите...

# 256
  • Стара Загора
В Рамус пак са пуснали изгодни пакети на комбинирани изследвания на витамини. Жалко, че скоро си направих моите...

Това за всички лаборатории Рамус ли важи ?

# 257
  • София

Общ белтък в кръвта.

# 258

Това за всички лаборатории Рамус ли важи ?
За всички. Промоциите се въртят като реклама на сайта им.

# 259
след мисед аборт ми назначиха да изследвам Б12 и вит.Д (след дъжд качулка) и резултатите ми бяха:
Вит.Д 63,7    (50-75 дефицит)
Вит.Б12 333,90  (184-878)
за което ми изписаха 30 капки на седмица Вит.Д, за Б12 нищо не ми изписаха, но аз си самоназначих метилирана форма от 1000mcg на ден (тъй като съм с тромбофилия и не усвоявам другите), сега чета, че приeмът на Б12 пък оказва влияние на желязото .... дали трябва да взимам и нещо друго, за да се балансират нещата....?
Какво още бихте ме посъветвали да изследвам...?

# 260
Kalina_2018 съжалявам за аборта  Rolling Eyes.
Според мен недей взема желязо без да се изследваш, или ако да то нека е нещо от рода на сиропа Билкова кръв т.е. от естествени източници. Фолат сигурно си вземаш? С вит.Д предполагам вземаш и вит.К2 и магнезий е хубаво също? Относно изследвания - проверявала ли си щитовидната жлеза как е, пролактин?

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 16:21 от mibobo

# 261
Ами в момента взимам нео фолик мета, В12, вит.Д, (Л-аргинин и Масло от вечерна иглика добавки)и вит.А и Е до овулация, нищо друго, като тези последните добавки и вит. не са ми изписвани от лекар,не пия нито К2, нито магнезий....
Проверявала съм ТАТ, МАТ и др. и на ендокринолог съм ходила - там нямам проблеми и ИР съм изследвала също е ок....

# 262
.........не пия нито К2, нито магнезий....

При вземане на вит Д повече от 1000 единици на един прием (това са 3 капки) трябва да се приема и К2(различен е от К1) . Ето тук е обяснено добре https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … amin-d-i-kaltsiy/

# 263
Благодаря много, ще изчета и ще си взема...ами дозата ми е назначена от док., първоначално 25 капки на седмица, после я вдигна на 30к. и така ще си ги пия и при бременност(дай Боже по-скоро), нищо не ми е споменала обаче за К2, но не съм и учудена ..

# 264
  • София
3 капки (ако е Вигантол) са 1500 IU, по 500 IU всяка. Hands V
А специално тази статия за връзката калций, вит. Д, магнезий и вит. К2 много я харесвам. Grinning

# 265
Вигантола е по 400 на капка доколкото аз знам  Thinking ...но както и да е де, това казвах, че 3 капки вече изискват прием на К2  Simple Smile.

П.П. на вечеря си погледнах Вигантола като го пих, така е по 500 е 1 капка  Peace

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 21:31 от mibobo

# 266
  • София
Здравейте,съпругът ми е вегетарианец от 30г и скоро открихме че е с голям дефицит на б12. В момента е в Гърция и се оптва да намери инжекции от по добрата форма. Някой знае ли как се казва препарата по гръцките аптеки? Да  не са цианоколабомин?или това трябва да е?

# 267
https://инжекциите са Цианокобаламин и са розови ампули. Правили са ми като дете. И от тях има полза....
Аз спрях приема на В12 след 3 месечно подезично насищане и почнах желязо. От всички проби за хора със стомашно чревни проблеми препоръчвам Малтофер капки след хранене заедно с витамин С.
 В билковата кръв Не са само билки, въпреки рекламата и високата цена. В състава и има железен глюконат и др разни много хим добавки. Е, оставам си на чай от коприва....
Взимам и метилирана В9 в комб с др В-та също, но В12 едва ли се усвоява орално. Дано поне фолата се усвоява...
Препоръчайте ми доказан фолат В9!
Благодаря!
Има ли хубав назален спрей в iherb. За В12.
И тези на Алоха не бяха ли 50 лв преди? Изръсих се яко с тези дефицити Sad

# 268
Mislq аз също давам на сина си Малтофер на капки, но мислех като го свърша да мина Билкова кръв една опаковка  Thinking .

Аз лично ползвам фолата на Солгар, има от 400мг има и от 800мг.

Последно взех назалния на Алоха началото на Юни, беше 55лв но аз така съм го вземала винаги от аптека в града иначе на сайта им мисля, че беше 60лв newsm78. От iherb не съм вземала назален.

Lagertha ако може да си открие хидроксиколабомин ако не и цианколабомин ще свърши работа.

# 269
  • София
Аз съм много доволна от В12 спрея на Garden of life в iherb: https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-MyKind-Organics-B-12-Org … -2-oz-58-ml/58126

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 16:02 от denizara

Общи условия

Активация на акаунт