Жилище и мисли

• 59 455
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 020

Леле.
Ти... сериозно ли така мислиш!?
Безплатен секс!?
Ти иначе сексът какво, продаваш ли го!?
И какъв е този безплатен слугинаж...
Добре че съкровището не му е хрумнало, че като почти винаги той готви ми е безплатен готвач...  Rolling Eyes

Леле. Ти си МУ раждала деца и си МУ отглеждала деца и си МУ отглеждала деца...
Колко... тъжни.
Аз пък СИ родих дете и СИ го отглеждам - понеже така съм искала и изборът е мой... и да, съпругът ми е участвал в тая работа, ама като се замисля за сексът по график, сигурно трябва да ми иска компенсация...

Боже колко сте наивни. Ами блъскайте, раждайте деца на мухльовци, обслужвайте ги сексуално и секак си и не искайте нищо в замяна, защото и вие си правите кефа със секса и защото и той участва по равно с вас правенето и после в обгрижването на децата.
Представете си, че подарявате кола на мъжа си. Колко много ще се зарадва, нали. И после ще си се грижи за нея - ще си и плаща сервизите и ремонтите, ще си я гледка като бебе. И няма да дойде при вас да ви каже Тази кола ти ми я даде - плащай сега за нея наравно с мен, аз не съм длъжен да плащам сам за колата ти. Хем ще си плаща хем цял живот ще ви е благодарен. Добре. Ама като получи подарък от вас дете (което е неизмеримо по-ценно от една кола) той вече не е длъжен да сам да финансира отглеждането му, а вие се чувствате длъжни вече да участвате по равно с всичко. Да не говорим, че дори пак не е по равно защото практическите грижи предимно майката ги извършва (иначе няма да легне под колата, която му е подарила да и сменя гумите и никой не го очаква от нея) защото природно е по-пригодена за тази цел. Поне да остави финансирането на бащата, но не - ще делим щото детето е общо. Ами делете като сте будали, а мъжете с готовнот приемат това ваше решение, защото им улеснява животеца. Четкат ви Колко сте прекрасни и стойностни като жени, а в акъла си мислят Мале колко са глупави жените днешно време

# 1 021
  • София
Единственото, което не могат да правят мъжете по гледането на деца, чисто физически, е раждането и кърменето. Вторият ми съпруг се грижи за деца не по-малко и не по-лошо от мен (нищо, че не са биологично негови). У нас не само гледането на деца, но и домакинските "задължения" са поравно разпределени.

Нямам се за глупава жена. Имам се за щастлива.

Не "преценявам" един мъж по възможностите или уменията му за печелене на пари - защото вероятно са по-малки от моите. Преценявам го по: интелект, емпатия, грижа, внимание, умение за комуникация, честност, доброта.

# 1 022
Има ли пляскащо се по челото човече? Боже, боже... Скрекелиг, мъжете до мен ги третирам като хора, живи същества със същите нужди като моите. И не мога да си представя как ще си къткам заплатата, която е колкото неговата и ще съм на негова издръжка.

И какъв парадокс само... Взела си е мухльо, а обижда останалите, че са се събрали с такъв.  Crazy

# 1 023
Това, че на майка ти са ѝ трябвали пари в брой, не значи, че имотът е камък на шията. Ипотеката е по-тежък камък. А ти не си отишла да живееш в този апартамент по две причини:
1. Както сама каза, на майка ти са ѝ трябвали пари и го е продала. Не може да имаш опцията да живееш в жилище, което ще се продава, защото на собственика му трябват пари в брой.
2. Имаш и брат, с когото щяхте да делите въпросния апартамент, ако не беше продаден.

1. Не й трябваха пари, държа го с години и сама се убеди, че няма файда и го продаде. Щото наистина започна и сградата, и самият апартамент да се скапва и да остарява морално, каквито и ремонти, МДФ-и и луни да му закачиш.

2. Брат ми докато стане време да наследява, едва ли ще го боли фара за дял от такъв имот. То и мен де. Говорим за по-малко от 20 хил. евро. Да не казвам за колко време ги изкарва и защо сумата е смешна. И за мен не е някаква променяща живота сума.

Въпросът е, че на оня етап решението "ето ти апартамент" въобще не беше подходящо, макар да кажем, че я имаше опцията. Не се продаваше в оня момент.

