[/quote]
Принципно да, но съм виждала такива грозни картинки със стискане на имоти, че е срамота направо. Дъртите вампири станали на по 90 вече, нито могат данъка да си платят, нито сметките, но стискат имота и не пущат, снахата вече е на 60, има внуци, но те още треперят тя да не им вземе великия имот и не го прехвърлят на сина си, който е на 65..
[/quote]
А какво се очаква от 90 г. родител - да се евтанизира може би. Имам позната на която родителите са на 90+ и са и приписали апартамента си преди повече от 25 г. Но са си живи и почти здрави и си живеят там. Тя какво може да направи. Дъщеря и живее на квартира , няма как да изпратят старците под наем . За хоспис трябват повече пари на месец от един наем.
Има мисля английска поговорка, че най-доброто, което може да направи родител за децата си е да си осигури финансово старините, за да не им тежи. Затова всякакви активи, които обезпечават родителите са от полза и за децата - в нормални, подкрепящи се семейства.
А и както децата порастват бързо, така и бързо ще се превърнем във вампири, ако сме дарени с дълголетие , разбира се или недай Боже(според наследниците ни) Ако не сме - честито на печелившите! Няма да чакат до 65 г.