Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 984
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
И аз си купих такива витамини (които Йоана е показала), сравнително скъпи са, но ги спрях и сега се чудя дали да ги започвам пак.

Някой ползвал ли е/ползва ли полижинакс?

# 601
  • София
Аз лично търся омега специално за бременни, знам, че се спира обикновената Омега 3 и се минава на (DHA + EPA).

yyoana, благодаря за мнението, ще ги погледна.
Маги и на теб благодаря за забележката, ще внимавам.
Whisskas, аз съм ползвала като не бременна, но ми е досадно, че 6 или 12 дни трябва да се занимавам. Какво те интересува?

# 602
В съдържанието отзад е написано какво съдържа и няма витамин А . В течните варианти на Mollers има вит А . Във варианта на капсули има само вит. Д и Е. Преди да забременея пиех омега 3 на Jamiesson  - wild salmon and filsh oils, защото на тях си пише - че са молекулярно пречистени и тествани за тежки метали. Каквито и омега 3 да се взимат е хубаво да пише , че са тествани за тежки метали. Взех си тези на Mollers и  сега пия Garden of life Prenatal omega и Cardio , които си ги поръчвам от zdravis.com - заради Сигридов. Иначе щях да си пия тези на Jamiesson . Сигридов ми обясняваше като избирам омега 3 - да са само омега 3 - без 6 и 9 и да гледам кода отзад да не е от България , а от Норвегия по възможност или Германия.

# 603
  • На север
В Норвегия няма омега 3 за бременни. Всички взимат тези, които и небременните взимат. До колкото помня олиото от риба е от аншоа и сардини. Има три вида олио в тях. Моята акушерка ми ги изписа тези и ми каза че е много добре за бебето да се пие омега 3.

# 604
Във Femibion 2 също има омега 3. Пише DHA. Оф! Баба ми омегата с лопата я е копала и после стрита в супата я слагала.

Витамин А е опасен по време на бременност, следете да го избягвате. Може да го има и в мазила разни.

Аз прегреших със 🍣 ...

Утре ще прегреша с лаврак, а нямам идея как се готви, на фурна във фолио дали ще стане?

# 605
Яна , направи го в сол  на фурна- става уникален Simple Smile Виж в интернет как се прави риба в сол на фурна - и с лаврак и с ципура става много добре Simple Smile

# 606
  • София

Аз ползвах преди седмица, слагах си ги 12 дни.

# 607
На мен ми казаха, че ако си на Фраксипарин/Клексан не трябва да се приема Омега 3, защото то по естествен начин разрежда кръвта (разбира се малко). Някой да е чувал нещо подобно от лекар?

# 608
  • София
При мен всичките лекари знаят какво приемам наред с Фраксипарина и никой не е споменавал за проблем. Аз пускам изследвания на всяка трета седмица за времето за съсирване и щяхме да видим ако има проблем. До момента всичко е наред.

# 609
Да , омега 3 имат противовъзпалителен и антикоагулантен ефект и специално съм питала Паскалева за омега 3 и тя беше казала , че няма проблем да ги пия. А едно време бях на 2 пъти на ден по 0.4 и тогава също си пиех омега 3. Реално трябва да се пие мнооого висока доза , за да окажат влияние на кръвосъсирването. В дозите , които са препоръчани на опаковките - няма проблем да ги пиеш заедно с клексан. Сигридов ме беше посъветвал , ако клексана го слагам вечер - омега 3 да пия до обяд.  От добавките - Паскалева беше казала - че чесъна не е препоръчителен заедно с нмх - но той естествено не се пие като добавка по време на бременност.

# 610
Благодаря ви много! Бях го спряла тези дни, но ще пия пак от утре.

# 611
  • Bарна, морето, сините вълни

Ползвах 12 дни. 6, след което 3 пауза и отново 6.
Когато ми взимаха кръв, урина и вагинален секрет, откриха наличието на вагинална бактерия, чието име забравих, но ме успокоиха, нищо сериозно. Казаха ми, че всяка жена я има, от време на време стойността ѝ просто се покачва. Не е предизвикана от някакво замърсяване или нещо друго. Аз се бях притеснила, защото имаме космато куче 😁викам си да не е от някой косъм... От тогава все пак станах по-внимателна, най-вече с бельото. Иначе постоянно чистим и го сресваме, ама косматко.си е, жега му е и сваля кожуха.😂

# 612
  • София
Някой ходил ли е на фетална морфология при доц. Томова( работи в клиника Надежда в София)? Моля да споделите мнение?

# 613
  • Варна
Аз почнах Прегнакеър плюс Омега.

# 614
Момичета, мен ме приеха в болница. Вечерта кръста почна да ме боли много, болките отиваха и към корема. Оказа се,че бебето е ниско и оттам имам контракции. Лекаря каза,че е опасно и нош-пато вече не ми действа. Каза че може да се получи разкритие ако продължи така и сега съм на системи.

Общи условия

Активация на акаунт