Но хубаво, щом разбираш от моя живот и отношения повече от мен - давай, посъветвай ме:)

# 1 024
Има ли пляскащо се по челото човече? Боже, боже... Скрекелиг, мъжете до мен ги третирам като хора, живи същества със същите нужди като моите. И не мога да си представя как ще си къткам заплатата, която е колкото неговата и ще съм на негова издръжка.

И какъв парадокс само... Взела си е мухльо, а обижда останалите, че са се събрали с такъв.  Crazy

Защо е мухльо? Печели пари достатъчно за всички ни, нищо не ни липсва, не ми се налага да работя, а когато го правя (за собствен кеф) върши всичко, което трябва да се свърши, защото си работи от вкъщи и сам си разпределя времето - аз излизам рано за работа понякога дори не мога да видя децата, прибирам се за вечеря, когато той вече ги е прибрал от училище и сготвил, защото не може да ме чака. Дори в момента, когато не ходя на работа всяка сутрин той става и приготвя децата за училище и ги кара, защото аз трудно се излюпвам.
Не знам защо се почувства засегната - казах си искрено мнението, не с цел да обидя някой. И не съм казала да си къткаш заплатата, а да цениш това, което му даваш и да му разрешиш като мъж и той на теб да ти даде, това, което си си заслужила и той много добре го знае - просто се възползва от намалението щото му е паднало

# 1 025
А не, слава Богу, твоят живот е толкова далеч от моя, че само мога да се кръстя с благодарност, че не го разбирам

# 1 026
Що, съвсем нормален живот като за 21 век, в който някои от правилата на 20 век спират да важат много бързо. И е хубаво младото поколение да се замисли.

Аз пак ще си повторя теоретичната приказка, че в момента живеем в свят на свръхликвидност. Обаче зависи от коя страна на ликвидността ще застанеш: дали ще работиш по-малко в индустрия, където се наливат пари без мярка и ще си на плюс от повишената ликвидност, или ще вземеш кредит с пари, създадени от ЕЦБ от нищото, и ще трябва цял живот да работиш много за тия пари, за да им дадеш покритие.

Умните хора избират правилната страна на уравнението. Другите плащат сметката.

# 1 027
  • Няма такава държава!
Не знам защо се почувства засегната - казах си искрено мнението, не с цел да обидя някой. И не съм казала да си къткаш заплатата, а да цениш това, което му даваш и да му разрешиш като мъж и той на теб да ти даде, това, което си си заслужила и той много добре го знае - просто се възползва от намалението щото му е паднало

Чудно - не разбираш защо е засегната, ами тогава да обясня! Ето заради това:

Боже колко сте наивни. Ами блъскайте, раждайте деца на мухльовци, обслужвайте ги сексуално и секак си и не искайте нищо в замяна, защото и вие си правите кефа със секса и защото и той участва по равно с вас правенето и после в обгрижването на децата.

# 1 028
Хората с празни ръце никога не са от правилната страна на уравнението и не плащат сметки, защото нямат с какво.

# 1 029

Чудно - не разбираш защо е засегната, ами тогава да обясня! Ето заради това:

човек се засяга, когато се разпознае. Ако е така вместо да се засяга да хване да се коригира. Примерно на мен ако ми кажат Тъпа блондинка, няма да се засегна, защото нито съм блондинка, нито сe имам за тъпа Simple Smile

# 1 030
Хората с празни ръце никога не са от правилната страна на уравнението и не плащат сметки, защото нямат с какво.

Да си с празни ръце е по-добре, отколкото да си на минус. Щото и на минус може да си, въпреки усилията. Или на смешно малък плюс....

# 1 031
Аз пък и на тъпа блондинка ще реагирам, нищо че не съм блондинка. Нито съм се засегнала, нито препознала, нито деца имам още. Нито съм си позволила да нарека някого "лайно", още повече мъж, с когото продължавам да живея.

# 1 032
Оки, значи можеш да дишаш спокойно, че нула усилия са довели до нулев резултат. Щом те кефи, enjoy.

# 1 033
Леле, тука си разказахте и майчиното мляко покрай тия имоти. Сега, дайте ми съвет - имам панелка 76 кв. в София, да я продавам или да давам под наем ? Ако я продам, няма вече да съм в графа имотен...

# 1 034
  • София
Понеже няма да се продаде скъпо, по-добре и по-изгодно е да се дава под наем.

Общи условия

Активация на акаунт