Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
yyoanna, бях чела някъде, че утрогестан вагинално действа като естествен серклаж. Държи шийката да не омеква. Аз продължама да си го слагам, вечер х2. Смятам, че когато е приложен локално и в малка доза, няма как да навлезне достатъчно в кръвта и да повлияе на тромбофилията. Аз като цяло обаче гледам да не се филмирам на тема НМХ и да си живея спокойно доколкото мога. (не че не ми е свито сърцето преди всеки преглед).
Това разбира се са си мойте мисли и виждания, знам че ти имаш предистория и си по-внимателна.
За магнезий иначе пия Магнерич - уж 3х1, но на обяд в офиса доста често забравям.

За пола - на БХС-то в 12г.с. казаха момче на 80%, в 15г.с. на ЖК пак казаха момче, днес в 17+4 на ФМ вече беше толкова ясно, че нямаше съмнение Simple Smile

dydito да ти кажа и аз още не искам да разпространявам. Знаят само родителите, шефовете, 2бр. приятелски семейства и семейстото където хода на фризьор. Мацката е бременна и така се случи, че се заговорихме на тази тема, та им казах, но аз вече 7 години ходя при тях.
Започва вече май да ми се оформя тумбака, но аз нали съм си шишо и продължавам да си мисля, че по-скоро изглеждам напълняла. Според ММ пък ми личи и даже често ме пита дали колегите не са започнали да се усещат вече.
Не знам докога ще успея да се спотайвам.

# 256
  • На север
Аз и да искам няма как да го скрия понеже изглеждам поне в 6ти месец, а вечер след хранене мога да мина и за 7ми. Grinning

# 257
И аз днес влизам в 5ти месец , започвам 18та седмица . Относно пола при мен в 16та седмица ми казаха , че определено е момче . Не знам каква точно костица се гледа в по ранните седмици , но при мен ясно се видя да стърчи атрибут между краката и си мисля че си е 100% сигурно .

На първата ФМ и след това на ехографа за пол не ми казаха колко е голямо бебето и нямам представа размерите му . При вас какви са? Следващия път изрично ще питам ...

# 258
да се оплача - последните два дена имам зверски апетит..... очертава се да стана слон до края....

# 259
  • Варна
Аз пак да се запиша, че не знам пола, но както сами виждате често в по-ранни седмици и самите лекари не са сигурни за пола.С дъщеря ми бях на едно 4Д в 17г.с. + няколко дни, така се случи / после в 20та бях на още една/ и тогава моя лекар ми каза пола и беше убеден, че е момиче.И се оказа прав.На всички прегледи оттам нататък, все момиче казваха.В 33г.с. се наложи да ходя пак на една фетална, защото дъщеря ми  е дребничка и в корема още си личеше вече накрая и имаха съмнения дали не изостава.Та ходих и първото, което видях на екрана беше полът Joy виждаше се едно дупе на екрана и всичко подробно, даже и аз различих какво гледам.И понеже бебето в тези седмици е голямо и го гледат така на части на екрана и накрая ми показва лицето, беше забила глава в плацентата, като на възглавница и спеше Grinning И аз пак до самото раждане си имах 1 косъм съмнение дали няма грешка, а майка ми междувременно беше изкупила всички модели рокли за новородени в радиус от 5км. Joy
Сега не ми е казал пола и си чакам направо на феталната, оттам нататък вече в тези седмици рядко бъркат лекарите, макар че изключения понякога има.Обаче не знам защо от една-две седмици насам и аз си мисля, че ще е момче този път.Не, че имам предпочитания, даже изобщо нямам всъщност.Моите деца ще имат 9г. разлика, което не е малко и ще си имат различни компании, приятели и т.н..Което съвсем не значи, че няма да са близки, даже мисля че ще бъдат, защото дъщеря ми е такъв тип дете, че смятам, че ще бъде много грижовна и ще създаде хубава връзка с бебето.

