За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 130
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 43 507
Бих посварила джолана в тенджера под налягане. После бих сварила боба с бульона от месото. А него бих добавила към края на готвенето.

# 211
  • Мнения: 3 428
. Мъжа ми иска да му направя свински джолан с боб. Никога не съм готвила джолан, защото не го харесвам. Трябва ли да го варя отделно или да го запържвам/задушавам, или може директно с боба да го сложа? 🤔

Аз лично си слагам в гювеч боба, червен пипер, нарязан лук, малки цели лукчета, доматки, морков, наливам вода, намествам вътре и джоланаи слагам във фурната първо на 200 гр, после като заври на 130-140 и пека така докато джолана се свари . Накрая добавям сол. Не ми се е случвало боб да се превари или джолана да е недосварен. Понякога даже вечер го слагам, после намалявам на 120 гр и до 6 сутринта.

# 212
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?

Съжалявам, късно видях поста ти. Ето рецепта. Става като едновремешния руски сладолед.

300 мл мляко 3,2%
250 г течна сметана 35%
35 г сухо мляко
90 г захар
10 г царевично нишесте
1 пакет ванилова захар

Смесваш в тенджерка сухото мляко, ванилията и захарта. Постепенно,чрез бъркане наливаш 250 мл СТУДЕНО мляко. Отделно смесваш 50 мл мляко и царевичното нишесте. Слагаш сместа със сухото мляко на умерен огън да заври. Прибавяш тази с нишестето, да кипне и се сгъсти леко и отнемаш от огъня. Бъркаш енергично. Прецеждаш през цедка. Оставяш напълно да се охлади. СТУДЕНАТА течна сметана разбиваш /да стане пухкава/и наливаш в нея при постоянно разбъркване СТУДЕНАТА млечната смес. Оставяш във фризера за 15-20 мин. Вадиш и разбиваш /разбъркваш/,връщаш обратно във фризера. Така 4-ри пъти. След това оставяш за няколко часа да замръзне напълно.
Ако имаш машина за сладолед не е нужно да вадиш и разбиваш 4-ри пъти. За 30 мин. си готова. Успех!

# 213
  • Мнения: X
Бих посварила джолана в тенджера под налягане. После бих сварила боба с бульона от месото. А него бих добавила към края на готвенето.

В обикновена тенджера ще стане ли? Нямам под налягане.

# 214
  • Мнения: 9 461
ще стане, кипни боба, да му смениш водата,  слагай ги после заедно да се варят, като отпенваш, когато започне да завира с джолана

# 215
  • Мнения: 5 981
Искам да направя сладкиш с кайсии /нарязани вътре в тестото/ и ако може рецептата да е с прясно мляко, че имам едно за оползотворяване. Идеи?!?

# 216
  • Мнения: 10 683
за сладоледа - аз като нямам време смесвам течна сметана, кондензирано мляко, рожкови/какао и т.н. става за секунди.

# 217
  • Мнения: 4 859
Искам да направя сладкиш с кайсии /нарязани вътре в тестото/ и ако може рецептата да е с прясно мляко, че имам едно за оползотворяване. Идеи?!?
Клафути с кайсии
https://www.google.bg/amp/s/littlethingslife.wordpress.com/2011/ … mp/?source=images
http://magiasmoni.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html?m=1
http://magiasmoni.blogspot.com/2012/06/schneller-aprikosenkuchen … icot-pie.html?m=1

# 218
  • Мнения: 43 507
Преди обяд по Нова дадоха такава рецепта с кайсии.
Нарязани на две се поставят в тавата(на един ред обърнати с разреза на горе). Забърква се смес от яйца, захар, сметана, прясно мляко, лимонова кога, ванилия и ром(като за палачинки). Запича се на слаба фурна. За съжаление не видях крайния резултат.

# 219
  • Мнения: 4 859
mariat,тона което си описала е точно клафути.Има различни рецепти за сместа,вкусно е и с череши,сливи,нектарини....От темата ми го препоръчаха и много често го правя,лесно и вкусно.

# 220
  • София
  • Мнения: 12 695
Искам да направя сладкиш с кайсии /нарязани вътре в тестото/ и ако може рецептата да е с прясно мляко, че имам едно за оползотворяване. Идеи?!?

Сладкиш с кайсии

Сладкиш с кайсии и амарети

# 221
  • Мнения: 5 981
Благодаря за рецептите!

# 222
  • Мнения: 1 471
Искам да направя сладкиш с кайсии /нарязани вътре в тестото/ и ако може рецептата да е с прясно мляко, че имам едно за оползотворяване. Идеи?!?

Плодов пай Таня
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D1%8F

Може  с кайсии и други плодове...

# 223
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Искам да направя сладкиш с кайсии /нарязани вътре в тестото/ и ако може рецептата да е с прясно мляко, че имам едно за оползотворяване. Идеи?!?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/blog-post_25.html


Може да направиш този сладкиш с кайсии, вместо смокини.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3950.html

# 224
  • Мнения: 5 639
В следната рецепта може ли да се добави извара и как да се променят съставките - 3 яйца, 1 ч.ч.пр.мляко, 1/2 ч.ч.олио, 3 ч.ч.брашно, 1 бакпулвер и 1 и 1/2 ч.ч.захар?

Общи условия

Активация на акаунт