Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 973
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Записвам се и аз в темата.При мен нищо ново за сега,другата седмица ще са ми прегледите и нямам търпение .
Supple maman са мойте изписани витамини.За храната нямам проблем ,даже ми давате идейки за разнообразие.

# 106
  • На север
Пусни си едни кръвни за основните витамини и виж къде имаш недостиг. Без месо може би желязото ти ще е ниско.

# 107
  • София
Здравейте, момичета!
Мажете ли се вече с нещо против стрии? Аз все още съм със стандартния лосион, който ползвах и преди бременността, но смятам, че е крайно време да взема такъв против стрии. При първата ми бременност се мазах с Мустела и почти нямам стрии....е тук там се среща по някоя, но е почти незабележимо. Сега май съм се насочила към Палмърс, но се чудя лосион или крем....всъщност каква е разликата? В аптеката не можаха да ми кажат, а на опаковката отзад информацията на двете е абсолютно еднаква.

# 108
Добро утро 🌞
Velina, тук няколко момичета сме на Прегнакеър. Само, че има различни видове. Аз сега съм на Оригинал, но скоро ще минавам на Плюс с омега 3. Лекар ми ги е изписал. Доволна съм оттях.
Jessika, аз си взех на крем Здраве от серията им за бременни, лосион за стрии. Ухае приятно и свежо.
Една приятелка е много доволна от розовата серия на Barral за стрии https://www.adonis.bg/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D1%8 … %D0%BC%D0%BB/7976 , но вече си бях взела моя. Като ми свърши, мисля да пробвам този.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 09:23 от KikiMoon

# 109
  • София
Аз съм на Палмърс лосион и Матернеа също лосион, но първия повече ми харесва заради миризмата. За сега мажа гърди, корем, кръст, ханш и дупето. Останалата част на тялото си мажа със Zaja пак с кокосово масло. Може би в по-горните месеци ще започна навсякъде да мажа с Палмерс. Имам и едно кокосово олио чисто, но все не стигам до него и за сега така си седи на шкафчето..

# 110
Мажа се от самото начало с олиото на Hipp и съм много доволна. Нямам стрии от първата бременност, надявам се и сега да се размина с тях.

# 111
Аз вкъщи имам кокосово сурово масло, но много малко го ползвам, защото много бавно попива, но ми харесва. Преди да забременея слушах как една жена обясняваше, че е хубаво и отдолу да се мажем, за да е разтеглива кожата по време на раждането. Аз и там мажа, въпреки че всичко си е до ген според мен.
Новото при мен е, че ми намалят днес малко дозите. Много съм щастлива днес. Бебето се показа отгоре отдясно и се върти като лудо. Предполагам, че и вчера съм го усещала, но съм се стряскала и съм получавала и контракции така цял ден.
Искам да кажа на всички, че съм много благодарна! Подкрепата ви ми помага страшно много, сигурно даже не можете да си представите колко! Благодаря!

# 112
Аз мисля да се мажа с кокосово масло и разни млека за тяло, които имам из вкъщи. С предишната бременност не се мазах с нищо, нямам стрии. Но, сега си мисля, че нещата не стоят така и няма да съм толкова смела. За отдолу има специални мазила май. И аз четох майки, които са се мазали. Това е хубаво, защото може да избегнеш епизиотомия.

Момичета, един супер тъп въпрос, но съм адски невежа по въпроса. Купих си лактожен глобили и снощи ги гледам, приличат на капсули, като по-голямо хапче. Така си я сложих, трябваше ли да я отварям, да правя нещо? Очаквах днес сутринта да се е втечнила и да ми намокри гащите, но... нищо. Понеже не съм си слагала Глобул досега и не знам всичко ли направих както трябва. Ще питам свеки, но и вас първо.

# 113
Янна, тези ли слагаш https://apteka.framar.bg/30014963/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0 … B0%D0%BF%D1%81-10 ?
Ако са те, преди да сложиш глобулата, трабва да я намокриш, иначе не се разтваря. Не е тъп въпрос,защото това си им е особеност на тези глобули и някои момичета си мислят,че са некачествени.

# 114
Аз съм ползвала такива. Разтваря се разбира се, нали вътре средата е влажна. Мокри се, за да влезне по-лесно. Не се отваря.
Стискайте ми палци днес!

# 115
  • София
По принцип за да се избегнат разкъсвания, не е достатъчно само да се мажете. Трябва да се прави масаж на перинеума - прави се в последния месец обикновено. Аз лично не съм се занимавала, но практикувах много йога и раждах във вода. И все пак ме срязаха, което пък е по-добре от спонтанните разкъсвания и ми беше последна грижа при раждането. Simple Smile

На мен ми се е случвало, когато си слагам подобни глобули профилактично първия ден нищо да не изтече - обяснявам си го с това, че всичко се е абсорбирало. На втория, третия ден вече почва да тече... Лично наблюдение.

# 116
Аз се мажа с маслото за бременни на Веледа(https://www.weleda.bg/продукт/м/stretch-mark-massage-oil), едно гръцко масло против стрии,(https://www.zoya.bg/Натурално-масло-за-бременни-–-100-мл.6941?currency=EUR ) от зоята и зехтин. Търсих да няма никаква химия в маслото затова се спрях на тези. За какаовото съм чела че НЕ е ок, както и за мас лятото.

Моята плюска от фраксито вчера напълно изчезна и няма нито болка, нито синка, нито помен от нея. Може би е било на място на което вече сме били...

# 117
Благодаря, момичета. Сега съм навън, но като се прибера ще проверя какво се случва. Дано имат ефект и да няма повече такива изненади. Иначе се поуспокоих, аз очаквах гъби, бактерии, зверове. Цитонамазката ми е ок. Това също е добра новина. Simple Smile

# 118
  • София
Някой от София ходил ли е по време на бременността на гастроентеролог? Търся си някой добър, който да се съобрази и със състоянието ми все пак.

# 119
Здравейте! Мислили ли сте каква козметика ще използвате за бебчетата? А за адаптирано мляко, в случаите на невъзможност за кърмене? За козметика се чудя, а за адаптирано мляко си мисля за Hipp combiotic понеже има пробиотик и пребиотик. Като зная с първото какви страшни колики бяха, бих искала да се презастраховам. Също и с капки Био Гая, сега масово се изписват на бебчетата при изписването им от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт