СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 031
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 275
Погледнах за ФЕГ. През 2017 минималният бал за момичета във ФЕГ на първо класиране е 420 /идентично е във 2-ра АЕГ, а в Първа, балът е 426/. Т.е., последното момиче във ФЕГ е било прието с резултат от 160т. /пак ако приемем, че е  с 2 шестици от дипломата/. Позицията му през 2017-та е била 694. Тази година, момиче с резултат 160т. се нарежда на 761-ва позиция /с 66 места по-назад/. Може би със 6-7т. ще се вдигне балът. Разбира се, няма как да отчетем евентуална промяна на предпочитанията на випуска.

А как ще се отрази липсата на квоти във ФЕГ тази година на минималния бал при момичетата? Виждам момчета приети с 375 мин. година, което вероятно няма как да се случи, ако няма квоти..

# 1 276
  • София
Погледнах за ФЕГ. През 2017 минималният бал за момичета във ФЕГ на първо класиране е 420 /идентично е във 2-ра АЕГ, а в Първа, балът е 426/. Т.е., последното момиче във ФЕГ е било прието с резултат от 160т. /пак ако приемем, че е  с 2 шестици от дипломата/. Позицията му през 2017-та е била 694. Тази година, момиче с резултат 160т. се нарежда на 761-ва позиция /с 66 места по-назад/. Може би със 6-7т. ще се вдигне балът. Разбира се, няма как да отчетем евентуална промяна на предпочитанията на випуска.

А как ще се отрази липсата на квоти във ФЕГ тази година на минималния бал при момичетата? Виждам момчета приети с 375 мин. година, което вероятно няма как да се случи, ако няма квоти..

ФЕГ има квоти.

# 1 277
  • София
Че то остана ли без квоти?! Аз мисля, че беше просто грешка във файла и после го оправиха?

# 1 278
  • София
Борбата ще е интересна. Говоря за дъщеря ми, която има 429.5 точки и много се надявам да и стигне за Първа или Втора АЕГ. Според твоите изчисления би трябвало да са достатъчни Simple Smile Дано !

Според вас с колко точки би се вдигнал бала за АЕГ 2 и ФЕГ и какво ще се случи с АЕГ 1 ?

ПП. Всички тези сметки, които си ги правим за занимавка в момента, по никакъв начин не трява да се отразят на реденето на желанията. И 100т. общо да имате, ако искате НЕГ - пишете си НЕГ на първо място. Просто накрая пишете и училища с минимален бал 50 миналата година.

# 1 279
  • София
Санака, на лични Русалката писа до сега не поезия, а роман... Предпочете него да напише, докато е трезва,  като се почерпи след малко, може  пък и да завалят статистики в рима...Laughing

# 1 280
Може..  явно имам свален непоправен файл Simple Smile И на мен ми се видя странно..

# 1 281
  • столицата
Разбира се всеки родител сам преценя детето си и дали би го песнал само в друг град,най-вече в София. Аз лично -не бих.
Но да се твърди,че СМГ не е училище,за което си заслужава да се направи такава стъпка е прекалено.
В класа на дъщеря ми има деца от провинцията, които се справят сами в София. Има и семейство,което се премести в столицата,за да учи детето им тук.
Явно тези семейсва са решили,че тази голяма стъпка си струва.
И за да не ме обвините в пристрастие-нямам нищо общо със СМГ. Но за мен достатъчен критерий е,че когато по-голямото дете е в СМГ ,родители насочват и малкото си. Имам доста подобни примери пред себе си. А това определено е осъзнат и информиран избор.
А,че гроздето е кисело е ясно.

# 1 282
  • София
Борбата ще е интересна. Говоря за дъщеря ми, която има 429.5 точки и много се надявам да и стигне за Първа или Втора АЕГ. Според твоите изчисления би трябвало да са достатъчни Simple Smile Дано !

Те, мойте изчисления са малко едно към гьотере, на база позицията. За по точни не ми достигат математическите познания. И боба. Joy

# 1 283
  • София
Две съученички на дъщеря ми отиват да учат в Англия от 8 клас. Готвиха се цяла година за изпитите, приеха ги и отиват. Аз не бих го направила, но и не бих осъждала избора на родителите им.

Виж, ако ги пратят да работят на витрините в Амстердам - бих.

# 1 284
Мен ме интересува някакво мнение за 1 СОУ, и 30 също? Преди време в 30-то се учеше италиански език.Сега по план-приема гледам,че има паралелки само с испански и английски.Мерси

Миналата година две съученички на сина ми влезнаха в 1-во и 30-то с много нисък бал ( по 20 и няколко точки по МАТ). Като тази в 1-во я приеха на първо класиране - 1-во желание - Английски с Испански. А другата влезе на второ класиране. И в двете училища не се учи особено много, но за такъв бал и ако детето държи на езикова паралелка, все пак са вариант. Също може да погледнете 127-мо и 7-мо, но те са с малко по-висок бал. От четирите училища - 7-мо е за предпочитане.

# 1 285
Искам да попитам за мнения относно 35то с немски? Ние се целим към немските гимназии. Балът за 91 НЕГ няма да му стигне и съм раздвоена в избора между 73то и 35то?
Напоследък чувам доста добри мнения за 35то. Миналата година след 91, то се нарежда на 2ро място по брой деца взели sprach diplom. На олимпиадите тази година също се представят по-добре от 73 и сме в голяма чуденка.
Казват, че 73 не е това, което преди е било и лежи на стари лаври.

# 1 286
  • София
Искам да попитам за мнения относно 35то с немски? Ние се целим към немските гимназии. Балът за 91 НЕГ няма да му стигне и съм раздвоена в избора между 73то и 35то?
Напоследък чувам доста добри мнения за 35то. Миналата година след 91, то се нарежда на 2ро място по брой деца взели sprach diplom. На олимпиадите тази година също се представят по-добре от 73 и сме в голяма чуденка.
Казват, че 73 не е това, което преди е било и лежи на стари лаври.

За всички училища така казват.

# 1 287
Очертава се интересно класиране.Балът ще се вдигне точно за училищата,които сме набелязали.С колко ли обаче ще е по-висок се чудя.
Поиграх си с 20 паралелки в езикови за момчета.
Сметките се базират на позициите и са чисто теоретични.
Дъщеря ми е с 80 т.по бел и 60 по математика.Интересува ни основно НТБГ.Но нещо не мога да сметна с колко би се покачил бала.За едната паралелка,която сме харесали,миналата година е бил 367,а за другата 354.Утре освен да си купя и аз боб.😂

# 1 288
  • София
Може ли някой да поплюе  по Испанската? 

# 1 289
4338  Електронна търговия-АЕ?
4335  Банково дело-РЕ?

Общи условия

Активация на акаунт