Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 976
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Деси, с две ръце препоръчвам д-р Петко Карагьозов - Токуда.
Изключителен професионалист, чакането при него е голямо, но си заслужава.

# 121
Против стрии вече свърших една опаковка Мустела - много приятно без излишни парфюми в него и с хубав състав . Взех си Burt's bees mama за бременни ,има го в Амазон - също е много хубаво , хидратира добре и след някоя друга минута можеш да се облечеш . Имам лосиона на Палмейрас , но много бременни получават алергия от него , а преди това им е понасяло , уж изчистен състав, но не точно така , доста силно и хубаво мирише , но лично аз го използвам само за ръце и крака .
  Кокосовото олио вече ще ползвам по често , наистина прави кожата много хубава , но е ужасно мазно и си измислих как да го ползвам - от кокалчетата на краката до шията се мажа , и косата краищата също някой път , обличам си стари домашни дрехи и си върша домакинската работа . И така няколко часа да си попива и после в банята .

А относно мазането на бебето , определено ще го мажа с кокосово олио , освен ползата за кожата има и антибактериално действие и е като естествен лосион срещу слънцето .
Но с какво друго ще го мажа и в какъв случай ще използвам олиото още не знам

# 122
Момичета,кога беше втората ФМ?Аз бях в 13г.с.,кога е следващата?

# 123
За бебето ще пробвам Mustela или Topfer. Бебешката козметика понякога е на принципа проба-грешка и не всичко им понася добре, затова моят съвет е да не се запасявате с големи комплекти от конкретна марка. В началото и мостри стигат, докато се пробва дали няма да има някакъв обрив/раздразнение.

За адаптираното мляко, на дъщеря ми давах Hipp Combiotic, когато се налагаше и й понасяше добре. Сега не съм мислила, надявам се да пропусна частта с дохранването, но ще решавам спрямо ситуацията.

# 124
  • Варна
За козметиктата не съм мислила, но от опит с дъщеря ми мисля да не залитам към строго медицинската козметика.При бебетата наистина всичко си е индивидуално.Има някои с много чувствителна кожа, има и като дъщеря ми с нормална кожа.
За АМ - аз ще кърмя пак и това бебе, не искам да ползвам АМ.Иначе знам от майчета, които ползват, че едни от най-хубавите са  Лактана и Аптамил.На Тьопфер / лактана/ съм вземала каши на дъщеря ми като бебе и бяха много хубави.

Морело, следващата ФМ трябва да е 19-23г.с..Ако не си запазила час до сега, направи го, защото часовете при лекарите, които правят фетална се изчерпват бързо.Поне в големите градове е така.Аз и още няколко момичета съм запомнила, че сме на 18-ти юни.Аз ще съм тогава в 19+5 г.с..

# 125
За АМ ако се наложи да го ползвам ще заложа отново на Лактана. При дъщеря ми използвах за дохранване и съм доволна. Видях, че имат и нов продукт от козе мляко, което е супер, защото е най- близо до кърмата.
Относно козметика миналия път смених почти всички марки, защото детето имаше кожни проблеми, та ще видим как ще е сега.

# 126
Аз съм много доволна от Bioderma,още го ползвам със синът ми,и с бебето живот и здраве пак на него ще заложа.

Иначе сме били на AМ Hipp,ще видим каква кърмачка ще бъда и вероятно пак на него ще се спра.

Тъкмо гледах реклама на Тео Бебе,още го ползвам за дрехите на малкият,но зелен,много е приятен,въпреки че винаги съм била с недоверие към българските перилни препарати и никога не съм ползвала бълг.прах за нашето пране.

# 127
  • Варна
Пиете ли вече витамини и какви?
Днес ми казаха да си взема Фемибион били уж по-добри от Прегнакеър, които пиех първия път.
Мислите ли, че якият на кг.? Защото качвам от въздуха, а се ограничавам много!
Козметика за мен - мажа се с кокосо масло и олио за стрии на хип.
Бебешка козметика - ще е на Уриаж или Биодерма и на бебчо ще е такива. Доволна съм и дъщеря ми е на нея.
АМ Аптамил или Био Лактана - зависи кое понесе добре на коремчето му.
Група в Facebook Ноемврийски бебета 2018.

# 128
  • Stara Zagora
И аз не съм си записвала час за втората ФМ, но мисля имам време края на този месец трябва да е.
За козметиката мажа се с матернеа, само корема и гърдите. Обаче се къпя с душ олио на юсерин и миналата бренност го ползвах и съм доволна.
За бебето мисля да ползвам олио в първите месеци на мустела най вероятно а измиващ продукт не ползвам първите месеци.
Ежедневни превръзки ползвам от години и не мога без тях, така че продължавам да ползвам.

# 129
Един глас от мен за Фемибион. Сериозна компания ги произвежда, свекърва ми ги препоръча, даже направо ми ги донесе да ги пия още с първата бременност.

# 130
  • Варна
А дали оказват влияние на кг. ни? Качвам много кг. и се притеснявам, ако започна и витамини да пия?

# 131
Баткото беше на кърма, имах изключително много, докато в един прекрасен ден един комшия  не ми го събори по стълбите в опит да ми помогне да кача количката. Беше на 21 дни от тогава рязко ми намаля кърмата и беше на дохранване до 3-я месец. Надявам се този път да имам удоволствието да кърмя по-дълго.

# 132
Пия Огестан

# 133
  • На север
Днес сутринта след като вчера имах малко кафяво петно, имах неразположение. Не мога да кажа болка, но леко като че ще ми дойде. Отидахме в градската болница в отделението за патология. Ехографът беше бая стар, а лекарят от старата школа. Каза че бебето е ок и шава и плацентата била горе, предна каквото и да значи това. Страннито е че миналата седмица в Норвегия ми казаха че е долу, а сега горе. Пол не видя. Каза че не вижда проблем, но при кървене или зацапване тук ги приемали в болницата. Аз отказах понеже не видях причина да стоя там. Между другото голяма мизерия беше и една сестра като я питах за доктора правеше физиономии все едно й преча едва ли не. А бе направо малко потресена останах. Лекарят ме пита защо имам белези от игли и му обясних и каза че това било мода с тромбофилията и било глупост и да не съм слагала и пила нищо. Да съм пила но шпа три пъти по едно. Каза да не ходя на плаж въобще и да лежа... Аз днес си почивам, но ако се почувствам добре пак мисля да излизам малко. Все пак не видяха проблем. Той беше особено негативен към аспирина. Вече и аз не знам. Всеки казва различно.

# 134
Аз от днес сменям Фраксито с Клексан. Дано с него няма такива проблеми. И аз съм чела, някакви спорни неща за аспирина, обаче щом доки е изписала, козирувам и гълтам. Доверието в лекаря е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт