Отнемане на деца в Норвегия

• 98 275
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Street of Dreams
Из линка на БТВ
" ако майката се разплаче при взимането на децата или при делата, я записват като емоционално нестабилна.
Тук се цитира за факт чуто - непроверено на принципа на развален телефон и мамите се кефят на драмата и изливат справедлив гняв.

И със сигурност иззети те деца никога няма да станат пълноценни родители и да имат връзка с децата си, защото това им е отнето и убито в тях. За техните деца важи същото.
Егати вица. Чак децата на тези деца щяли да са непълноценни родители. При това СЪС СИГУРНОСТ!?!

В тон с дискусията да добавим, че вероятно повечето откраднити деца стават престъпници, родителите обикновено се самоубиват и е изчислено, че с тези темпове до 2027 ще има зомби апокалипсис. Поправям се за драматизъм - не "вероятно", а със абсолютна сигурност. 100'000% сигурност.
Можеш да иронизираш колкото си искаш, нямам намерение да влизам в тона ти. Всеки човек с малко емпатия и елементарни наблюдения над обществото около себе си, знае тези неща.

# 1 201
Цитат
Ами , Тесла , българи сме. Вместо да разсъждаваш от какво са породени страховете ни , помисли , ако този токсичен модел започне да се налага по нашите географски ширини. Чужд , неестествен за темперамента и народопсихологията ни.
Той няма как да се наложи точно същия именно защото е чужд. Аз вече за пореден път казвам че ако ще спорим за модели не смятам че точно норвежкия е най-добър. Ние няма да внасяме от някъде педагози с някакъв чужд темперамент, които да ни забраняват да отплесваме ръката, понеже те не го правят. Аз затова продължавам да не разбирам от какво са породени страховете от повече институционалност, защото по въпроса за грижата към децата определено има нужда. И не става въпрос да ти гледат на тебе детето колко дупки има по панталона, и дали си му измила зъбите а става въпрос за другата България (неграмотната, но увеличаваща се с бързи темпове). Там има нужда от намеса. Защото докато плюем по педофили, гейове, комунисти и фашисти на прогнилия запад и викаме че по високо от витоша няма, няма да разберем защо и как, там децата им ходят на у-ще и имат добро бъдеще.
Цитат
Кольо, ти си дъно. Извини се на майките тук и изобщо на българските майки(каквато и теб те раждала и отгледала) , за несъстоятелното и неподкрепеното с нищо твърдение, че грижата ни е дъно.

Извинявам се грижата за децата в България не е на дъното, тя просто я няма. Защото 1/3 от децата ни са неграмотни. И следващият път се въздържай да споменаваш майка ми, че ако беше мъж и бяхме на маса щях да постъпя изключително не-европейски.     

# 1 202
Първота истинска драма на детето на обществено място беше в мол-а...хвърли се на земята и запищя. Толкова ме хвана срам, не беше се случвало преди това. Вдигнах го и го понесох, а то пищи...в това време минава една германка покрай нас и ми вика "ако това беше моето дете така щях да го нашамаря"....

# 1 203
  • Street of Dreams
Такова правене на ощипани моми от мъже, както в тази тема, не бях виждала.

# 1 204
Ондайн, ти си жена и не разбираш, но за един български мъж споменаването на майка му, в не съвсем уважителен тон, пък било и от някаква лелка в нета е обида, по тукашните нрави Simple Smile.

# 1 205
  • Street of Dreams
Ондайн, ти си жена и не разбираш, но за един български мъж споменаването на майка му, в не съвсем уважителен тон, пък било и от някаква лелка в нета е обида, по тукашните нрави Simple Smile.

Хахахахаха! Ти нямаше ли претенции за европейско мислещ субект? Не говореше ли ти за Ганьовци? С този тъмнобалкански пост така се самонацепи, че никоя от нас не би могла така да те нацепи. Свий малко перките, бъди европеец. По-малко сексизъм, по-малко приказки за маси и боища, няма нужда да биеш всеки, споменал святата ти майка - извън селото хората използват думата майка, без да е псувня (само за инфо) . Още малко напъни и всички ще ти повярват какъв си европеец. Чудя се на хората, които те вземат насериозно.

# 1 206
Ондайн, така е аз съм пъстър човек, едновременно съм европеец борещ се за ценности и добро отношение между различните хора и див селянин не търпящ да го пращат да се извинява на майка си. Съществува такова чудо. Grinning Нали знаеш нравите бавно се променят.    

# 1 207
  • Street of Dreams
Няма как да си двете неща едновременно. И няма как от позицията, на която си, да се бориш за европейски ценности. Промяната, която търсиш, трябва да започне от теб.

Лека нощ.

# 1 208
Абе тя в мен е започнала, но не е започнала достатъчно и в другите, Simple Smile както е видно и в този форум от някои обръщения и определения.
Лека и на теб Simple Smile

# 1 209
Говорих отново с мъжа ми, за да съм сигурна, че не бъркам нещо. Първият път, когато те дойдоха, нego го нямаше. Тогава той беше звъннал на бератерката за да разбере защо са идвали при мен и тя му била казала следното, че е имало подаден сигнал, че има сама бременна жена, после казала, че апартаментът не бил зле, но имало неща по земята.  Явно някой се е оплакал, че в нас е мръсно.  При втората жена, тя пък била казала, че й е дискомфортно в нашия апартамент (тогава вече беше изрядно чисто) и, че е с атмосфера за възрастни. Тогава той присъстваше виртуално и жената го разпитваше дали искал детето и се чувствал готов да бъде родител.
Истината обаче е, че и мъжът ми смята, че трябва да се внимава с ЮА и сега пак ми го каза. 

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 02:40 от ett2812

# 1 210
В Норвегия яслата е задължителна от годинката. Няма такъв филм да се гледат у дома. Не може и да си помислиш. Концепция за човешкото развитие си имат хората и си я изпълняват.

Закачам се за твоето мнение, макар че прочетох доста нелепи неща за живота в Норвегия в темата. С мъжът ми живеехме доскоро там и отгледахме децата ни в тази държава преди да се наложи да се преместим заради работата му. Е, не мога да повярвам, че толкова хора се връзват на приказките от 1001 нощ, които се разказват. Колко народ ме пита ''Ти като си живяла там, вЕрни ли са тия неща?'' Почти всичко е невярно.

Понеже твърдиш, че яслата е задължителна от годинката и няма как децата да се гледат у дома, би ли могла да ми посочиш в кой закон е описана тази задължителна ясла от годинката? Защото аз мога да ти кажа, че такъв закон няма. Има възможност да си пратиш детето на градина след навършена година и това е особено свързано с продължителността на майчинството. Който иска да си гледа детето вкъщи и има финансовата възможност да не ходи на работа, евентуално не е получил място в градина, може да кандидатства за контантстьоте (питай източниците ти какво значи това, каква сума на месец е и каква е идеята на тия пари, които дъжавата плаща на децата с навършена една годинка, които не ходят на градина). Друг е въпроса колко семейства могат да си позволят да нямат двама работещи родители, а само със заплатата на единия да се изплаща жилищен заем и да се покриват всички други разходи.

Линка на бтв ме потресе. Не очаквах сериозна медия да прави толкова несериозен репортаж и да удари дъното като евтина жълта преса. И твърдението, че нямало официални данни колко българи има в Норвегия е невярно. Норвегия си има цяло Статистическо бюро и информацията е публична на сайта им. Нелегалните не са в статистиката, разбира се. Случаят с 5-те отнети деца се разшумя, защото семейството е от някаква религиозна секта и редовно налагат децата си като част от възпитанието. Родителите признават, че бият децата си. Това е абсолютно незаконно и недопустимо в Норвегия и разбира се, че децата биват отнети от родителите, дори и физическото наказание да е съвсем законно и прието другаде. Не е вярно, че не може да се караш на детето. Но карането по български с шамари, крещене и наричане на детето какво ли не не е прието. Психическият тормоз е също толкова вреден, колкото физическия. Едната майка в репортажа си признава, че е шамаросвала детето. Чест й прави, че си го признава. Шамаросването е незаконно. Ваксинирането също е пожелателно, както и кърменето. Няма закон, който да задължава родителите да ваксинират децата си или майките да кърмят. Няма такива филми, макар че се препоръчват и ваксини, и кърмене. Първото, за да се предотвратят заболявания и разпространението им, второто защото кърмата е най-добрата храна за бебето. Ако не си ваксинираш децата, ще те гледат като един безотговорен човек, който ненужно подлага собствените си, а и чуждите деца на опасност. Ако искаш да не кърмиш, няма да кърмиш и ще даваш формула в бутилка без проблем.

Майката с двете отнети деца не искам да коментирам много, очевидно децата са ставали свидетели на грозни сцени, което е тъжно в един нефункциониращ брак. Ако има реална опасност майката да изведе двете деца за постоянно от страната (те са и норвежки граждани предполагам, с баща норвежец), разбираемо е съдът да постанови това, което е постановено. Не знам дали майката е имала такива намерения, но ако бащата има родителски права, тя не може да изведе децата за постоянно от страната. А предполагам и че детските служби се обосновават, че децата трябва да са разделени от родителите, за да избягнат да стават свидетели на караници, злословия по адрес на другия и за да не бъдат изведени от страната. Не знам колко могат да помогнат българските служби, когато децата са и норвежки граждани и бащата има право да ги вижда. Ако бяха само български граждани е друго. Но единствения шанс на майката да изведе децата законно от Норвегия е да остане единствен родител с родителски права, тоест на бащата да му бъдат отнети неговите. Евентуално да се бори да е единствен родител с родителски права, за да може да ги вземе при себе си в Норвегия (ако още живее там).

Майката не "отвлича" - те са нейни. Съседката може да ги отвлече.

Отвлича ги, когато ги извежда от страната за постоянно без съгласието на бащата в случаите, когато и двамата родители имат родителски права. Ако бащата няма родителски права, е друго.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 07:22 от Fenris

# 1 211
Четох фейсгрупата за мачинството-писаха хора които живеят в Норвегия. Всички са много доволни, но признават например,че нямаш право да абортираш дете с даун. Аз не съм съгласна да родя такова дете. По скоро ще се самоубия. За това е добре да се информира всеки потенциален емигрант.

Имаш право да абортираш дете с увреждане. Поредните небивалици. Защо не попитате тия източници за доказателства, например закон, наредбичка някаква, абе една статийка някъде в норвежка преса например?

Ама Вие сериозно ли?! Разбира се, че има и лоши родители. Но едва ли всички са такива! Имаше цифри вчера - близо 60000 родени деца за миналата година и почти толкова сигнала към Барневерн!
Имате ли деца?

Има и едни други цифри. Около 60000 новородени на почти 1300000 деца в страната. Сметнете си 58000 сигнала на 1300000 деца колко е. Ще помогна - 10% е 130000, 58000 е под половината на това. Да кажем 4%, 4 на 100 деца в рамките на година с подаден сигнал, просто сигнал за възможна нередност без да е налице със сигурност. Кажи го 2 фалшиви сигнала, 1 с родители-алкохолици и 1 шамаросвано и навиквано и ето ти я статистиката.

Стигнах до 18 страница на темата и повече не мога да чета. То бива глупости, бива простотии, ама това е вповече. Явно на някои им е удобно да имат враг за мразене и си го обрисуват в най-черни краски, та даже и сляпо вярват на чуждите черни описания. Сигурно стават грешки, единични случаи, съдът е правилната инстанция да ги реши. Но според вас грешката е принципът, а българите все невинни.

# 1 212
Скрит текст:
Четох фейсгрупата за мачинството-писаха хора които живеят в Норвегия. Всички са много доволни, но признават например,че нямаш право да абортираш дете с даун. Аз не съм съгласна да родя такова дете. По скоро ще се самоубия. За това е добре да се информира всеки потенциален емигрант.

Имаш право да абортираш дете с увреждане. Поредните небивалици. Защо не попитате тия източници за доказателства, например закон, наредбичка някаква, абе една статийка някъде в норвежка преса например?

Ама Вие сериозно ли?! Разбира се, че има и лоши родители. Но едва ли всички са такива! Имаше цифри вчера - близо 60000 родени деца за миналата година и почти толкова сигнала към Барневерн!
Имате ли деца?

Има и едни други цифри. Около 60000 новородени на почти 1300000 деца в страната. Сметнете си 58000 сигнала на 1300000 деца колко е. Ще помогна - 10% е 130000, 58000 е под половината на това. Да кажем 4%, 4 на 100 деца в рамките на година с подаден сигнал, просто сигнал за възможна нередност без да е налице със сигурност. Кажи го 2 фалшиви сигнала, 1 с родители-алкохолици и 1 шамаросвано и навиквано и ето ти я статистиката.
Стигнах до 18 страница на темата и повече не мога да чета. То бива глупости, бива простотии, ама това е вповече. Явно на някои им е удобно да имат враг за мразене и си го обрисуват в най-черни краски, та даже и сляпо вярват на чуждите черни описания. Сигурно стават грешки, единични случаи, съдът е правилната инстанция да ги реши. Но според вас грешката е принципът, а българите все невинни.

И се регистрирахте , за да ни напишете САМО  това ?!
При положение , че :
Цитат
прочетох доста нелепи неща за живота в Норвегия в темата. С мъжът ми живеехме доскоро там и отгледахме децата ни в тази държава преди да се наложи да се преместим заради работата му. Е, мога да повярвам, че толкова хора се връзват на приказките от 1001 нощ, които се разказват. Колко народ ме пита ''Ти като си живяла там, вЕрни ли са тия неща?'' Почти всичко е невярно.
С всичките ми уважения , но звучите доста повърхностно за човек , живял там . Коментарите Ви са гневни , без насрещна аргументация . Не Ви вярвам.
И един въпрос: Защо са разделени двете деца от репортажа в различни приемни семейства? Защо майката е ограничена да ги вижда с месеци напред ? Ако познавате  методите на работа на службите , би трябвало да знаете в какви случаи се прилагат тези "хуманни " практики.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 06:29 от tays

# 1 213
Скрит текст:

Имате ли деца?

И се регистрирахте , за да ни напишете САМО  това ?!
При положение , че :
Цитат
прочетох доста нелепи неща за живота в Норвегия в темата. С мъжът ми живеехме доскоро там и отгледахме децата ни в тази държава преди да се наложи да се преместим заради работата му. Е, мога да повярвам, че толкова хора се връзват на приказките от 1001 нощ, които се разказват. Колко народ ме пита ''Ти като си живяла там, вЕрни ли са тия неща?'' Почти всичко е невярно.
С всичките ми уважения , но звучите доста повърхностно за човек , живял там . Коментарите Ви са гневни , без насрещна аргументация . Не Ви вярвам.

Ако сте прочели само цитираното, то не е изненадващ въпросът ви. За мен няма значение дали ми вярвате или не. А се регистрирах, защото поредната позната, която ме попита дали ''тия работи са вЕрни'' ми прати и линк към темата преди няколко дни, но чак сега намерих време да прочета и напиша (междувременно темата набъбнала ужасно). Фабриката за небивалици работи с пълна сила, но сериозни източници за твърденията не виждам. За човек, който е изгледал две пълнолетни деца в една държава, ми е трудно да приема писанията за истина. Пък за зрителите от други държави очевидно е по-лесно.

# 1 214

И един въпрос: Защо са разделени двете деца от репортажа в различни приемни семейства? Защо майката е ограничена да ги вижда с месеци напред ? Ако познавате  методите на работа на службите , би трябвало да знаете в какви случаи се прилагат тези "хуманни " практики.

Въпреки обидния ви тон ще отговоря. По закон първо се преценява дали в семейството има подходящи хора, при които децата да се настанят. Не във всички случаи има баби, дядовци, чичовци и лели, които да са на линия и да са в състояние да помогнат. Тогава се минава към приемен дом. Не във всички случаи има домове, които могат да поемат повече от едно дете. Обикновено това са семейства със собствени деца, които са готови да поемат едно дете временно. Много по-малко са семействата, които могат да поемат 2 или повече деца. Тогава разделянето е необходимост, където отново основен принцип е децата да не се отделят от средата, училище и приятели, доколкото е възможно. Но когато няма достатъчно капацитет в приемните домове в същия район, се прибягва до домове на разстояние едно от друго. В големи общини с голям ареал може и да са много километри разстояние. Никой не спори, че е ужасно децата да са разделени, но в случая те трябва да се настанят някъде и да се извадят от конфликтната среда вкъщи. А защо майката е ограничена да ги вижда не знам. Не съм чела цялото съдебно решение, за да видя аргументите. Може и да има причина, може и да няма. Щеше да ми е интересно да чуя версията и на бащата, но такава журналистика в България явно няма.

Общи условия

Активация на акаунт