С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 866
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Зрънчо ли? Моя няма да види сок, шоколад и куп други глупости в близките 2-3г, за такова нещо да не говорим.

# 481
  • София
Аз излизам с една майка, която нонстоп тъпче в ръката на малката която е на 8 мес обикновени бисквити житен дар...е това не го разбирам ? Кому е нужно тесто и захар ? Сега когато ние им избираме храната мисля че е редно да ядат богата на витамини и минерали храна, сега растат, формират си мозъчни връзки и т.н., наистина това което ядат е много важно. Разбирам бисквити и зрънчо да имат нещо полезно ама то...

# 482
Никакъв шанс да му дам зрънчо. Той е по-голям боклук и от бебешките бисквити.

Днес яде парче диня (без семките естествено). Хареса му. Сигурно и студеното му е облекчило леко венците. После спа 4 часа късния следобед.

# 483
По повод първите думи не знам дали сте чували,но има като поверие,че ако бебето каже мама,следващото дете ще е момиче,а ако каже тати-ще е момче. Grinning
Да ви се похваля,че Иви вече седи стабилно,а като пада повечето пъти не се удря в пода.Онзи ден бяхме на рожден ден и и постелих пеленката на тревичката и седя така близо час. Grinning

# 484
Не седя сам още, но много се набира нагоре като е легнал по гръб. Легнал по корем върху мен се извърта и си сяда.

Нашият май ще каже първо (вариация на) името на кучето. Вика "Еди, Еди" (Ф и Р са му извън възможностите). Това какво означава? Още едно куче ли Wink? Майка ми ще се откаже от мен.

# 485
Днес оставих Богомил да си играе с играчка , като той беше седнал. Много ме беше страх да не се килне настрани и пак да си удари главата, но не падна. Стоя си стабилен и игра с играчката. Отделно, че пълният търбух не му позволи да мръдне Wink

# 486
Аз май съм от лошите майки защото му давам по 1 2 като излизаме с племеника и яде мн жалнопго гледа няма как да не му дам..стои седнал и някак успява от лигнало положение да седне 😆 лази по странен начин но небърза да се изправя

# 487
Дечко лази,опитва се да сяда от позиция по корем се извърта но не може да седи стабилно.Пада или напред или настрани.Предимно иска по корем да седи.Докато го сложа на повивалника,той вече се е завъртял по корем.Слагам го да седне,той пак по корем.Смяната на памперса,обличането и събличането става с триста зора.По сто часа се боря с него.
Зрънчо не съм давала,страх ме е да не се задави.Иначе не ми пречи да му дам.Мисля,че само заради солта в него бих изчакала още някой друг месец.Царевичен грис вече съм му давала на каша.

# 488
Сяда сама от позиция четири крака. Легнала може да се изправи ако някой ѝ придържа краката надолу. Лази навсякъде, изправя се и се катери. Вече се сеща как да тупне по дупе ако е изправена, но като се покатери, закъсва. Пази главата като се катурва, но още се случва да се разсее и да забие нос или буза в пода. Както преди казваше мама и амам, сега ги казва рядко и дърдори неразбираемо. Някой път промъква тата, да се радва и тати все пак. В момента я дебнем основно заради катеренето, защото опитите ѝ са гранични със самоунищожение.

# 489
  • София
Ехе, попи, много косичка. За първи път да я видя и бебси, въпреки че не е в лице. Голяма пакост е Simple Smile

# 490
Попи, моят син е същия щурак. Върти се, седи стабилно и се изправя стига да се докопа до нещо, на което да се набере. Даже си пуска едната ръка и се клатушка. Няма минута спокойствие с него. От секундата щам отнори очи и вече е седнал и се набира на рамката на леглото. Много се притеснявам, че е твърде малък за такива упражнения. Педиатърката каза, че щом успява сам, значи може. Ортопедът каза, че от 8-9 месец е нормално да ги стимулираме и да им помагаме. Е да де л, ама той ги прави тези набирания от края на 6-ти месец....така или иначе не мога да го спра.

Вчера се събуди в количката вир вода, гърбът и главата мокри. Като го съблякох в кьщи и гледам цялото гръбче в червени петънца. Дерматолог ме успокои, че е от претопляне и действително днес няма нищо. А се притесних, че единствената нова храна е жълтък от пъдпъдъче яйце.

Сега съм тръгнала да му търся потници, че хем го държа по къси панталонки и тениска и бос и пак му е толкова топло. Някой да си е купувал подложки за седалка за кола или количка против изпотяване? Моля, препоръчайте.

# 491
Неизвестна, тя се роди с много коса и окапа съвсем малко. Сега отгоре е бебешката, отдолу ред по-къса - нова.

Тони, на столчето за кола съм сложила една памучна пелена със собственоръчно направени отвори за коланите. На количката съм с агнешка кожа. Наистина не се нагрява и държи хладно, защото не се поти на нея. Скептична бях, но се оказа, че е така.

# 492
Здравейте момичета,
И на мен ми се иска поне 2 години,да не давам зрънчо,сладко и всякакви такива.. според мен боклуци, аз ги ям.. опитвам да спра,но за сега не ми се получава,иска ми се да няма такива неща вкъщи,иначе трудно ще е аз да ям.. пък да казвам на детето колко е грешно Simple Smile Wink Ще видим какво ще стане, както вече някой каза,до 2 години поне ние им избираме храната,хубаво ще е да е по здравословна и истински хранеща Simple Smile

Нашият бебок се е обринал също на червени петна най вече под памперса гръбчето и леко нагоре,мисля че е от жегата,но не съм сигурна Sad дано да е от това,ще го наблюдавам, за момента нашия само 1 път каза ба ба,още не пълзи и не седи сам .. на 7 месеца без една седмица сме.

# 493
Попи, откъде да намеря такава кожа?

А имам още един въпрос. Какви бански ще купувате на децата? Аз ще купя тениска и надолу се чудя еднократни ли да взема и откъде се купуват?

# 494
Попи, и ние сме със същия стол/люлка. Много си го обичам!
Дребчовците все повече се изправят вече.. а миналата година по това време почваха ритниците Wink

Общи условия

Активация на акаунт