Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 549
  • 825
  •   1
Отговори
# 210
Е то и аз все още имам на корема доста видими и дразнещи мазнини... Какво да се прави, това е характерно за напълняването при нашето заболяване. Сигурно последни ще се махнат.

Контеса, във фейсбук има една група, които много по-стриктно спазват режима. Там да видиш какви снимки качват... с по 40, по 70 свалени килограми. Но при тях са много ограниченията, аз съм си преценила при мен кое как действа и не следвам маниакално някакви правила. Примерно при тях храненето е два пъти на ден, без закуска. Абсурд да работи това при мен, просто си познавам организма.

Но като цяло оставам с впечатление, че всеки режим с намалени въглехидрати определено работи. И Дюкан работеше при мен, но там много взе да се говори за странични действия. Язък им за теориите, дето развиваха доскоро, че мазнините са основна причина за затлъстяването в днешно време. Проблем са, да, ако се приемат заедно с въглехидрати. Това, впрочем, беше пък в основата на разделното хранене, тези две групи стриктно ги разделяха. Но като цяло май не се ограничаваше количеството на В. Затова и с разделно не се отслабва чак толкова, колкото с НВ хранене /ниско въглехидратно/.

За корема вече си имам комплекс от упражнения.По-късно даже и клипче ще сложа и ще обясня.
При всеки работи различни неща. Ето, Зоната пък препоръчва на ядене да има и мазнини и въглехидрати и протеини. Друг режим отрича това. Всъщност цаката е да не прекалява човек и всеки да открие какво му действа.
Знаете ли какво ми се се случи вчера. Онзи ден ми бяга сготвили доматен сос с гъби и зелени чушки. Ми извинявай, ама това без хлябче не мога да не го хапна. И си викам я поне да си купя хубав хляб. На Симид в павилиона отивам и гледам малко хлебче, пълнозърнесто и то без мая. Забелязала съм, че от маята в хлябовете, а и другите набухватели и глупости се издувам. Та хапнах си сосчето с гъбките и с хляб. Не съм яла много хляб. То самото хлебче е мъничко. И на сутринта корема и талията ми имаха друга форма. Бях отслабнала още. Интересното е, че кантара не показваше никаква разлика. Може пък и от упражненията за корема. И се чудя как може да имам такава осезателна разлика и кантара да не е е мръднал  newsm78
Или пък кантара съвсем се е побъркал  Laughing И колегите ми даже бяха изненадани и казаха, че за една нощ буквално съм се стопила.
Всъщност не знам как е при вас. Аз съм си на един режим. И отслабването ми не е много плавно, а примерно може за една нощ да се стопя.

# 211
И при мен има нещо такова. Ето онзи ден 400 гр, днес 500, а обичайно по 100-200 свалям. Все си мисля, че може с МЦ да е свързано, трябва да си огледам добре дневника и да видя има ли такава зависимост.

П.п. Малко трябва да се спра май, че днес забелязах, че имам някакъв изморен вид... не се харесвам нещо.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 13:15 от Бледолилава

# 212

П.п. Малко трябва да се спра май, че днес забелязах, че имам някакъв изморен вид... не се харесвам нещо.

Хапни си, не си ти когато си гладна  Mr. Green

# 213
  • София
тегленето всеки ден е полезно, когато следиш как ти се отразяват определени храни. ясно е, че за един ден няма как да качиш 2 кг мазнини, но за мен е полезно да знам, че от повече сол задържам вода, че надвишаване на въглехидратите също води до задържане на храна. ако ям повече салата на вечеря, явно не успявам да я преработя и също качвам. та, така.

# 214
На мен ми влияе и луната. Когато намалява и аз слабея, когато расте да се спукам от глад не отслабвам, тогава гледам да задържам свалените килограми и да не качвам.

# 215
Аз пък пак се обринах жестоко.
Пак спирам яйцата. Ако не мине обрива, значи не са виновни те. Ще ходя на лекар.
Може пък да от ядките. Дано да не от тях  Sad
А ако продължи отивам да се изследвам за хранителна алергия. Нищо, че трима лекари казаха, че не било хранително. Ама така и не казаха какво е, само си гадаят.
Ще я карам на месо и по-често ще готвя леща. Туй то.

# 216
Зависи от обрива. Обикновено хранителните започват от корема. Аз наскоро получих обриви по лактите, коленете, глезените и кокълчетата на пръстите. Ужас малки ситни сърбежни пъчици по всички стави с изпъкнали кокалчета. Страшни обриви. Цяла седмица се тормозих. Оказа се че е от нерви и стрес. Дадоха ми успокоителни и за 3 дни всичко изчезна. Така че ако нещо си се стресирала може и при теб да е същото.

# 217
Ами аз съм си емоционална, ама не се сещам от нещо кой знае какво да съм се стресирала.
В момента са точно такива сърбежите. Ситни пъпчици, на дланта, между пръстите, на самите пръсти, около китката. Сърбежи на корема имах онзи ден, но мина. На лактите нямах, но имам леки на коленете и глезените.
Пих атаракс две вечери. Нищичко. Ще видя като спра яйцата, дали ще се успокоя.
Ти какви успокоителни пи?

# 218
Да точно така са. Излизат на места сърбят и после излизат на други места а на първите минават. А хапчетата бяха Калмабен . Детето имаше няколко пъти кожна алергия и дерматолога и изписа противоалергично лекарство Зиртек и да пръскаме кожата с спрей Дексаполкорт , но алергията и беше от Ариел прах за пране или ленор омекотител. На мен нейните лекарства изобщо не ми подействаха и не мина докато не пих успокоително.  Трябва да разбереш ако е алергия от къде идва- храна , прах или нещо друго. Ако е на нервна почва просто смени обстановката за 2-3 дни и се успокой.

# 219
Пак спирам яйцата. Ако не мине обрива, значи не са виновни те. Ще ходя на лекар.
Може пък да от ядките. Дано да не от тях  Sad
А ако продължи отивам да се изследвам за хранителна алергия. Нищо, че трима лекари казаха, че не било хранително. Ама така и не казаха какво е, само си гадаят.

Елора, в лаборатории Рамус имат този месец промоция на тестове за алергия.

Тест за 54 алергена – 69,00 лв. + 0,00 лв. такса
Стандартна цена – 110,00 лв. + 3,00 лв. такса
http://ramuslab.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D … 0%B5%D1%82%D0%B8/

Можеш да се възползваш, ако прецениш.

# 220
Най - добре отиди на дерматолог. Те си знаят  и от вида на обрива веднага им става ясно какво е

# 221
Може пък да от ядките. Дано да не от тях  Sad

Елора, в лаборатории Рамус имат този месец промоция на тестове за алергия.

Тест за 54 алергена – 69,00 лв. + 0,00 лв. такса
Стандартна цена – 110,00 лв. + 3,00 лв. такса
http://ramuslab.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D … 0%B5%D1%82%D0%B8/

Можеш да се възползваш, ако прецениш.

Чудя се да ти кажа. То с направление ще ми е безплатно  Laughing
Ама пък от работа няма как да отсъствам. В събота имам тук лаборатория Рамус, която работи и в събота. А гледам 30 е точно събота. Последния ден на промоцията.
Ще си помисля.
А алергичния тест не се прави на гладно, нали?
Да точно така са. Излизат на места сърбят и после излизат на други места а на първите минават. А хапчетата бяха Калмабен . Детето имаше няколко пъти кожна алергия и дерматолога и изписа противоалергично лекарство Зиртек и да пръскаме кожата с спрей Дексаполкорт , но алергията и беше от Ариел прах за пране или ленор омекотител. На мен нейните лекарства изобщо не ми подействаха и не мина докато не пих успокоително.  Трябва да разбереш ако е алергия от къде идва- храна , прах или нещо друго. Ако е на нервна почва просто смени обстановката за 2-3 дни и се успокой.

А от този Калмабен  лесно ли ставаш сутрин. Защото от атаракса ми се получава така и го взимам чат пат като съм почивка.
Зиртек също ми изписаха преди 2 месеца. Никакъв ефект. Ефект обаче имам от Ериус. Ама нон стоп ли да го пия?  Sad
А обстановката засега не мога да я сменя. Определено имам нужда от почивка. Но това ще е август месец.

# 222
Зависи от обрива. Аз наскоро получих обриви по лактите, коленете, глезените и кокълчетата на пръстите. Ужас малки ситни сърбежни пъчици по всички стави с изпъкнали кокалчета. Страшни обриви. Цяла седмица се тормозих. Оказа се че е от нерви и стрес. Дадоха ми успокоителни и за 3 дни всичко изчезна. Така че ако нещо си се стресирала може и при теб да е същото.

