Зрелостници 2018-та!!!

• 115 169
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Plovdiv, Bulgaria
Мад65, благодаря!
А статистиката е по данните от профила на сина ми. Това е разликата на опашките между 1-во  и 2-ро класиране . 

# 1 006
Както и предположих, записваме КСИ в ТУ.
Въпросът ми е: представлява ли някакъв проблем вземането на оригиналната диплома от СУ, която сме депозирали за участие във второ класиране? Звъннах и попитах дали се изисква нещо конкретно, например попълване на някакво заявление или нещо от сорта. Казаха ми: “Заповядайте на място.” Този отговор нещо не ме удовлетвори...При условие че се очаква в един ден да лавирам между два университета, ми се иска да съм подготвена за всякакви варианти...
Статистиката, която някой помести по-нагоре, е абсолютно различна от моята; визирам чакащите в опашка и придвижването напред.. Моят син е подредил желанията си така: 1. СИ; 2. КН; 3. ИС. На първо класиране: 1. Чакащи 60 човека; 2. Чакащи 29 човека; Класиран по трето желание. На второ класиране: 1. Чакащи 29 човека; 2. Чакащи 19 човека
Другото, което не ми е ясно, е как специалности КН и ИС са запълнени още на първо класиране, а на второ имат движение в баловете и има новоприети... Признавам, че не съм математик (за разлика от младежа, но той е далече) и доста неща не са ми ясни, но съм логично мислещ човек и тук логиката ми се губи... Ще се радвам някой да обясни...

# 1 007
  • София
Няма никакъв проблем с взимането на дипломата да имате. Отивате давате си вх. номер взимате си дипломата и си отивате.

# 1 008
За пореден път благодаря на Г-ца Бързо се уча! И моля за отговор на другия ми въпрос относно запълването на бройките на първо класиране и промяна на бала на второ, ако е наясно. Искам да си обясня нещата логически, ама не ми се получава...

# 1 009
Както и предположих, записваме КСИ в ТУ.
Въпросът ми е: представлява ли някакъв проблем вземането на оригиналната диплома от СУ, която сме депозирали за участие във второ класиране? Звъннах и попитах дали се изисква нещо конкретно, например попълване на някакво заявление или нещо от сорта. Казаха ми: “Заповядайте на място.” Този отговор нещо не ме удовлетвори...При условие че се очаква в един ден да лавирам между два университета, ми се иска да съм подготвена за всякакви варианти...
Статистиката, която някой помести по-нагоре, е абсолютно различна от моята; визирам чакащите в опашка и придвижването напред.. Моят син е подредил желанията си така: 1. СИ; 2. КН; 3. ИС. На първо класиране: 1. Чакащи 60 човека; 2. Чакащи 29 човека; Класиран по трето желание. На второ класиране: 1. Чакащи 29 човека; 2. Чакащи 19 човека
Другото, което не ми е ясно, е как специалности КН и ИС са запълнени още на първо класиране, а на второ имат движение в баловете и има новоприети... Признавам, че не съм математик (за разлика от младежа, но той е далече) и доста неща не са ми ясни, но съм логично мислещ човек и тук логиката ми се губи... Ще се радвам някой да обясни...
На първо класиране не се записали всички приети и са освободени места, които се запълват от чакащите второ класиране. Например някои деца са избрали ТУ. Ако на второ класиране не се запишат всички приети ще освободят места за трето класиране.

# 1 010
За мен запълването на бройките още на първо класиране означава, че всички са се записали и свободни места за второ класиране няма...Или го тълкувам грешно?

# 1 011
За мен запълването на бройките още на първо класиране означава, че всички са се записали и свободни места за второ класиране няма...Или го тълкувам грешно?
[/quote
Изразих се неточно. Когато си приет на първо класиране по първо желание и не се запишеш губиш мястото. Не можеш да участваш в следващите. Излиза класирането, обявяват се приетите и тече срок за записване. Ако приет по първо желание не се запише, мястото се освобождава и се обявява на второ класиране.

# 1 012
  • София
На първо класиране се запълват всички места, но не всички се записват, някои депозират диплома само и ако ги класират на по-горно желание следователно освобождават места за второ. Бала може както да расте, така и да намалява. Ако човек  е подал документи за второ класиране, но не бъде класиран за по-горно желание, а остане на същото минималния бал е неговия.

# 1 013
Разбрах, тълкувам го грешно.
Благодаря ви за разясненията!

# 1 014
  • София
Според официалните данни, публикувани в сайта на СУ, не би трябвало да има промяна в минималните балове за ИС и КН, защото (цитирам):

„Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Комуникационен мениджмънт“, „Информационни системи“, „Компютърни науки“, „Скандинавистика“, „Музикално медийни технологии и тонрежисура“ и „Графичен дизайн“."

Използван е изразът „Запълнени... са специалностите...“. Според мен, това изречение означава, че няма свободни места след приключване на първия етап на класирането. По подразбиране, всички останали специалности не са запълнени след първо класиране. Не се заяждам, но все още и аз не мога да разбера логиката.

Моля ви да ми кажете минималните балове след второ класиране за тези специалности: КН, СИ, ИС и Информатика към ФМИ.

Благодаря предварително!

# 1 015
Ами СУ нещо са се объркали, защото точно специалност Комуникационен мениджмънт няма как да е запълнена, защото балът е паднал както за мъже, така и за жени.

Софтуерно инженерство жени - 20,25
Компютърни науки жени - 18,92
За мъже нямам информация

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 00:52 от marinadp

# 1 016
  • Вече на светло в София
ВечеПетя, аз също прочетох изявлението на СУ за запълнените бройки и не схванах логиката. В ТУ не са ли същите правила за  депозиране на дипломата за участие във 2-ро класиране? Вие не бяхте ли приети още на първо класиране в ТУ-КСИ?

Неда, при синът ми цифрите на минималните  балове 2-ро класиране са:
СИ - 21,08
КН - 20,26
И - 18,07
ИС - 18,40

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 06:58 от MAD65

# 1 017
  • 1st floor
ВечеПетя, няма никакъв проблем с взимането на дипломата от СУ, както е казала  Г-ца Бързо се уча!  Peace Вчера дъщеря ми просто е отишла и веднага си я е взела. Иначе и аз се притеснявах от това. Днес ще отиде да се запише в МУ. Heart Eyes

# 1 018
Благодаря за отговорите.
Мад, същите са правилата в ТУ. Но там бяхме писали само едно желание - КСИ. На първо класиране не го класираха и автоматично отиде на второ, без да е необходимо да депозира диплома и да подава заявление.

# 1 019
  • София
Съвсем е възможно много хора да са си изтеглили дипломите за да идат в Ту или друг университет и така да са останали места.

Общи условия

Активация на акаунт