Жилище и мисли

• 59 905
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 855

[/quote]
Принципно да, но съм виждала такива грозни картинки със стискане на имоти, че е срамота направо. Дъртите вампири станали на по 90 вече, нито могат данъка да си платят, нито сметките, но стискат имота и не пущат, снахата вече е на 60, има внуци, но те още треперят тя да не им вземе великия имот и не го прехвърлят на сина си, който е на 65..
[/quote]

А какво се очаква от 90 г. родител - да се евтанизира може би. Имам позната на която родителите са на 90+ и са и приписали апартамента  си преди повече от 25 г. Но са си живи и почти здрави и си живеят там. Тя какво може да направи. Дъщеря и живее на квартира , няма как да изпратят  старците под наем . За хоспис трябват   повече  пари  на месец от един наем.
 Има мисля английска поговорка, че най-доброто, което може да направи родител за децата си е да си осигури финансово старините, за да не им тежи. Затова всякакви активи, които обезпечават родителите са от полза и за децата - в нормални, подкрепящи се семейства.
  А и както децата порастват бързо, така и бързо ще  се превърнем във вампири, ако сме дарени с дълголетие , разбира се или недай Боже(според наследниците ни) Ако не сме - честито на печелившите! Няма да чакат до 65 г.

# 856
И не знам кой колко изгодно ще продаде - аз например съм се отказала да си давам труда и парите за наследници на нещо, с което се опитват да си оправят живота. Да си го държат, да видим имотните рентиери как ще се оправят без хората със свежи пари.
В София и по-големите градове рентиерите получават свежите пари на дошлите от Долно Нанагорнище провайдъри, които нямат нищо, а им се налага да живеят някъде. И докато има наплив от провайдъри от Долно Нанагорнище, които тепърва си търсят място под слънцето, ще си дават парите.

# 857
  • София
Уиш, същото важи и за по- малките градове- там пък идват бачкаторите от Горно Нанадолнище, които пак имат нужда от квартира.
Вярно, парите са малко, но пак са свежи и се въртят.
Сирената не се усеща колко забавна става с опитите си да докаже, че е по- добре да нямаш, отколкото да имаш имот......

# 858
Да, макар че ножицата между тройката София, Варна, Бургас и останалите градове все повече се отваря.

# 859
Щом за маломерка в Младост 4 има кой да дава 600+, смятам, че е ясно дали е толкова зле да имаш имот, или е по-добре да разчиташ на дотация от провайдър, според броя черни точки за седмицата\месеца.

# 860
Младост 4 стана предпочитан квартал поради близостта му с Бизнес парка.

# 861
Вие май не разбрахте, че 600 лв са нищо и че по-добре е да имаш пари, отколкото имоти Simple Smile

# 862
Синът ми живее точно зад бившия хотел "Плиска". Негова съседка плаща за гарсониерата, която обитава 800 лева.  

# 863
  • София
Да, макар че ножицата между тройката София, Варна, Бургас и останалите градове все повече се отваря.

Отваря се, но пък все още има хора, за които лудницата в пренаселените 3-4 града не е привлекателна.
За всеки влак си има пътници, ама Сирената не ще да е машинист, а вечен пътник..

# 864
Вие май не разбрахте, че 600 лв са нищо и че по-добре е да имаш пари, отколкото имоти Simple Smile
Обикновено парите и имотите вървят ръка за ръка и който има едното, по-лесно се сдобива и с другото, особено ако не е тръгнал от нулата.
Аз си имам синове, за тях съм спокойна, че всякак ще се оправят в живота, дори да се случи да им се натресе кофти жена за някакъв период, дори да им вземе жилището, няма да успее да им съсипе живота, но към жените животът е много по-несправедлив и много по-лесно изпадат в безпомощно състояние, та затава ако имах момичета, двойно повече усилия бих положила, за да има къде да живеят, когато пораснат и да имат някакъв сигурен доход, на който да разчитат, дори ако им се наложи да седят без работа за няколко години. За да не разчитат на мъж да ги храни и да не търпят блато.

# 865
То щото с единия наем от 800 лева такова велико майчинство ще карат -ще си наемат цяла свита от бавачки и чистачки:) блатото не идва от това, че мъжът те храни, напротив, без него ще е още по-голямо блато.

Tsugumi, ти си от преуспелите, за теб би трябвало 600 лева да са точно нищо - това са около 400 долара, един час работа за адвокатски услуги.

# 866
Няколко пъти по 600 и 800 лв не са баш нищо. Купуваш имот там където ти е изгодно. Да не си крепостен някъде. Що нямам в Габрово и Шумен имот смяташ? Щото не може да си плаща нервите да го стопанисвам.

# 867
То пък сега ще излезе, че всяка мома за женене трябва да има минимум пет имота, ако може микс от наследствени и спечелени с ринене на оборски тор...

# 868
Усещам, че се подпичкваш с моя начин да се сдобия с апартамент. Ами не съм видна аристократка като тебе. Не ми е срамно да си кажа, че съм почнала с кенефи и аспержи. Все пак на 19 не съм била и много умна. Не може всички да са умни и красиви Сирено. Знам, че ти си, ама остави място и за такива като мене. Все пак, принцесите ядат аспержи , някой трябва да им ги набере Stuck Out Tongue Winking Eye

# 869
Няма срамна работа. Аз пък се възхищавам на хора, започнали от дъното. Те поне знаят цената на парите и откъде са тръгнали.

Хиляда пъти по-добре да чистиш кенефи, отколкото да си сложиш силикон и да друсаш в чалготеките с копнеж да те "открие" някой баровец.

Общи условия

Активация на акаунт