За серклажа - имам приятелка, която има близнаци.Тя пътува в 4-ти месец от Сибир до тук с два полета, в края на 4-ти месец се оказа, че е за серклаж и ѝ направиха.Износи бебоците до 9-ти месец и ги роди няколко дни преди датата за планово секцио.Имаше съкъсяване на шийката, не помня колко, ама след серклажа беше супер, по-спокойна и имаше движение доколкото може.

За корема, на мен още не ми личи, аз съм ви казвала, че това е заради излишните килограми.Аз го виждам корема, че е малко по...с друга форма, якето не мога да си закопчавам даже.Но още никой няма съмнения, че съм бременна, с изкл. да тези, на които съм казала вече.Онзи ден казах на 2-3 приятелки и едната ми ми каза "Ами ти направо с количката с бебето  да беше дошла да ни кажеш!" Joy
Сега с тази бременност не бързам на всички да казвам, а с дъщеря ми още почти веднага се бях похвалила на всички Grinning 

# 260
  • На север
Море!, можеш да оставиш бебето да им каже един ден Grinning

# 261
На мен много ми личи, а и аз си нося рокличката от Лидл и тя не оставя съмнения. На мен генерално коремът ми е залепен за гръбнака и никога не съм имала шкембе, така че разбират хората и ме питат. Има една майка в градинката, която е като енергиен вампир. Вчера разбра и моментално ме налази, повръщала ли съм, спи ли ми се, тя какво било преживяла, но да не ми разказвала сега, нищо де, да си знам след секциото как й станало еди кво си...аман. Заобикалям я, но не е възможно винаги.
Като бабата на мъжа ми, това са хора, които искат да говорят само за гадости, без да се съобразяват, колко сме чувствителни в момента или пък точно обратното, правят го нарочно. От тази гледна точка и аз предпочитам да не се разкривам много, но идва момент, в който е пределно ясно.

# 262
  • Варна
Такива хора, тип лепки и аз не обичам.Обикновено успявам да се откопчея, защото си падам малко темерут.Аз излизам на нашата площадка с 2-3 приятелки с децата им, с другите само се поздравяваме.Иначе виждам там още една мама, която чака бебе, май е по-напред от мен, може би за края на лятото сякаш.

Уоман, то и такива "приятелки" дето ще разберат след като родя ще има.Има разни дето в един момент спират да те търсят, аз се пробвам 2-3 пъти да се видим, ама все отлагат и накрая и аз спирам да го търся.Пък като се видим и се почва "Ама ти не се обаждаш..." / !?/.И на такива нямам никакво намерение специално да им казвам.В крайна сметка, на когото му трябва знае как да ме намери.Имам приятелка / кума също така/ в Германия, ми с нея се чувам поне 2 пъти седмично.Другата дето беше в Русия за 2г. пак така.
Та нека си ходят после изненадани Grinning

# 263
  • На север
При мен в началото умишлено не казах на никой заради предния път когато се похвалих рано рано. После като мина 3ти месец някак си свикнах така и все не намирах думи, а и ми е странно да го изтърся във фейсбук примерно. С повечето си пишем. И така реших коремът да им каже като се видим, а и ще ми е интересно да им видя физиономиите. Днес имам една, утре още една и утре или в неделя още една приятелка. По-другата седмица в София още една. Ще е забавно. Simple Smile Иначе всички те са ми близки и имат деца без една и ще се радват. И баба ми не знае. И нея ще ходим да видим. Там много не искам да казвам ама то ще ми личи. Не искам че тя много говори и знае ли значи цялата рода знае, а там има много завист... И така не знам още се чудя дали да сложа нещо широко и да опитам да прикрия.