Баща ми около 5 години страда от същите обриви. Лежа дори 2-3 пъти в болница, мазаха го с какво ли не, пи какви ли не успокоителни - никаква полза, освен временно облекчение. После това чудо отшумя както се и появни - от нищото. Тогава в кожната клиника в София, където лежа 20 дни му бяха казали, че е невродермит. Той наистина избесняваше от обривите, защото освен всичко друго, го сърбяха много.

След години се наложи на дъщеря ми да преливат кръв. Месец след това и тя получи абсолютно същите обриви като тези на баща ми на времето. Първата докторица го диагностицира като атопичен дерматит. Друга каза, че било псориазис. Не знам каква е разликата, за мен си изглеждаше и се проявяваше по абсолютно същия начин като при баща ми. И при нея ту се появяваше, ту изчезваше, особено при смяна на сезоните, без никаква логика и връзка с храненето. После, след 2 години, изчезна от самосебе си.

Инак я лекуваха с какво ли не, включително с тежки противоалергични, от които спеше постоянно. Пи и успокоителни, също без особена полза. Накрая си беше изработила сама някакъв механизъм на самовнушение, просто успяваше да се настрои така, че да не се впечатлява от обривите и най-вече от сърбежа - не пипаше и не разчесваше. Не знам как успяваше да се сдържи, но това й поведение вършеше повече работа от разните медикаменти.

# 223
Зависи от обрива. Аз наскоро получих обриви по лактите, коленете, глезените и кокълчетата на пръстите. Ужас малки ситни сърбежни пъчици по всички стави с изпъкнали кокалчета. Страшни обриви. Цяла седмица се тормозих. Оказа се че е от нерви и стрес. Дадоха ми успокоителни и за 3 дни всичко изчезна. Така че ако нещо си се стресирала може и при теб да е същото.

Баща ми около 5 години страда от същите обриви. Лежа дори 2-3 пъти в болница, мазаха го с какво ли не, пи какви ли не успокоителни - никаква полза, освен временно облекчение. После това чудо отшумя както се и появни - от нищото. Тогава в кожната клиника в София, където лежа 20 дни му бяха казали, че е невродермит. Той наистина избесняваше от обривите, защото освен всичко друго, го сърбяха много.

След години се наложи на дъщеря ми да преливат кръв. Месец след това и тя получи абсолютно същите обриви като тези на баща ми на времето. Първата докторица го диагностицира като атопичен дерматит. Друга каза, че било псориазис. Не знам каква е разликата, за мен си изглеждаше и се проявяваше по абсолютно същия начин като при баща ми. И при нея ту се появяваше, ту изчезваше, особено при смяна на сезоните, без никаква логика и връзка с храненето. После, след 2 години, изчезна от самосебе си.

Инак я лекуваха с какво ли не, включително с тежки противоалергични, от които спеше постоянно. Пи и успокоителни, също без особена полза. Накрая си беше изработила сама някакъв механизъм на самовнушение, просто успяваше да се настрои така, че да не се впечатлява от обривите и най-вече от сърбежа - не пипаше и не разчесваше. Не знам как успяваше да се сдържи, но това й поведение вършеше повече работа от разните медикаменти.

И невродермит са ми казвали, че имам.
Все пак реших. Ще си направя тези тестове за алергия. Поне това да отхвърля. Преди години ми назначиха тест, но за много по-малко алергени. По преценка на лекаря. И без това тази седмица ще се боцкам за инсулин и кз. Та ще питам дали на гладно трябва алергичния тест да се прави. Май не беше на гладно. newsm78
Трудно е да не се разчесвам. Понякога успявам, понякога не и направо откачам.
Имам колежка с псориазис. Различно е.
Мажа с от вчера с дермодрин. Облекчава, но обрива седи. Мажа и с ментолов и салицилов спирт. Успокоява донякъде.
Преди 2 месеца като имах пак проблем 3 кожни и един алерголог. Всеки различно ми казваше. Ама рецептичките едни и същи  - антихистамини и кортикостериодни кремове.
А помня времето преди години когато имах само слънчева алергия. Добри времена бяха.  Joy
Що ли се оплаквах тогава  hahaha

# 224
Точно нерводерматит беше и моето. А от хапчетата не ми се спеше много през деня, но и не бях кой знае колко работоспособна. Ако е нерводерматит ти трябва тотална промяна за няколко дена , защото тези обриви са на психична основа и мозъка трябва да е зает с различна дейност от това което си правила като си го получила, един вид релакс и да не мислиш за работа и семейство.

Общи условия

Активация на акаунт