# 264
  • София
Да, в тези седмици вече рядко бъркат лекарите пола. Чертичките се гледат в 11-12-13 седмица...

Аз не крия от никого, но и не обявявам, освен ако не стане въпрос. Някак и предния път, и сега, ми е тъпо да изтърся ни в клин, ни в ръкав "бременна съм". Simple Smile

Не ми личи, защото също имам излишни кила, но пък аз самата си се виждам. На килограми не съм мръднала, но някак лицето ми отслабна, а корема е видимо по-голям. Твърд е и сутрин вече не става плосък като го глътна. Разни дрехи също ми теснеят в тази област, но за лятото няма да имам приблем - така или иначе обичам свободни дрехи.

# 265
  • София
Аз пък понеже явно съм много слаба, вече не мога да си вляза в абсолютно нито едни дрехи. Дънките ги захвърлих още в третия месец, къси панталони, поли, рокли, нищо не ми става.. аз не харесвам широки дрехи и никога и не съм имала, та добре че се обзаведох с нещата от Лидл и само тях си въртя.. Добре, че не ходя на работа, че няма с какво.. Поне анцузи и къси панталонки си носех в нас доволно, обаче от тази седмица и те ми теснеят.  Тениските ми вече са ми къси и ми се подава коремчето от долу. В този ред на мисли, мисля че няма човек който да ме види и да не познае, че съм бременна.. особенно с дрехите за бременни.. Аз в София имам близки приятеки и колежки, всички знаят мисля.. Всичките ни познати и приятели са в Козлодуй и там има много, много завистливи и гадни хора и не мисля да се вясвам изобщо преди 7-8 месец там.. А като знам, че преди три години като се оженихме, целия град знаеше, че съм бременна и за това сме се оженили... което беше абсолютна глупост..не си представям сега колко много ще ни говорят..

# 266
  • На север
Момичета, обадих се сега на частно при една лекарка за час за другата седмица да видя пол. Каза ми жената, че цената за ехограф или ФМ е 80 лв и кое искам и аз викам щом е така да е фетална, че е по-подробно. Обясних че от днес съм 18та седмица и питах не е ли рано понеже Сигридов искаха 19та поне и тя каза че при тях е от 18та. Нямам търпение. Часът е за понеделник. Simple Smile

# 267
  • София
Renata, на мен вече не ми казват размери в см, а колко грама тежи и дали си отговаря на седмиците. Всеки път мерят бедрена кост и главичката. В понеделник в 17+0 беше 209 гр., днес в 17+4 беше 243 гр., което било добре.

Bordeaux и аз като се гледам имам чувството, че лицето ми отслабна. Иначе преди сутрин можех да си глътна стомаха, въпреки коремчето долу, което имам. Вече е почти невъзможно и си ми седи изпъкнало още от под сутиента.

За дрехите - Аз ходя с тениски, които не са ми нито широки, нито ме очертават, така че не може съвсем да се разбере. Панталоните и дънките засега всички ми стават. Късите панталонки + 3/4 панталони от миналото лято също. Но това е защото зимата свалих 6кг., а засега съм на +2.5кг.

Друго интересно е, че от около 2 години откакто напълнях прилично, не можех да си сваля халката по абсолютно никакъв начин. Вода, сапун, нищо... Миналата седмица 2 вечери успях! Е вярно с малко усилие, но ми стана много кеф. Не че искам да я махам, но се притеснявам в един момент да не се надуя прекомерно и да ми се вреже в кожата.

# 268
Момичета, обадих се сега на частно при една лекарка за час за другата седмица да видя пол. Каза ми жената, че цената за ехограф или ФМ е 80 лв и кое искам и аз викам щом е така да е фетална, че е по-подробно. Обясних че от днес съм 18та седмица и питах не е ли рано понеже Сигридов искаха 19та поне и тя каза че при тях е от 18та. Нямам търпение. Часът е за понеделник. Simple Smile

На мен в Надежда онзи ден ми взеха 40лв за ФМ

# 269
  • София
Bella0509, и на мен днес ми взеха 40лв. за ФМ. Но пък АГ-то по ЗК за ехограф ми взима 60лв.
Не се учудвам, че някъде обявяват и по 80лв.

Общи условия

Активация на акаунт